Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou a reďkovkou
Potrebujeme: vaničku jemného tvarohu, biely jogurt, 4 jarné cibuľky, 4 reďkovky, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ
Postup: Tvaroh dáme do misky, pridáme k nemu asi 3-4 lyžice bieleho jogurtu a poriadne vymiešame. Kto má rád nátierky hladké, môže zmes aj rozmixovať. Potom pridáme nastrúhané reďkovky a najemno nakrájané kolieska cibuľky. Pridáme štipku červenej papriky, soľ, korenie, ešte raz jemne premiešame a natierame.
Nátierka z mladej mrkvy
Potrebujeme: 3 mrkvy, 1 nátierkové maslo bez príchute, 3 vajíčka, kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme k nim nátierkové maslo, 2-3 lyžice smotany a napokon aj najemno nastrúhané mrkvy. Dochutíme soľou aj korením.
Bryndzovo-špenátová nátierka
Potrebujeme: balenie čerstvej bryndze, hrsť špenátových listov (pokojne môžu byť aj dve), 4 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, štipku muškátového orieška
Postup: Do mixéra si nadrobíme bryndzu, pridáme k nej špenát, cesnak a olej a vymiešame podľa toho, či chceme nátierku jemnú alebo s hrudkami. Ochutíme soľou a koreninami a môžeme konzumovať.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.