Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Vyskúšajte slané aj sladké recepty s višňami

Pochutnajte si na práve dozretom ovocí skôr ako škorce a osy.

(Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chladená višňová polievka

Potrebujeme: 680 g umytých a odkôskovaných višní, 1 najemno nakrájaný malý strúčik cesnaku, soľ, 1 PL najmeno nasekaného čerstvého koriandra plus vetvičky nakoniec, 2 ČL najemno nasekaného kôpru, 1/2 najemno nakrájanej malej uhorky, 2 najmeno nakrájané jarné cibuľky, kyslá smotana na servírovanie.

Postup: Višne pomelieme v mlynčeku alebo najemno rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko, aby sme z nich získali všetku šťavu. Dreň môžeme zahodiť alebo použiť v inom recepte. Cesnak posypeme troma štvrtinami lyžičky soli, potom ho plochou stranou noža popučíme do jemnej pasty a vmiešame ju do višňovej šťavy. Zmes zakryjeme a dáme do chladničky aspoň na hodinu. Potom vmiešame nakrájaný koriander a kôpor, podľa chuti posolíme a dáme zachladiť ešte aspoň na 30 minút. Hotovú polievku podávame s uhorkou, jarnou cibuľkou, bylinkami a kyslou smotanou na boku.

SkryťVypnúť reklamu

Bagetový nákyp s višňami

Potrebujeme: 6 šálky (š) deň starej bagety nakrájanej na väčšie kocky, 3 š višní, 5 vajec, 3/4 š kryštálového cukru, 1 a 3/4 š smotany na varenie alebo plnotučného mlieka, vanilkový cukor, 2 ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 1/2 ČL soli, 1/4 š javorového sirupu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a misku na zapekanie vymastíme maslom. V stredne veľkej miske zmiešame bagetu s višňami a dáme bokom. Vo veľkej miske vymiešame vajíčka dopenista, pridáme cukor a smotanu a neskôr aj škoricu, muškátový orech a soľ. Do vajíčkovej zmesi pridáme bagetu s višňami, dobre premiešame a všetko prelejeme do pripravenej zapekacej nádoby. Necháme postáť pol hodiny, prekryjeme alobalom a pečieme asi 25 minút. Potom nádobu odokryjeme a pečieme ďalších 25 minút. Kým je nákyp ešte teplý, vrch potrieme javorovým sirupom.

SkryťVypnúť reklamu

Nakladané višne

Potrebujeme: 1 š vody, 3/4 š červeného vínneho octu, 1/2 š kryštálového cukru, 2 PL soli, 2 ČL horčicových semienok, 2 ČL celého čierneho korenia, 2 š višní so stopkami, 1 na plátky nasekaná šalotka

Postup: V stredne veľkom hrnci privedieme k varu vodu zmiešanú s octom, cukrom, soľou, horčicovými semienkami a čiernym korením. Za stáleho miešania varíme, kým sa cukor nerozpustí. Višne a šalotku dáme do uzatvárateľného pohára, zalejeme ich horúcou vodou, zaskrutkujeme a necháme chladiť 1 deň. Podávame k údeninám alebo použijeme do koktailov.

Zdroj: marthastewart.com, realsimple.com, sweetsugarbean.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 581
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu