Korzár logo Korzár
Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Limetkové kurča s brandy, zeleninová fazuľovica, záhradný koláč

Inšpirácie na chutný letný obed.

Rýchla zeleninová fazuľovica

Potrebujeme: 2 plechovky maslovej fazule, kúsok údenej slaniny, olej, 2 cibule, 3 mrkvy, 3 vetvičky stonkového zeleru, 3 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé papriky, 3 paradajky, 5 zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, bobkové listy, mletú červenú papriku, údenú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL hladkej múky, 1 PL sušenej saturejky, petržlenovú vňať, kyslú pochúťkovú smotanu

Postup: Do hrnca dáme nakrájanú slaninu a opražíme ju, po chvíli k nej pridáme nakrájanú cibuľu a všetko spolu orestujeme. Potom dáme do hrnca očistené a nakrájané mrkvy a zeler a chvíľu pražíme. Pridáme nasekaný cesnak, paradajkový pretlak, posypeme paprikou údenou aj sladkou a napokon aj hladkou paprikou. Dobre premiešame a zalejeme vodou a poriadne premiešame, aby nám nevznikli hrčky.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď polievka začne vrieť pridáme do nej nakrájané zemiaky, papriky, paradajky a scedené fazule. Varíme na miernom ohni, kým nebudú zemiaky mäkké, potom všetko dochutíme a podávať môžeme s lyžičkou kyslej smotany a posypané petržlenovou vňaťou.

Limetkové kurča s brandy

Potrebujeme: celé kurča, prípadne môžu byť len stehná či prsia, 4 limetky, 1,5 dl brandy, 3 PL medu, 3 väčšie strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, tymian, červenú cibuľu, tymian

Postup: Mäso umyjeme, očistíme, stehná rozdelíme na horné a spodné. V miske zmiešame šťavu z limetiek, brandy, med, pretlačený cesnak, lyžičku soli, korenie a kto má rád pikantné, hodí sa aj čili paprička. Marinádu dobre premiešame a naložíme do nej pripravené mäso. Necháme dobre odstáť v chlade. Do pekáča rozložíme na kolieska nakrájané červené cibule, na to dáme marinované kurča, vylejeme aj zvyšok pácu a dáme upiecť do rúry.

Skryť Vypnúť reklamu

Záhradný koláč so smotanou

Potrebujeme: 200 ml kyslej smotany, 200 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, 100 ml oleja, polovicu vrecúška prášku do pečiva, zmes rôzneho letného ovocia v štýle čo záhrada dala. Na mrveničku: 3 PL polohrubej múky, 2 PL práškového cukru, 2 PL tuhého masla

Postup: Najskôr si zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva, potom pridáme smotanu, olej a vajíčko. Vymiešame cesto, ktoré vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Na cesto poukladáme očistené, umyté a odkvapkané ovocie.

Zo surovín si urobíme mrveničku, ktorú „natrúsime“ na ovocie a koláč dáme upiecť do vyhriatej rúry.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  9. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  1. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  4. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  5. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  6. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  7. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  8. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 26 120
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 22 264
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 12 447
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 629
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 634
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 143
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 978
  8. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 598
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 422
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 704
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Palác pri Čiernom mori má podľa Navaľného patriť Putinovi.
Ilustračné foto.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Ako Sulík s Remišovou zle zapli gombík

Didaktická príručka pre budúcich členov koalícií.

Peter Tkačenko
Ilustračná fotografia.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop