Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kotlíková hrachovka, pivný guláš z krkovičky, fazuľový guláš

Inšpirácie na príjemný letný víkend.

(Zdroj: archív/fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Fazuľový guláš

Potrebujeme: 300 g suchej bielej fazule, 300 g hovädzieho mäsa, 50 g masti, 4 cibule, 1 lyžica mletej červenej papriky, 3 mrkvy, zemiaky, paradajkový pretlak, majoránku, 2 strúčiky cesnaku, 3 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Fazuľu opláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň si rozohrejeme kotlík a roztopíme v ňom bravčovú masť, na ktorej orestujeme nakrájané cibule. Pražíme ju dostatočne dlho, aby dobre zmäkla, no stále miešame, aby neprihorela. Potom k nej pridáme nakrájanú mäso nakrájané na kocky, pretlačený cesnak, posypeme paprikou, soľou aj koreninami, pridáme bobkový list a chvíľu všetko spolu dusíme.

SkryťVypnúť reklamu

Potom pridáme mrkvu, fazuľu aj paradajkový pretlak, podlejeme vodou a varíme.

Keď budú mäso a fazuľa takmer mäkké, pridáme do kotlíka zemiaky a všetko spolu dovaríme. Na záver polievku dochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou.

Pivný guláš z krkovičky

Potrebujeme: bravčovú masť, 2 kg bravčovej krkovičky bez kosti, 1 kg cibule, 15 dkg údenej slaniny, 1 hlavičku cesnaku, 1 svetlé pivo, gulášové korenie, štipku karí korenia, bobkový list, zopár guľôčok nového korenia, soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, gulášové korenie, ligurček

Postup: Na bravčovej masti si najskôr opražíme na kocky nakrájanú slaninu, potom k nej pridáme nakrájanú cibuľu a spolu ich dobre popražíme. Keď cibuľa zmäkne, pridáme na kocky nakrájanú krkovičku a necháme ju zatiahnuť.

SkryťVypnúť reklamu

Keď sa mäso orestuje, osolíme ho, pridáme aj všetky ostatné koreniny a podlejeme pivom. Podusíme, pridáme vodu a varíme, kým mäso nezmäkne. Priebežne ho počas varenia trochu podlievame, ale len tak, aby sme mali dobrú, nie veľmi riedku omáčku.

Na záver pridáme trochu ligurčeka a podávame s dobrým chlebíkom.

Kotlíková hrachovka

Potrebujeme: 350 g hrachu, 150 g slovenskej točenej klobásy, 2 cibule, 2 mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé červené papriky, olej, sladkú mletú papriku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, kocku masoxu

Postup: Hrach vopred dostatočne dlho namočíme.

V kotlíku zohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu. Keď je dozlatista orestovaná, pridáme k nej na pásiky nakrájané papriky, nakrájanú mrkvu, pretlačený cesnak, soľ, koreniny a namočený hrach. Všetko premiešame, podlejeme vodou, pridáme masox a varíme, kým hrach nezmäkne. Na záver pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, dochutíme a odstavíme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu