Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Limetkové kurča s brandy, zeleninová fazuľovica, záhradný koláč

Inšpirácie na chutný letný obed.

Rýchla zeleninová fazuľovica

Potrebujeme: 2 plechovky maslovej fazule, kúsok údenej slaniny, olej, 2 cibule, 3 mrkvy, 3 vetvičky stonkového zeleru, 3 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé papriky, 3 paradajky, 5 zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, bobkové listy, mletú červenú papriku, údenú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL hladkej múky, 1 PL sušenej saturejky, petržlenovú vňať, kyslú pochúťkovú smotanu

Postup: Do hrnca dáme nakrájanú slaninu a opražíme ju, po chvíli k nej pridáme nakrájanú cibuľu a všetko spolu orestujeme. Potom dáme do hrnca očistené a nakrájané mrkvy a zeler a chvíľu pražíme. Pridáme nasekaný cesnak, paradajkový pretlak, posypeme paprikou údenou aj sladkou a napokon aj hladkou paprikou. Dobre premiešame a zalejeme vodou a poriadne premiešame, aby nám nevznikli hrčky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď polievka začne vrieť pridáme do nej nakrájané zemiaky, papriky, paradajky a scedené fazule. Varíme na miernom ohni, kým nebudú zemiaky mäkké, potom všetko dochutíme a podávať môžeme s lyžičkou kyslej smotany a posypané petržlenovou vňaťou.

Limetkové kurča s brandy

Potrebujeme: celé kurča, prípadne môžu byť len stehná či prsia, 4 limetky, 1,5 dl brandy, 3 PL medu, 3 väčšie strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, tymian, červenú cibuľu, tymian

Postup: Mäso umyjeme, očistíme, stehná rozdelíme na horné a spodné. V miske zmiešame šťavu z limetiek, brandy, med, pretlačený cesnak, lyžičku soli, korenie a kto má rád pikantné, hodí sa aj čili paprička. Marinádu dobre premiešame a naložíme do nej pripravené mäso. Necháme dobre odstáť v chlade. Do pekáča rozložíme na kolieska nakrájané červené cibule, na to dáme marinované kurča, vylejeme aj zvyšok pácu a dáme upiecť do rúry.

SkryťVypnúť reklamu

Záhradný koláč so smotanou

Potrebujeme: 200 ml kyslej smotany, 200 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, 100 ml oleja, polovicu vrecúška prášku do pečiva, zmes rôzneho letného ovocia v štýle čo záhrada dala. Na mrveničku: 3 PL polohrubej múky, 2 PL práškového cukru, 2 PL tuhého masla

Postup: Najskôr si zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva, potom pridáme smotanu, olej a vajíčko. Vymiešame cesto, ktoré vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Na cesto poukladáme očistené, umyté a odkvapkané ovocie.

Zo surovín si urobíme mrveničku, ktorú „natrúsime“ na ovocie a koláč dáme upiecť do vyhriatej rúry.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 624
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 127
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 216
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 899
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 570
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu