Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zemiaky pečené na rozmarínových pierkach aj s chuťou Talianska

Pripravte si ku grilovačke delikátnu pochúťku.

(Zdroj: yummly)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiaky na rozmarínových pierkach

Potrebujeme: nové maličké zemiaky, olivový olej, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tvrdšie vetvičky rozmarínu, balzamikový krém

Postup: Zemiaky v šupke dobre umyjeme a osušíme, ak sú väčšie, môžeme ich prekrojiť na polovičky, malé zemiačiky necháme celé. Dáme ich do misky a pridáme k nim olej, pretlačený cesnak, soľ a korenie.

Vetvičky rozmarínu ošúpeme tak, aby sme získali „paličky“, ktorým na konci necháme trochu zelených lístkov, aby vyzerali ako „husacie pierka“.

SkryťVypnúť reklamu

Špic vetvičiek zaostríme, aby sme na ne mohli ľahko napichnúť zemiaky. Vzniknuté špízy ugrilujeme zo všetkých strán. Keď budú hotové, poukladáme ich na podnos a pokvapkáme hustým balzamikovým krémom.

Zemiaky a´la Taliansko

Potrebujeme: Zemiaky, mozzarellu, cherry paradajky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup: Zemiaky nešúpeme, len ich umyjeme a osušíme, popicháme vidličkou a potrieme zo všetkých strán olejom. Potom ich dáme upiecť na gril. Môžeme ich aj zabaliť do alobalu.

Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme ich, prekrojíme na polovicu tak, aby na jednej strane zostali spojené a do vzniknutej medzery dáme olivový olej, soľ, korenie, plátky mozzarelly a paradajky. Opäť ich zabalíme do alobalu a dáme na gril nastavený na vyššiu teplotu asi na 10 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Zemiakové špízy

Potrebujeme: maličké zemiaky, údenú prerastanú slaninu, soľ, korenie, olej

Postup: Slaninu nakrájame na kúsky veľké približne ako zemiaky. Tie umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice s tým, že vždy medzi dve prekrojené časti dáme kúsok slaniny a spojíme ich naspäť. Takto pripravené slaninové zemiaky napichneme na grilovacie ihly potrieme olejom, posolíme, posypeme korením a ugrilujeme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu