Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Šťavnaté kuracie rezne plnené cuketou, portugalské zemiaky

Inšpirácie na obedové menu.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mrkvovo - kalerábová polievka

Potrebujeme: 2 stredne veľké mrkvy, 2 kaleráby, maslo, soľ, mletú rascu, 1 menšiu cibuľu, 3 PL mlieka, 1 vaječný žĺtok, 2 PL hladkej múky

Postup: Mrkvu a kaleráb očistíme a nastrúhame na jemno. Cibuľku nakrájame na drobno. V hrnci roztopíme maslo a orestujeme na ňom najskôr cibuľu a potom aj mrkvu a kaleráb. Osolíme ich, okoreníme a po chvíli poprášime múkou. Zeleninu zalejeme vodou a krátko povaríme. Do hotovej polievky vlejeme mlieko rozmiešané so žĺtkom a odstavíme.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie rezne plnené cuketou

Potrebujeme: kuracie prsia, 2 mladé cukety, 2 balenia syra mozzarella, soľ, mleté čierne korenie, strúhanku, vajíčko a hladkú múku na obaľovanie, olivový olej

Postup: Mäso umyjeme, nakrájame na hrubšie rezne tak, aby sme do nich mohli vyrezať malú kapsu, ktorú zvnútra osolíme a okoreníme. Potom ich necháme postáť, kým si pripravíme cuketu.

Tú nakrájame na plátky, ktoré osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a opečieme na rozpálenej panvici. Potom cukety vyberieme a necháme bokom vychladnúť.

Pripravené rezne postupne naplníme plátkami mozzarelly a cukety, okraje tĺčikom trochu poklepeme, aby sa spojili, osolíme ich a okoreníme aj zvonku a obalíme ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke.

Poukladáme na plech a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Portugalské zemiaky

Potrebujeme: cca 1 kg mladých zemiakov, maslo, olivový olej, rozmarín, soľ, 4-5 strúčikov cesnaku, hrubozrnnú soľ

Postup: Zemiaky poriadne umyjeme aj so šupkou a predvaríme ich v slanej vode. Potom ich necháme vychladnúť. Cesnak očistíme, nasekáme najemno.

Vychladnuté zemiaky poukladáme do vymastenej zapekacej misky a každý päsťou zatlačíme, aby sa trochu rozpučil. Prípadne im môžeme nožom urobiť zárezy a potom do nich trochu zatlačiť.

V kastróle si roztopíme maslo, zmiešame ho s nakrájaným cesnakom, soľou a rozmarínom. Túto zmes lyžicou nalejeme na zemiaky a dáme ich zapiecť asi na 15 minút do rozhorúčenej rúry.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu