Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom kuracie stehná: Zapekané na zelenine, paradajkách či kyslej kapuste

Chutné inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kurča na paradajkách

Potrebujeme: kuracie stehná, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 plechovku konzervovaných paradajok, soľ, kyslú smotanu, bazalku, olivový olej, mleté čierne korenie, štipku cukru

Postup: V hrnci zohrejeme olej a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme pretlačený cesnak a sterilizované paradajky. Osolíme, okoreníme a necháme asi 10 minút povariť. Ak sú paradajky príliš kyslé vyladíme ich chuť štipkou cukru. Hrniec odstavíme, vmiešame asi dve lyžice kyslej smotany a nasekané lístky bazalky.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie stehná rozdelíme, osolíme, okoreníme a všetky kúsky postupne opečieme na olivovom oleji na panvici. Poukladáme ich do zapekacej misky a prelejeme paradajkami. Dáme zapiecť do rúry asi na pol hodiny.

Stehná na zelenine

Potrebujeme: kuracie stehná, mrazenú zeleninovú zmes – karotka, fazuľky, karfiol či brokolica, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 dl bieleho vína, rozmarín, olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, oregano

Postup: Stehná umyjeme, rozdelíme na horné a spodné, osolíme a okoreníme. Opečieme ich v panvici na troche horúceho oleja a na chvíľu odložíme bokom.

Do výpeku pridáme trochu masla a orestujeme na ňom najskôr najemno nakrájanú cibuľu aj nasekaný cesnak a potom pridáme zeleninu. Všetko ochutíme a podlejem vínom a krátko podusíme. Zeleninu dáme do zapekacej misy a na to poukladáme stehná.

SkryťVypnúť reklamu

Posypeme ich bylinkami, zakryjeme a dáme do rúry. Keď už budú stehná takmer mäkké misu odkryjeme a na pár minút necháme jedlo zapiecť.

Kuracie na kapuste

Potrebujeme: kuracie stehná, 1 cibuľu, 2 údené klobásy, olej, bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ, 500 g kyslej kapusty, plátky anglickej slaniny alebo sušenej šunky, 4 strúčiky cesnaku

Postup: V hrnci zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu nakrájanú na prúžky. Pridáme k nej kolieska klobásy a keď sa zatiahne, vložíme do hrnca vyžmýkanú kyslú kapustu. Ochutíme ju bobkovým listom aj novým korením a popražíme ju. Potom kapustu podlejeme asi dvomi decilitrami vody a podusíme asi 10 minút.

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Potom ich jemne osolíme, okoreníme a obalíme v sušenej šunke alebo v slanine.

SkryťVypnúť reklamu

Kapustu preložíme do zapekacej misy a na to poukladáme kuracie stehná. Podlejeme ešte trochou vody, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút, pričom posledných 10 minút necháme misu odkrytú.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu