Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Voňavý ríbezľový kompót, jablkovo-ríbezľovú dreň, cheesecake

Chutné a zdravé bobuľky už dozrievajú.

(Zdroj: malacukierenka.pl)

Svieži ríbezľový cheesecake

Potrebujeme: balenie okrúhlych detských piškót, 60 g masla, 350 g červených ríbezlí, 8 plátkov želatíny, 400 g jemného tvarohu, 100 g práškového cukru, 200 g šľahačkovej smotany, 2 vajíčka, 8 PL kryštálového cukru, šťava z polovice citróna

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Piškóty alebo iné sušienky podrvíme najemno. Pridáme k nim zmäknuté maslo a vypracujeme cesto. Hmotu rukami natlačíme na dno tortovej formy a necháme v chladničke minimálne dve hodiny stuhnúť. Želatínu dáme napučať vo vode podľa návodu na obale a neskôr ju zahrievaním rozpustíme. Očistené a umyté ríbezle dáme do hrnca, zmiešame s kryštálovým cukrom, chvíľku povaríme na miernom ohni a necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Tvaroh zmiešame s vajíčkami, práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku, primiešame do nej rozpustenú želatínu a potom ju zamiešame do tvarohovej zmesi.

Do vzniknutého krému primiešame ríbezle a všetko navrstvíme na stuhnuté cesto. Necháme v chladničke niekoľko hodín stuhnúť a servírujeme.

Voňavý ríbezľový kompót

Potrebujeme: 1 kg ríbezlí, 600 g kryštálového cukru, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 balíčka vanilkového cukru, zopár klinčekov, kúsok badyánu, 2 PL rumu, citrónovú šťavu

Postup: Ríbezle očistíme, umyjeme a dáme do hrnca. Prisypeme oba cukre, škoricu a voňavé koreniny. Všetko premiešame a necháme variť na miernom ohni. Bobuľky ríbezlí však majú zostať celé, nemali by popraskať.

Odstavíme, pridáme šťavu z jedného citróna aj rum a kompót rozdelíme do čistých fliaš. Otočíme ich hore dnom a necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Pripravíme si tak voňavú pochúťku, alebo ingredienciu, ktorú využijeme pri pečení koláčov.

Ríbezľovo-jablková dreň

Potrebujeme: ríbezle, zopár jabĺk, cukor, vanilku, citrónovú šťavu

Postup: K čistým ríbezliam pridáme trochu vody, nastrúhané jablko a všetko rozmixujeme. Pridáme cukor podľa chuti, akú preferujeme, záleží tiež od toho, aké sú ríbezle a jablká kyslé. Pridať môžeme aj trochu medu, vanilkový cukor a citrónovú šťavu.

Všetko dáme do hrnca, chvíľu povaríme a rozdelíme do misiek a nádob, ktoré dáme do mrazničky.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 581
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu