Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cuketové placky s mozzarellou, pečené mozzarellové zemiaky

Taliansky syr skvelo doladí akékoľvek jedlo.

(Zdroj: stock adobe)

Bylinkovo-mozzarelový karfiol

Potrebujeme: 1 karfiol, 200 g mozzarelly, zväzok pažítky, lístky bazalky, petržlenovú vňať, 2 šľahačkové smotany, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia, maslo

Postup: Karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky a trochu ich predvaríme v slanej vode. Nemusia byť celkom mäkké. Potom ich scedíme a poukladáme do vymastenej zapekacej misky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Smotanu vymiešame s vajíčkami, nasekanou pažítkou a petržlenovou vňaťou. Osolíme okoreníme a zmesou polejeme karfiol.

Mozzarellu nakrájame na plátky a poukladáme ich na ružičky. Potom na vrch poukladáme kúsky masla a dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na cca 180 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Chrumkavé mozzarellové zemiaky

Potrebujeme: nové menšie zemiaky, mozzarellu, bazalkové pesto, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, cherry paradajky

Postup: Mozzarellu nakrájame na plátky a necháme ich trochu obschnúť. Na každý plátok pomocou lyžičkou dáme vrstvu pesta.

Zemiaky dobre umyjeme, väčšie prekrojíme na polovice alebo štvrtiny, dáme ich na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a dáme piecť do rúry.

Pred koncom pečenia na nich poukladáme plátky syra natretého pestom, prihodiť môžeme aj malé paradajky a dopečieme.

Cuketové placky plnené mozzarellou

Potrebujeme: 2 mladé cukety, 100 g mozzarelly, kúsok anglickej slaniny, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, polohrubú múku, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Keď je cuketa mladá a má nepoškodenú šupku, nemusíme ju čistiť, stačí iba umyť a osušiť. Potom ju nahrubo nastrúhame do misky a k nej nastrúhame mozzarellu. Pretlačíme cesnak, rozklepneme jedno vajce a pridáme na maličké kúsky nakrájanú slaninu. Všetko osolíme, okoreníme a premiešame. Potom podľa potreby prisypávame múku tak, aby nám vznikla primeraná konzistencia vhodná na placky. Z cesta postupne časti, ktoré na panvici s olejom upečieme dozlatista.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu