Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Losos s fazuľkami, cuketovým ragú, zapekaný s brokolicou

Chutné a zdravé inšpirácie na leto.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos s cuketovým ragú

Potrebujeme: filety lososa, 2 mladé cukety, 5-6 strúčikov cesnaku, 150 ml bieleho vína, 10 cherry paradajok, maslo, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, čerstvý tymian, provensálske korenie

Postup: Rybie filety očistíme, umyjeme, osušíme a zo všetkých strán rukou dobre ponatierame olejom. Potom ich osolíme, okoreníme a necháme postáť.

Cuketu pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom na plátky nakrájané 4 strúčiky cesnaku. Pridáme kúsky cukety a orestujeme ju dozlatista.

SkryťVypnúť reklamu

Potom ju osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Chvíľu povaríme, aby sa alkohol odparil a pridáme prekrojené cherry paradajky. Posypeme bylinkami, pridáme lyžicu masla, premiešame a odstavíme.

Na druhej panvici zohrejeme maslo s olejom (prípadne môžeme použiť len prepustené maslo, ako ho máme) a opečieme na ňom lososa kožou nadol. Pridáme k nemu vetvičku tymianu, prihodíme zvyšné celé strúčiky cesnaku a výpekom pomocou lyžice prelievame lososa, kým nebude hotový. Na záver ho pokvapkáme citrónovou šťavou a servírujeme na cuketovom ragú.

Losos na fazuľke

Potrebujeme: filety lososa, plátky údenej slaniny, 400 g zelených fazuliek, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, tymian, cherry paradajky, citrón, bylinky (korenie) na ryby

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Do hrnca dáme vodu, osolíme ju a keď začne vrieť, dáme do nej očistené zelené fazuľky a asi 10-15 minút ich povaríme. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Filety lososa dočistíme, umyjeme, osušíme, ponatierame olejom, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Rybu necháme postáť a zatiaľ si v hlbšej panvici na troche oleja opečieme na kúsky nakrájanú slaninu. Pridáme k nej odkvapkané fazuľky, nasekaný cesnak a chvíľu všetko spolu dusíme. Osolíme a okoreníme podľa potreby a tesne pred záverom pridáme prekrojené paradajky, aby sa len trochu prehriali.

Na druhej panvici zohrejeme olej s maslom, na to dáme kožou dole lososa a pečieme. Po niekoľkých minútach ho jemne otočíme a opečieme aj z druhej strany. Na záver ho pokvapkáme citrónovou šťavou a servírujeme s fazuľkami, prípadne aj čerstvou chrumkavou bagetou.

SkryťVypnúť reklamu

Zapekaný losos s brokolicou

Potrebujeme: 500 gramový kus filetovaného lososa, hlávku brokolice, smotanu na šľahanie, trochu mlieka, kus tvrdého syra napríklad gouda, 3 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, maslo, muškátový oriešok

Postup: Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a dáme ju variť do osolenej vody. Vrieť by mala maximálne 10 minút, potom ju odstavíme a scedíme.

Lososa nakrájame na kocky, dáme ich do misky a dobre ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme chvíľku odležať.

Zapekaciu misu vymastíme maslom, vsypeme do nej predvarenú brokolicu a k tomu dáme kúsky lososa. Zmiešame si smotanu, s trochou mlieka, vajíčka, polovicu strúhaného syra, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a korenie. Smotanovou zmesou zalejeme rybu s brokolicou, vrch posypeme zvyškom syra a dáme na 20 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu