Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom svieže cestovinové šaláty: S cuketou, zeleninou alebo s brokolicou

K letným dňom sa takýto obed či večera náramne hodí.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pestrofarebný cestovinový šalát

Potrebujeme: 200 g cestovín typu farfalle či fusilli, 1 zelenú papriku, 1 žltú papriku, 2 paradajky, 1 šalátovú uhorku, 1 bielu reďkovku, olivový olej, čierne olivy, soľ. Na zálievku: 4 PL paradajkového pyré, 2 PL bieleho jogurtu, nasekané lístky bazalky, 1 ČL provensálskeho korenia

Postup: Dáme si variť osolenú vodu na cestoviny a zatiaľ si pripravíme všetku zeleninu. Očistíme ju, nakrájame na kocky či pásiky a dáme do misky.

Cestoviny uvaríme al dente, scedíme a pokvapkáme ich olivovým olejom, aby sa nezlepili. Keď odkvapkajú, pridáme ich do misky k zelenine.

SkryťVypnúť reklamu

Zmiešame paradajkové pyré, jogurt aj bylinky a zálievku pridáme k nachystaným surovinám. Všetko dobre premiešame a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.

Cestovinový šalát s cuketou

Potrebujeme: balenie cestovín, soľ, 3 paradajky, 1 červenú cibuľu, zelenú a žltú papriku, 2 mladé cukety, čerstvý tymian, 250 g mozzarelly, balík čiernych olív, olivový olej, vínny ocot, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Kým sa cestoviny uvaria tradičným spôsobom v slanej vode, papriky zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Mladú cuketu nie je potrebné šúpať, tak ju len prekrojíme po dĺžke a nakrájame na tenké polkolieska. Olivy prekrojíme na polovice a syr nakrájame na kocky. Všetko dáme do misky.

Uvarené cestoviny scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme k zelenine. Z niekoľkých lyžíc oleja, trochy vínneho octu, soli a korenia vymiešame dressing, ktorým šalát dochutíme.

SkryťVypnúť reklamu

Brokolicový cestovinový šalát

Potrebujeme: balík cestovín penne, hlávku brokolice, 3 paradajky, bazalku, syr feta, soľ, mleté čierne korenie. Na dressing: biely jogurt, citrónovú šťavu, olivový olej

Postup: Vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, osolíme ju a dáme do nej variť cestoviny aj s brokolicou rozobratou na väčšie ružičky. Po cca 8-10 minútach vyberieme brokolicu a hneď ju prelejeme ľadovou vodou, aby sme zastavili proces varenia a zostala nám pekná zelená a chrumkavá.

Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a necháme odkvapkať. Do šalátovej misy dáme brokolicu už rozobratú na malé kúsky, odkvapkané cestoviny, pokrájané paradajky nakrájaný syr a všetko prelejeme dressingom. Dochutíme soľou a korením a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu