Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Fašírky s tuniakom a špenátom, gnocchi s klobásou, maďarský koláč

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: archív stock adobe)

Tuniakovo-špenátové fašírky

Potrebujeme: ½ kg zemiakov, plechovku tuniaka vo vlastnej šťave (cca 185 g), 200 g čerstvého špenátu, 1 malú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón, olej, štipku kajenského korenia, hladkú múku

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme špenát, osolíme ho okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a hneď ho odstavíme. V miske zmiešame nastrúhané zemiaky, cibuľu so špenátom a scedeného tuniaka. Premiešame, dochutíme a tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke a opečieme na horúcom oleji z oboch strán.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Maďarský koláč

Potrebujeme: 350 g hladkej múky, 1 vajce, 175 g masla, soľ, mleté čierne korenie, sušené cibuľové korenie, maďarskú salámu, čerstvú žltú a červenú papriku, kyslú pochúťkovú smotanu, strúhaný syr

Postup: Zmiešame múku s vajíčkom, pokrájaným maslom, štipkou soli a vodou. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Kyslú smotanu vymiešame so sušenou cibuľou, korením a štipkou soli a natrieme ju na cesto. Na to poukladáme kolieska maďarskej salámy, kúsky nakrájanej papriky, posypeme strúhaným syrom a upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

Gnocchi s klobásou

Potrebujeme: balenie cestovín gnocchi, maslo, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 250 g šampiňónov, 1 PL hladkej múky, 250 ml mlieka, 500 g údenej klobásy, čerstvú bazalku, parmezán, soľ, mleté čierne korenie, sladkú smotanu

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Gnocchi uvaríme podľa návodu v slanej vode. Klobásu nakrájame na kolieska, ktoré opečieme na panvici z oboch strán. Potom ich vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu aj cesnak. Po chvíli pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a všetko spolu chvíľku podusíme. Poprášime múkou a prilejeme trošku smotany, aby zmes nebola riedka. Uvarené gnocchi scedíme a pridáme do omáčky. Dobre premiešame, dochutíme a servírujeme s opečenou klobásou a strúhaným parmezánom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 9 689
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 417
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 896
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 373
  5. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 2 974
  6. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 530
  7. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 500
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 262
  1. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  4. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  5. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  6. Martin Pollák: Hra o záchranu
  7. Patrik Užák: Balada o Balatóne
  8. Tomas Hlavaty: Aj ty Brutus?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 32 305
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 832
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 562
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 207
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 922
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 301
  7. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 772
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 635
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  4. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  5. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  6. Martin Pollák: Hra o záchranu
  7. Patrik Užák: Balada o Balatóne
  8. Tomas Hlavaty: Aj ty Brutus?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 32 305
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 832
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 562
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 207
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 922
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 301
  7. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 772
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 635
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu