Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Karfiol s vôňou Indie, studená uhorková polievka, balkánske papriky

Inšpirácie na letné menu.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karfiol s vôňou Indie

Potrebujeme: 1 stredne veľký karfiol, 500 ml bieleho jogurtu, 3 strúčiky cesnaku, štipku mletého zázvoru aj kari korenia, olej, soľ, mleté čierne korenie, kto má rád pikantné, nezabúda na čili

Postup: Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a tie krátko povaríme v osolenej vode. Mal by zostať stále dostatočne chrumkavý. Zatiaľ zmiešame jogurt s koreninami a do tejto zmesi namočíme predvarený karfiol. Dáme do chladničky aspoň na hodinu. Potom karfiol vyberieme necháme odkvapkať jogurtovú marinádu a upečieme ho na oleji.

SkryťVypnúť reklamu

Plnené balkánske papriky

Potrebujeme: papriky – môžu byť hrubé farebné, alebo klasické dlhé, 1 veľkú cibuľu, 250 g balkánskeho syra, 100 g syra gouda, 200 g šunky, 2 vajíčka, zväzok pažítky, olej, soľ, mleté čierne korenie, paradajkový pretlak, bazalku, tymian, sušený cesnak

Postup: Papriky umyjeme, ak máme hrubé papriky, orežeme im vrchnú časť so stopkou a urobíme si „poháriky“, podlhovasté papriky prekrojíme na polovice a vyrobíme z nich „loďky“.

Očistenú cibuľu nasekáme najemno a pridáme k nej namrvený balkánsky syr a nastrúhanú goudu a nakrájanú šunku. Premiešame to s rozšľahanými vajíčkami, nasekanou pažítkou, soľou a korením. Syrovou zmesou naplníme papriky a poukladáme ich do olejom potretej zapekacej misky. Paradajkový pretlak zmiešame so sušeným cesnakom, tymianom a bazalkou, zmes trochu osolíme a polejeme ňou pripravené papriky.

SkryťVypnúť reklamu

Vrch ešte posypeme syrom a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 20 minút.

Osviežujúca uhorková polievka

Potrebujeme: 500 ml bieleho jogurtu prípadne jogurtové alebo acidofilné mlieko, 1 veľkú šalátovú uhorku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, hrsť čerstvého kôpru

Postup: Jogurt vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou, aj korením. Umytú uhorku nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme do jogurtu. Dáme ju poriadne vychladiť a pred podávaním hladinu polievky pokvapkáme olivovým olejom a posypeme kôprom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu