Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jahody pre dospelých, osviežujúci koktail, jahodová hrnčeková rýchlovka

Nechajte sa zlákať jahodovým mámením.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jahodová hrnčeková rýchlovka

Potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 3/4 hrnčeka kr. cukru, 1/2 hrnčeka mlieka, trochu oleja, 2 vajíčka, 1/2 sáčku kypriaceho prášku, jahody, práškový cukor

Postup: Žĺtky poriadne vymiešame s cukrom, potom pridáme mlieko, olej a napokon aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta.

Plech vymastíme a vysypeme múkou, cesto tam vylejeme a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Asi po 15 minútach na cesto naukladáme umyté a odkvapkané jahody (väčšie kúsky prekrojíme, malé necháme celé.

SkryťVypnúť reklamu

Teplotu rúry zvýšime na 200 stupňov a koláč dopečieme. Ešte teplý ho pocukrujeme práškovým cukrom a po vychladnutí ho nakrájame.

Jahody pre dospelých

(á la Romanoff)

Potrebujeme: jahody, 100-percentný pomarančový džús, pomarančový likér, pomarančovú kôru, 2 PL práškového cukru, šľahačkovú smotanu

Postup: Umyté a odstopkované jahody osušíme, väčšie kusy prekrojíme a dáme do misky. V druhej miske zmiešame pomarančový džús, cukor a trochu pomarančovej kôry s likérom (minimálne jednu polievkovú lyžicu). Touto zmesou prelejeme jahody a dáme ich aspoň na dve hodiny do chladničky, pričom ich počas chladenia aspoň raz premiešame.

Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku a potom servírujeme – do pohárov naložíme marinované jahody, ozdobíme šľahačkou a podávame.

Osviežujúci jahodový koktail

Potrebujeme: 500 ml mlieka, 250 g vanilkovej zmrzliny, 400 g jahôd, 150 ml šľahačkovej smotany, ľadové kocky, med, trochu citrónovej šťavy

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Do mixéra dáme mlieko, očistené a umyté jahody a smotanu. Mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne poriadna pena, pokojne aj 3 minúty. Ak chceme koktail sladší, pridáme trochu medu, na vyváženie chutí kvapneme trochu citrónovej šťavy a napokon zľahka primiešame zmrzlinu. Koktail nalejeme do pohárov, v ktorých budeme servírovať, vhodíme zopár ľadových kociek dozdobíme a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu