Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom jahodové maškrty: Tvarohové tiramisu, francúzsky toast

Začal sa čas sladkého mámenia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jahodové tiramisu s tvarohom

Potrebujeme: dlhé piškóty, 180 ml šľahačkovej smotany, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 2 PL práškového cukru, 100 ml pomarančovej šťavy, pomarančovú kôru, vanilku. Na jahodovú náplň 2 PL práškového cukru, 250 g jahôd, 2 PL pomarančovej šťavy, 2 PL koňaku

Postup: Tvaroh, mascarpone, pomarančovú šťavu aj kôru vymiešame spolu s cukrom. Šľahačku si vymiešame dotuha a postupne ju po častiach jemne zamiešame do tvarohovej zmesi.

Jahody umyjeme, dáme ich do misky spolu s cukrom, pomarančovou šťavou aj koňakom a vidličkou ich popučíme a premiešame.

SkryťVypnúť reklamu

Do nádoby poukladáme piškóty, ktoré ešte môžeme trochu pokvapkať pomarančovou šťavou a natrieme na ne jahodovú zmes. Na to dáme tvarohový krém a postup opakujeme, kým sa nám neminú suroviny. Poslednú vrstvu by mal tvoriť krém. Potom dáme tiramisu aspoň na 4 hodiny do chladničky. Pred podávaním dezert ozdobíme čerstvými jahodami.

Francúzsky toast s jahodami

Potrebujeme: cca 8 plátkov toastového chleba, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 250 ml mlieka, 5 vajec, po štipke soli, škorice a muškátového oriečka, maslo, práškový cukor, 300 g jahôd

Postup: Z 200 ml smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a dáme ju vychladiť. Zvyšnú smotanu vylejeme do misky, pridáme k nej mlieko, vajcia, soľ, muškátový oriešok aj škoricu a vyšľaháme zmes, do ktorej budeme máčať chleby z oboch strán a potom ich upečieme na masle na panvici.

SkryťVypnúť reklamu

Upečené chleby poukladáme na plech vyložený papierom a dáme na pár minút do rúry vyhriatej na 100 stupňov.

Očistené a umyté jahody prekrojíme a zmiešame v miske s vanilkovým cukrom.

Hotové toasty poprášime cukrom, ozdobíme jahodami aj šľahačkou a kráľovské raňajky sú hotové.

Tvarohové lievance s jahodami

Potrebujeme: 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 200 ml mlieka, 2 PL cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, štipku soli, slnečnicový alebo kokosový olej na pečenie, jahody

Postup: Zmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a obyčajným cukrom. Pridáme vajíčka, múku a nakoniec mlieko. Vymiešame hladké cesto a necháme ho chvíľu postáť. Zatiaľ si nakrájame na malé kúsky alebo na plátky jahody a pripravíme si ich k pečeniu

SkryťVypnúť reklamu

Panvicu rozohrejeme, potrieme ju olejom a lyžicou na ňu dávkujeme cesto. Na každú kôpku cesta položíme zopár jahodových kúskov, jemne ich do cesta zatlačíme a upečieme z oboch strán. Zvyšné jahody si môžeme rozmixovať na pyré a polievať nimi upečené lievance.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu