Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom rýchle večere: Kalerábová polievka, kura v cuketovej perinke

V lete sa nikomu nechce stáť pri sporáku.

(Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jednoduchá krémová kalerábová polievka

Potrebujeme: 2 väčšie kaleráby, 1 veľký zemiak, 2 mrkvy, 1 cibuľu, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bobkový list, maslo, zeleninový vývar, petržlenovú vňať

Postup: Najskôr si pripravíme suroviny. Cibuľu nakrájame nadrobno, kaleráb, mrkvu a zemiaky očistíme a nastrúhame nahrubo.

Do hrnca dáme roztopiť maslo a osmažíme na ňom najskôr cibuľu a potom aj ostatnú zeleninu.

Osolíme ju, okoreníme, zalejeme vývarom a povaríme, kým zelenina nezmäkne. Vyberieme bobkový list, rozmixujeme, prilejeme smotanu a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

V polievke sa dá zužitkovať aj starý chlieb pokrájaný na kocky a opečený na krutóny.

Kurča v cuketovej perinke

Potrebujeme: 1 kurča (prípadne použijeme len stehná či prsia), 2 cukety, 1 malú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tvrdý syr, šľahačkovú smotanu, maslo, grilovacie korenie, maslo, olej

Postup: Kurča naporciujeme, osolíme, okoreníme, opečieme na oleji na panvici a na chvíľu odložíme bokom.

Ošúpané cukety nastrúhame nahrubo, cibuľu a cesnak nasekáme. Do panvice, kde sme opekali kurča pridáme maslo a orestujeme na ňom najskôr cibuľu s cesnakom a potom cuketu.

Pridáme k nej smotanu, krátko necháme prevrieť a zmes preložíme do vymastenej zapekacej misy. Na cuketu navrstvíme kuracie mäso, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

TIP: Takto sa dá zužitkovať aj pečené či grilované kuracie mäso z predchádzajúceho dňa.ä

Letný bulgurový šalát

Potrebujeme: balenie pšeničného bulguru, 1 sterilizovaný cícer, olivový olej, 1 červenú cibuľu, 1 červenú a 1 žltú papriku, šalátovú uhorku, 1 paradajku, cesnak, petržlenovú vňať, citrón, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie

Postup: Bulgur dáme do hrnca a zalejeme ho vriacou vodou v pomere 1 diel bulguru a dva diely vody. Osolíme ho, okoreníme a kvapneme aj trochu oleja. Kratučko ho povaríme a potom ho zakrytý necháme dôjsť.

Zatiaľ si nachystáme všetku zeleninu – nakrájame ju na kocky, dáme do misky aj s cícerom a napokon pridáme vychladnutý bulgur. Všetko ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou, Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu