Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom ovocné maškrty: Pavlova torta s jahodami, čerešňová granita

Pripravte si osviežujúce sezónne dobroty.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pavlova torta s kiwi a jahodami

Potrebujeme: 1 šálky cukru, 1 PL kukuričného škrobu, 4 veľké vajíčka, 1 ČL citrónovej šťavy, 1/4 ČL soli, 1 š smotany na šľahanie, 1/2 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru, 3 ošúpané kiwi, 2 š čerstvých jahôd

Postup: Rúru predhrejeme na 100 stupňov. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie a dáme bokom. V malej miske vymiešame cukor a škrob. Vo veľkej miske vyšľaháme bielky s citrónovou šťavou a soľou dotuha. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Hotové bielky premiestnime na papier na pečenie a rozotrieme ich do kruhu s priemerom asi 23 centimetrov tak, aby bola uprostred jamka. Pečieme asi 2,5 hodiny, kým sa nevytvorí tvrdá krusta na vrchu, vnútri by však cesto malo byť gumové. Ak začne počas pečenia hnednúť, teplotu mierne znížime. Po upečení necháme vychladnúť v uzavretej vypnutej rúre ďalšie 2 až 3 hodiny. Pred podávaním vymiešame šľahačku s vanilkou dotuha a pridáme na vrch torty. Kiwi prekrojíme na polovice, ktoré ešte nakrájame na tenké plátky, jahody taktiež prekrojíme na menšie kúsky, ovocie poukladáme na šľahačku a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Mangová pena

Potrebujeme: 900 g manga, 400 ml šľahačkovej smotany, 1/3 šálky kondenzovaného mlieka

Postup: Mango olúpeme, pokrájame a vymixujeme na jemné pyré. Vo veľkej miske vyšľaháme smotanu a pridáme k nej kondenzované mlieko. Postupne po dávkach vmiešavame aj mangové pyré. Hotovú penu rozdelíme do dezertných pohárov a buď podávame ihneď, alebo dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky.

Čerešňová granita

Potrebujeme: 300 g prezretých odkôstkovaných čerešní, 100 g práškového cukru, 1 - 2 PL čerešňovej brandy, 300 ml vody

Postup: Čerešne s vodou a cukrom dáme do hrnca a varíme 10 až 15 minút, kým nezmäknú. Potom ich vymixujeme do pyré, ktoré ešte precedíme cez jemné sitko. Pridáme brandy a podľa chuti ešte osladíme. Zmes prelejeme do vhodnej nádoby a dáme zamraziť aspoň na hodinu. Potom vidličkou vyškrabeme z okrajov smerom do prostriedku zmrznuté časti a opäť dáme do mrazničky. Postup zopakujeme ešte 2 až 3 razy, kým granita celá nestuhne. Podáme v malých pohároch.

SkryťVypnúť reklamu

Zdroj: chefheidifink.com, simplyrecipes.com, marthastewart.com, spicebangla.com, olivemagazine.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 581
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu