Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zelená fazuľkovica, vegetariánsky nákyp, bylinkové rezance

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bylinkové rezance

Potrebujem: balenie cestovín – široké rezance, olej, maslo, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 zväzky petržlenovej vňate, vetvičku tymianu, soľ, mleté čierne korenie, cherry paradajky

Postup: Rezance dáme variť do osolenej vody s trochou oleja. Petržlenovú vňať si s kvapkou oleja rozmixujeme.

Do panvice dáme kus masla a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a rozmixovanú petržlenovú vňať, nasekaný tymian a všetko spolu chvíľku podusíme. Zmes osolíme, okoreníme a podľa potreby podlejeme lyžicou vody z cestovín.

SkryťVypnúť reklamu

Keď sú rezance uvarené, preložíme ich z hrnca priamo do panvice a premiešame, aby sa dobre obalili petržlenovým maslom. Ak je to potrebné, trochu masla ešte pridáme.

Cherry paradajky opražíme na masle a podávame k cestovinám. Kto má chuť, môže si ich posypať aj syrom.

Zelená fazuľkovica

Potrebujeme: 300 g zelených fazuľových strukov, 5-6 zemiakov, 1 cibuľu, kúsok slaniny, olej, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, čili

Postup: Ak používame čerstvú zelenú fazuľku, musíme ju najskôr očistiť, tiež ošúpeme a pokrájame zemiaky, očistíme a nasekáme cibuľu a slaninu nakrájame na malé kocky.

V hrnci najskôr popražíme slaninu, ak je to potrebné, pridáme k nej trochu oleja. Potom pridáme cibuľu a restujeme ju, kým nezačne chytať zlatistú farbu.

Pridáme zemiaky a fazuľku a všetko jemne osolíme aj okoreníme. Podlejeme vývarom a povaríme, kým zemiaky aj fazuľka nebudú uvarené. Na záver dochutíme a pridáme aj štipku čili korenia.

SkryťVypnúť reklamu

Vegetariánsky nákyp

Potrebujeme: 6 zemiakov, ½ karfiolu, 3 mrkvy, 1 pór, 1 cuketu, olej, maslo, cherry paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 200 g šampiňónov, 2 PL hladkej múky, smotanu na varenie, strúhaný syr

Postup: Zemiaky si predvaríme v šupke, nemusia byť celkom mäkké. Karfiol rozoberieme na ružičky a asi na 5 minút ho dáme do osolenej vriacej vody. Potom ho scedíme a necháme ochladnúť.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Poukladáme ich do olej potretej zapekacej misky. K tomu pridáme ružičky karfiolu, na kolieska nakrájanú mrvu aj pór, plátky cukety a na polovice prekrojené paradajky.

V panvici zohrejeme maslo a orestujeme na ňom na štvrťky nakrájané šampiňóny a pretlačený cesnak. Potom huby posypeme hladkou múkou, zalejeme smotanou a urobíme hubovú smotanovú omáčku, ktorú vylejeme na pripravenú zeleninu. Všetko posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 94 896
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 951
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 632
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 461
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 813
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 308
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 262
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 702
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu