Korzár logo Korzár
Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Čerešňové halušky, nepečný cheesecake, babičkina bublanina

Dozrievajú sladkí poslovia leta.

(Zdroj: archív)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nepečený čerešňový cheesecake

Potrebujeme: 200 g sušienok, 125 g masla, 2 PL čerešňovej šťavy. Na náplň: 350 g mäkkého tvarohu alebo mascarpone, 500 ml smotany na šľahanie, 15 g želatíny, 10 PL studenej vody, 1 citrón, 200 g práškového cukru. Na dokončenie: 500 g odkôstkovaných čerešní, 5 PL kr. cukru, 15 g želatíny, 10 PL studenej vody

Postup: V miske rozdrvíme sušienky a polejeme ich roztopeným maslom. Pridáme čerešňovú šťavu, všetko dobre premiešame a utlačíme do okrúhlej formy a odložíme do chladničky. Zatiaľ zmiešame tvaroh alebo mascarpone s cukrom a pridáme dotuha vyšľahanú šľahačku. Želatínu rozmiešame vo vode a primiešame k šľahačkové hmote. Pridáme asi 2 PL citrónovej šťavy aj citrónovú kôru a dôkladne premiešame. Natrieme na sušienkový základ a dáme späť do chladničky.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým plnka tuhne, do hrnca dáme čerešne s cukrom a zohrejeme to. Želatínu rozmiešame vo vode a pridáme k čerešniam. Premiešame a navrstvíme na vychladený krém. Potom už len dáme poriadne stuhnúť a môžeme servírovať.

Babičkina bublanina

Potrebujeme: 5 vajec, 250 g práškového cukru, 1 dl oleja, 1 dl vody, 300 g polohrubej výberovej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, čerešne

Postup: Vajíčka si rozdelíme na bielka, z ktorých vyšľaháme sneh a žĺtky, ktoré dáme do misky a vyšľaháme ich s cukrom. K žĺtkom potom pridáme vanilku, olej, vodu a napokon múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Na cesto poukladáme veľa čerešní, aby bol koláč šťavnatý. Pečieme ho v rúre pri teplote 200 stupňov. Ešte horúcu bublaniny posypeme práškovým cukrom.

Čerešňové halušky

Skryť Vypnúť reklamu

Potrebujeme: 150 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 1 vajce, štipku soli, cca 3 dl vody, 500 g odkôstkovaných čerešní, mletý mak, práškový cukor, maslo, škorica

Postup: Čerešne nasekáme nožom na menšie kúsky. Z múky, vajíčka, soli a vody pripravíme klasické haluškové cesto a zamiešame doň čerešne.

Pomocou lopárika hádžeme do vriacej osolenej vody halušky a varíme ich, kým nevyplávajú na hladinu. Potom ich dáme do misky, polejeme roztopeným maslom posypeme práškovým cukrom a podľa chuti aj napríklad škoricou či mletým makom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  2. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  5. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  6. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 333
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 876
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 059
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 480
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 868
  6. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 559
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 272
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 125
  9. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 5 881
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 5 851
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Pri zrážke osobného auta s nákladným zomrel vodič

Tragická nehoda sa stala medzi Prešovom a Kapušanmi.

ilustračné
Ilustračná fotografia.

Košický primátor: Odberné miesta budú neustále pribúdať

Dve víkendové testovania neboli podľa Polačeka zbytočné.

Primátor hovorí, že napriek krátkosti času sa Košice na skríning pripravili.
Testovanie na nový koronavírus.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Samuela Marca

Ak by sa Fico a Pellegrini chceli vrátiť, nerobili by to lepšie (píše Samo Marec)

Nikam sme sa nepohli, len sa všetci dohádali.

Predseda vlády Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí  po rokovaní 67. schôdze vlády SR.
Ľudia čakajú pred odberným miestom v bratislavskej Ružinovskej poliklinike počas celoplošného skríningového testovania na COVID-19.
Stĺpček Jakuba Fila

Zhovievavosť voči Matovičovi už vôbec nie je namieste

Premiér vydiera národ aj koalíciu.

Jakub Filo.

Koronavírus: Situácia v levickej nemocnici je kritická, povoláva ambulantných lekárov (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 224-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 3 526 obetí. Vláda predĺžila lockdown.

Ilustračné foto

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop