Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Špekáčiky na pive, plnené údeným syrom, špekáčikové špízy

Skúste si pripraviť známe klobásky trochu inak a zaujímavejšie.

(Zdroj: stock adobe)

Plnené špekáčiky

Potrebujeme: špekáčiky – množstvo podľa počtu hostí, červenú cibuľu, tvrdý údený syr, plátky slaniny. Na marinádu: olej, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie

Postup: Špekáčiky narežeme pozdĺžne, ale neprerežeme ich celkom. Do medzery dám plátok slaniny, kúsok syra a koliesko cibule.

Zo surovín vymiešame marinádu, ktorou špekáčiky potrieme, necháme postáť a urgilujeme ich buď na grilovacej platni alebo zabalené v alobale a na uhlí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pivné špekáčiky

Potrebujeme: špekáčiky, cibuľu, 2-3 strúčiky cesnaku, 250 ml čierneho piva, 1 PL medu

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Špekáčiky prekrojíme na polovice a jednu vrstvu uložíme napríklad do dózy. Posypeme ju kolieskami cibule a na to dáme ďalšiu vrstvu klobás a takto to opakujeme, kým máme suroviny. Pivo zmiešame s pretlačeným cesnakom a medom a zalejeme špekáčiky. Necháme ich postáť aj niekoľko hodín a potom klobásy môžeme grilovať.

Špekáčikové špízy

Potrebujeme: 8 špekáčikov, 150 g anglickej slaniny, 2 čerstvé papriky, 1 bielu cibuľu a 1 červenú, tvrdý syr, mletá červená paprika, saturejku či iné bylinky

Postup: Klobásy aj cibule nakrájame na kolieska, slaninu, syr a papriku na kocky. Jednotlivé suroviny striedavo napichujeme na grilovacie ihly, posypeme ich bylinkami a upečieme na grile.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu