Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Večeru spasí nátierka bryndzovo špenátová či z jarnej mrkvy

Využite v kuchyni sezónne plodiny a suroviny.

(Zdroj: archív fotolia)

Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou a reďkovkou

Potrebujeme: vaničku jemného tvarohu, biely jogurt, 4 jarné cibuľky, 4 reďkovky, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ

Postup: Tvaroh dáme do misky, pridáme k nemu asi 3-4 lyžice bieleho jogurtu a poriadne vymiešame. Kto má rád nátierky hladké, môže zmes aj rozmixovať. Potom pridáme nastrúhané reďkovky a najemno nakrájané kolieska cibuľky. Pridáme štipku červenej papriky, soľ, korenie, ešte raz jemne premiešame a natierame.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nátierka z mladej mrkvy

Potrebujeme: 3 mrkvy, 1 nátierkové maslo bez príchute, 3 vajíčka, kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme k nim nátierkové maslo, 2-3 lyžice smotany a napokon aj najemno nastrúhané mrkvy. Dochutíme soľou aj korením.

Bryndzovo-špenátová nátierka

Potrebujeme: balenie čerstvej bryndze, hrsť špenátových listov (pokojne môžu byť aj dve), 4 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, štipku muškátového orieška

Postup: Do mixéra si nadrobíme bryndzu, pridáme k nej špenát, cesnak a olej a vymiešame podľa toho, či chceme nátierku jemnú alebo s hrudkami. Ochutíme soľou a koreninami a môžeme konzumovať.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu