Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom uhorkový šalát inak: S mätou, tvarohom či horčicovým dresingom

Skúste vymeniť klasiku za nové chute.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát s bielym jogurtom a mätou

Potrebujeme: 2 šalátové uhorky, 2 biele jogurty, polievkovú lyžicu nakrájanej pažítky, lístky mäty, šťavu z čerstvého citrónu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Uhorky umyjeme, osušíme a nakrájame na polkolieska. Dáme ich do misky a zalejeme jogurtom. Pridáme pokrájanú pažítku, lístky mäty (množstvo podľa chuti) a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dochutíme soľou aj korením, necháme v chlade chvíľu postáť a podávame.

Šalát s cesnakom a horčicovým dresingom

Potrebujeme: 3 šalátové uhorky, ½ červenej cibule, 1,5 PL červeného vínneho octu, 3 ČL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, ½ lyžice dijonskej horčice, po štipke sušených byliniek ako oregano, tymian, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, pol lyžičky cukru

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Uhorky ak je to potrebné očistíme, ak majú dobrú šupku, rovno ich nakrájame na kolieska a dáme ich do misky. Pridáme nakrájanú cibuľu. Z vínneho octu, oleja, cesnaku, horčice, byliniek a cukru vymiešame dresing, ktorým šalát polejeme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a servírujeme.

Uhorkovo-tvarohový šalát

Potrebujeme: 1 šalátovú uhorku, soľ, mleté čierne korenie, 200 g mäkkého tvarohu, trochu šľahačkovej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL strúhaného čerstvého zázvoru, nasekanú pažitku

Postup: Tvaroh zmiešame s pretlačeným cesnakom, nastrúhaným zázvorom soľou a korením. Postupne primiešavame šľahačkovú smotanu, aby sme získali krémovejšiu konzistenciu. Necháme odstáť v chlade. Zatiaľ si očistíme a nakrájame uhorku, nasekáme si aj pažítku a dáme ich do misky. Prelejeme ich ochuteným tvarohom a ešte necháme trochu odstáť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 610
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 256
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 885
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 602
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu