Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom rýchlovky: Krémová kalerábová polievka, paradajkovo-tvarohový koláč

Použite sezónnu zeleninu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos na zelenine s ryžovými rezancami

Potrebujeme: filety lososa, balenie ryžových rezancov, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, maslo, kurkumu, karí korenie, zeleninu podľa chuti – môže byť sezónna ako cuketa, paradajky, baklažán, patizón, alebo mrazená zmes

Postup: Umytého a očisteného lososa osolíme, okoreníme a dáme piecť na horúcu panvicu s trochou oleja.

Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme postáť.

V druhej panvici zohrejeme maslo a orestujeme na ňom zeleninu podľa nášho výberu. Pridáme k nej karí korenie, kurkumu, soľ a korenie.

SkryťVypnúť reklamu

Na taniere naservírujeme hotové rezance, na to vrstvu zeleniny a lososa.

Rýchly paradajkovo-tvarohový koláč

Potrebujeme: 1 lístkové cesto, paradajky (môžu byť aj cherry rajčinky), plátky šunky, 3 vajíčka, tvrdý syr, 100 g tvarohu, bazalku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Cesto rozvaľkáme a dáme na plech. Popicháme ho vidličkou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na pár minút. Len ho predpečieme, nemá byť celkom upečené.

Tvaroh zmiešame s vajíčkom a dobre ho ochutíme. Natrieme ho na predpečené cesto, na to poukladáme na kúsky nakrájanú šunku a na to dáme nakrájané paradajky. Posypeme syrom, bazalkou a dáme asi na 25 minút zapiecť do rúry.

Jednoduchá krémová kalerábová polievka

Potrebujeme: 2 väčšie kaleráby, 1 veľký zemiak, 2 mrkvy, 1 cibuľu, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bobkový list, maslo, zeleninový vývar, petržlenovú vňať

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Najskôr si pripravíme suroviny. Cibuľu nakrájame nadrobno, kaleráb, mrkvu a zemiaky očistíme a nastrúhame nahrubo.

Do hrnca dáme roztopiť maslo a osmažíme na ňom najskôr cibuľu a potom aj ostatnú zeleninu.

Osolíme ju, okoreníme, zalejeme vývarom a povaríme, kým zelenina nezmäkne. Vyberieme bobkový list, rozmixujeme, prilejeme smotanu a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou.

V polievke sa dá zužitkovať aj starý chlieb pokrájaný na kocky a opečený na krutóny.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 624
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 127
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 216
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 899
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 570
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu