Korzár logo Korzár
Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zelená fazuľkovica, vegetariánsky nákyp, bylinkové rezance

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)

Bylinkové rezance

Potrebujem: balenie cestovín – široké rezance, olej, maslo, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 zväzky petržlenovej vňate, vetvičku tymianu, soľ, mleté čierne korenie, cherry paradajky

Postup: Rezance dáme variť do osolenej vody s trochou oleja. Petržlenovú vňať si s kvapkou oleja rozmixujeme.

Do panvice dáme kus masla a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a rozmixovanú petržlenovú vňať, nasekaný tymian a všetko spolu chvíľku podusíme. Zmes osolíme, okoreníme a podľa potreby podlejeme lyžicou vody z cestovín.

Skryť Vypnúť reklamu

Keď sú rezance uvarené, preložíme ich z hrnca priamo do panvice a premiešame, aby sa dobre obalili petržlenovým maslom. Ak je to potrebné, trochu masla ešte pridáme.

Cherry paradajky opražíme na masle a podávame k cestovinám. Kto má chuť, môže si ich posypať aj syrom.

Zelená fazuľkovica

Potrebujeme: 300 g zelených fazuľových strukov, 5-6 zemiakov, 1 cibuľu, kúsok slaniny, olej, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, čili

Postup: Ak používame čerstvú zelenú fazuľku, musíme ju najskôr očistiť, tiež ošúpeme a pokrájame zemiaky, očistíme a nasekáme cibuľu a slaninu nakrájame na malé kocky.

V hrnci najskôr popražíme slaninu, ak je to potrebné, pridáme k nej trochu oleja. Potom pridáme cibuľu a restujeme ju, kým nezačne chytať zlatistú farbu.

Pridáme zemiaky a fazuľku a všetko jemne osolíme aj okoreníme. Podlejeme vývarom a povaríme, kým zemiaky aj fazuľka nebudú uvarené. Na záver dochutíme a pridáme aj štipku čili korenia.

Skryť Vypnúť reklamu

Vegetariánsky nákyp

Potrebujeme: 6 zemiakov, ½ karfiolu, 3 mrkvy, 1 pór, 1 cuketu, olej, maslo, cherry paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 200 g šampiňónov, 2 PL hladkej múky, smotanu na varenie, strúhaný syr

Postup: Zemiaky si predvaríme v šupke, nemusia byť celkom mäkké. Karfiol rozoberieme na ružičky a asi na 5 minút ho dáme do osolenej vriacej vody. Potom ho scedíme a necháme ochladnúť.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Poukladáme ich do olej potretej zapekacej misky. K tomu pridáme ružičky karfiolu, na kolieska nakrájanú mrvu aj pór, plátky cukety a na polovice prekrojené paradajky.

V panvici zohrejeme maslo a orestujeme na ňom na štvrťky nakrájané šampiňóny a pretlačený cesnak. Potom huby posypeme hladkou múkou, zalejeme smotanou a urobíme hubovú smotanovú omáčku, ktorú vylejeme na pripravenú zeleninu. Všetko posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  2. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  3. Aj matematika sa dá skrotiť
  4. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  5. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  6. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  7. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  1. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  6. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  7. Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  10. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 27 450
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 22 001
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 443
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 12 063
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 402
  6. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 366
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 977
  8. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 7 926
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 718
  10. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 616
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Práce na obchvate by mali byť dokončené v marci 2023.

Spokojní sú Polaček aj Hreha. Parlament zakázal privatizáciu vodární

Primátor Košíc by privítal i povinné zverejňovanie zmlúv.

O hrozbe skrytej privatizácie VVS debatovali starostovia i primátori na pracovnom stretnutí akcionárov v Košiciach koncom augusta.

Legendárnu kaviareň chceli zrušiť. Po tlaku verejnosti ostáva

Personál však končí. Rozlúčia sa s nimi zapálením sviečok.

Maďarský konzulát potvrdil kúpu budovy pre diplomatov. Informoval, že reštauračné zariadenia zachová.

Polaček stráca podporu poslancov. Odišiel už aj Saxa

Rusnák: Nie sme hlasovacie stroje. Špak nevylučuje nový klub.

Saxa (vľavo) odchádza z klubu Fungujúce Košice, Rusnák (vpravo) hovorí, že poslanci nie sú hlasovacie stroje na želanie.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Stĺpček šéfredaktorky

Jankovská usvedčuje Fica, že vedel o Kočnerovi (stĺpček šéfredaktorky)

Pred Jankovskou navštívil Fica Bödör.

Monika Jankovská.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Za Kollára sa musia hanbiť všetci

Boris Kollár sa nikdy nemal stať predsedom parlamentu.

Peter Tkačenko
Petra Vlhová dnes - paralelný obrovský slalom v Lech Zürs LIVE.
Minister Andrej Doležal.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop