Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Pečené mäsové pirohy, zeleninový boršč, svieži hráškový šalát

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zeleninový boršč

Potrebujeme: 700 g cvikly, 3 mrkvy, 2 petržleny, 5 zemiakov, 1 cibuľu, 1/2 hlávky červenej kapusty, paradajkový pretlak, 3 strúčiky cesnaku, bobkové listy, bravčovú masť, mletú rascu
soľ, mleté čierne korenie, kyslú smotanu

Postup: Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na rezance, cibuľu nasekáme najemno. V hrnci rozpustíme masť a najskôr na nej orestujeme cibuľu. Potom pridáme zeleninu s bobkovým listom, rascou a prelisovaným cesnakom.

Zalejeme vriacou vodou a pridáme asi 5 lyžíc paradajkového pretlaku. Varíme kým všetka zelenina primerane nezmäkne. Servírujeme s kyslou smotanou a plátkami vajíčka vareného natvrdo.

SkryťVypnúť reklamu

Pečené mäsové pirohy

Potrebujeme: lístkové cesto, vajíčko na potretie, soľ. Na mäsovú plnku: 350 g bravčového pliecka, 50 g neprerastanej slaniny, 1 cibuľu, 2 žĺtky, 4 PL paradajkového pretlaku, 2 PL mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso, slaninu a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku. Zmes dáme na panvicu a orestujeme ju.

Prisypeme trochu papriky, paradajkový pretlak soľ a korenie. Keď je mäso zatiahnuté, necháme ho vychladnúť a potom primiešame žĺtky.

Lístkové cesto rozvaľkáme a väčším pohárom vykrojíme kolieska. Na každé dáme kôpku mäsovej zmesi, preložíme na polovice a zlepíme ako pirohy.

Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a upečieme v rúre pri teplote 200 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Hráškový šalát so strateným vajíčkom

Potrebujeme: 400 g zeleného hrášku, balenie rukoly, niekoľko mätových lístkov, červenú cibuľu, reďkovku, pažítku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie, parmezán, vajíčko a ocot

Postup: Do šalátovej misy dáme umytú a osušenú rukolu, čerstvý zelený hrášok, mäsové lístky a nasekanú pažítku. Cibuľu prekrojíme na polovice a nakrájame na plátky, ktoré orestujeme na olivovom oleji. Všetko spolu premiešame a ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.

V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme do nej trochu octu, potom hladinu lyžicou roztočíme a vylejeme do nej vajíčko. Počkáme, kým sa zatiahne a asi po 3-4 minútach ho vyberieme deravou naberačkou a dáme na šalát.

Posypeme strúhaným syrom a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  2. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  3. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  4. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  6. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  1. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  2. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  4. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  5. Tatra banka uvádza nový produkt Digitálna hypotéka
  6. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 14 709
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 8 843
  3. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 263
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 3 104
  5. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 3 071
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 991
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 687
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 084
  1. Vladimír Bojničan: Vizionárska a reformná impotencia konzervatívcov a klerikálov
  2. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Prvá časť.
  3. Martin Greguš: Diera v hniezde, alebo ako Petržalka prišla o perie...
  4. Martin Fronk: Ako šľachtu nahradili oligarchovia
  5. Tomas Hlavaty: Lev XIV. vidi budúcnost
  6. Milan Srnka: S Matovičom sa vládnuť nedá, no bez neho to zrejme nepôjde
  7. Blažej Pánik: Ľavica či pravica?
  8. Martin Fronk: Tichá symfónia času – Spomienka na fontánu
  1. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 15 522
  2. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 8 887
  3. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 657
  4. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 8 416
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 811
  6. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 583
  7. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 016
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 430
  1. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  2. Tupou Ceruzou: Za čiarou
  3. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky
  4. Marian Nanias: Richard L. Garwin: Génius, ktorý formoval jadrovú éru a bránil mier.
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka.
  6. Věra Tepličková: Dnes by sme mali byť ticho
  7. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák!
  8. Radko Mačuha: Fico atentát prežil, ale Boris Nemcov nie.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vladimír Bojničan: Vizionárska a reformná impotencia konzervatívcov a klerikálov
  2. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Prvá časť.
  3. Martin Greguš: Diera v hniezde, alebo ako Petržalka prišla o perie...
  4. Martin Fronk: Ako šľachtu nahradili oligarchovia
  5. Tomas Hlavaty: Lev XIV. vidi budúcnost
  6. Milan Srnka: S Matovičom sa vládnuť nedá, no bez neho to zrejme nepôjde
  7. Blažej Pánik: Ľavica či pravica?
  8. Martin Fronk: Tichá symfónia času – Spomienka na fontánu
  1. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 15 522
  2. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 8 887
  3. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 657
  4. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 8 416
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 811
  6. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 583
  7. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 016
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 430
  1. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  2. Tupou Ceruzou: Za čiarou
  3. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky
  4. Marian Nanias: Richard L. Garwin: Génius, ktorý formoval jadrovú éru a bránil mier.
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka.
  6. Věra Tepličková: Dnes by sme mali byť ticho
  7. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák!
  8. Radko Mačuha: Fico atentát prežil, ale Boris Nemcov nie.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu