Korzár logo Korzár
Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Fašírky s tuniakom a špenátom, gnocchi s klobásou, maďarský koláč

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: archív stock adobe)

Tuniakovo-špenátové fašírky

Potrebujeme: ½ kg zemiakov, plechovku tuniaka vo vlastnej šťave (cca 185 g), 200 g čerstvého špenátu, 1 malú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón, olej, štipku kajenského korenia, hladkú múku

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme špenát, osolíme ho okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a hneď ho odstavíme. V miske zmiešame nastrúhané zemiaky, cibuľu so špenátom a scedeného tuniaka. Premiešame, dochutíme a tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke a opečieme na horúcom oleji z oboch strán.

Skryť Vypnúť reklamu

Maďarský koláč

Potrebujeme: 350 g hladkej múky, 1 vajce, 175 g masla, soľ, mleté čierne korenie, sušené cibuľové korenie, maďarskú salámu, čerstvú žltú a červenú papriku, kyslú pochúťkovú smotanu, strúhaný syr

Postup: Zmiešame múku s vajíčkom, pokrájaným maslom, štipkou soli a vodou. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Kyslú smotanu vymiešame so sušenou cibuľou, korením a štipkou soli a natrieme ju na cesto. Na to poukladáme kolieska maďarskej salámy, kúsky nakrájanej papriky, posypeme strúhaným syrom a upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

Gnocchi s klobásou

Potrebujeme: balenie cestovín gnocchi, maslo, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 250 g šampiňónov, 1 PL hladkej múky, 250 ml mlieka, 500 g údenej klobásy, čerstvú bazalku, parmezán, soľ, mleté čierne korenie, sladkú smotanu

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Gnocchi uvaríme podľa návodu v slanej vode. Klobásu nakrájame na kolieska, ktoré opečieme na panvici z oboch strán. Potom ich vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu aj cesnak. Po chvíli pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a všetko spolu chvíľku podusíme. Poprášime múkou a prilejeme trošku smotany, aby zmes nebola riedka. Uvarené gnocchi scedíme a pridáme do omáčky. Dobre premiešame, dochutíme a servírujeme s opečenou klobásou a strúhaným parmezánom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  2. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  3. Aj matematika sa dá skrotiť
  4. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  5. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  6. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  7. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Bývanie v meste predlžuje život
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  4. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  5. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  6. Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"
  7. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  8. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 27 374
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 22 051
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 386
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 12 001
  5. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 412
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 397
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 975
  8. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 7 913
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 715
  10. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 613
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Legendárnu kaviareň chceli zrušiť. Po tlaku verejnosti ostáva

Personál však končí. Rozlúčia sa s nimi zapálením sviečok.

Maďarský konzulát potvrdil kúpu budovy pre diplomatov. Informoval, že reštauračné zariadenia zachová.

Polaček stráca podporu poslancov. Odišiel už aj Saxa

Rusnák: Nie sme hlasovacie stroje. Špak nevylučuje nový klub.

Saxa (vľavo) odchádza z klubu Fungujúce Košice, Rusnák (vpravo) hovorí, že poslanci nie sú hlasovacie stroje na želanie.

Alžírčan cestuje do Nemecka už dva roky. Zadržali ho v Stakčíne

Ukrýval sa v nákladiaku. Dostal ročný zákaz vstupu do Únie.

Ilustračné foto.
Strojný vidí chybu aj v tom, že podpora primátora bola v počiatkoch samozrejmá.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Stĺpček šéfredaktorky

Jankovská usvedčuje Fica, že vedel o Kočnerovi (stĺpček šéfredaktorky)

Pred Jankovskou navštívil Fica Bödör.

Monika Jankovská.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Za Kollára sa musia hanbiť všetci

Boris Kollár sa nikdy nemal stať predsedom parlamentu.

Peter Tkačenko
AUTORSKÁ STRANA MICHALA HAVRANA

Ako sa vyhnúť vzniku domácich teroristických skupín (píše Michal Havran)

Fanúšikovské násilie má pôvod v pocite zasvätenia.

Demonštranti a policajti počas nepovoleného protivládneho protestu pred Úradom vlády.
Cynická obluda

Vlakové hliadky 2020

Neviete, či fašisti ešte stále chodia hliadkovať vo vlakoch, či všetci dodržujú platné pravidlá?

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop