Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Losos s fazuľkami, cuketovým ragú, zapekaný s brokolicou

Chutné a zdravé inšpirácie na leto.

Losos s cuketovým ragú

Potrebujeme: filety lososa, 2 mladé cukety, 5-6 strúčikov cesnaku, 150 ml bieleho vína, 10 cherry paradajok, maslo, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, čerstvý tymian, provensálske korenie

Postup: Rybie filety očistíme, umyjeme, osušíme a zo všetkých strán rukou dobre ponatierame olejom. Potom ich osolíme, okoreníme a necháme postáť.

Cuketu pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom na plátky nakrájané 4 strúčiky cesnaku. Pridáme kúsky cukety a orestujeme ju dozlatista.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom ju osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Chvíľu povaríme, aby sa alkohol odparil a pridáme prekrojené cherry paradajky. Posypeme bylinkami, pridáme lyžicu masla, premiešame a odstavíme.

Na druhej panvici zohrejeme maslo s olejom (prípadne môžeme použiť len prepustené maslo, ako ho máme) a opečieme na ňom lososa kožou nadol. Pridáme k nemu vetvičku tymianu, prihodíme zvyšné celé strúčiky cesnaku a výpekom pomocou lyžice prelievame lososa, kým nebude hotový. Na záver ho pokvapkáme citrónovou šťavou a servírujeme na cuketovom ragú.

Losos na fazuľke

Potrebujeme: filety lososa, plátky údenej slaniny, 400 g zelených fazuliek, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, tymian, cherry paradajky, citrón, bylinky (korenie) na ryby

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Do hrnca dáme vodu, osolíme ju a keď začne vrieť, dáme do nej očistené zelené fazuľky a asi 10-15 minút ich povaríme. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Filety lososa dočistíme, umyjeme, osušíme, ponatierame olejom, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Rybu necháme postáť a zatiaľ si v hlbšej panvici na troche oleja opečieme na kúsky nakrájanú slaninu. Pridáme k nej odkvapkané fazuľky, nasekaný cesnak a chvíľu všetko spolu dusíme. Osolíme a okoreníme podľa potreby a tesne pred záverom pridáme prekrojené paradajky, aby sa len trochu prehriali.

Na druhej panvici zohrejeme olej s maslom, na to dáme kožou dole lososa a pečieme. Po niekoľkých minútach ho jemne otočíme a opečieme aj z druhej strany. Na záver ho pokvapkáme citrónovou šťavou a servírujeme s fazuľkami, prípadne aj čerstvou chrumkavou bagetou.

Skryť Vypnúť reklamu

Zapekaný losos s brokolicou

Potrebujeme: 500 gramový kus filetovaného lososa, hlávku brokolice, smotanu na šľahanie, trochu mlieka, kus tvrdého syra napríklad gouda, 3 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, maslo, muškátový oriešok

Postup: Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a dáme ju variť do osolenej vody. Vrieť by mala maximálne 10 minút, potom ju odstavíme a scedíme.

Lososa nakrájame na kocky, dáme ich do misky a dobre ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme chvíľku odležať.

Zapekaciu misu vymastíme maslom, vsypeme do nej predvarenú brokolicu a k tomu dáme kúsky lososa. Zmiešame si smotanu, s trochou mlieka, vajíčka, polovicu strúhaného syra, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a korenie. Smotanovou zmesou zalejeme rybu s brokolicou, vrch posypeme zvyškom syra a dáme na 20 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  2. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  3. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  4. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  5. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 777
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 755
  3. Aká je chémia vôní 13 324
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 787
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 671
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 221
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 737
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 414
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 122
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 997
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Gröhling by mohol na revanš blokovať Matovičov plán, ale neurobí to

Do Vianoc otvoria aj školu, kam chodia Matovičove dcéry.

Lídri strán po rokovaní u prezidentky.
Dobré ráno

Dobré ráno: Lučanský mal brať úplatky. Kedy sa skončí zatýkanie?

Čo to vypovedá o štáte v ktorom sme žili?

Prokurátor Maroš Žilinka.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop