Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jogurtové kuracie rezne, petržlenová polievka, zemiaky s bryndzou

Inšpirácie nielen na nedeľný obed.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Petržlenová polievka s enciánom

Potrebujeme: 200 g petržlenu, 1 cibuľa, 1 mrkva, maslo, zeleninový vývar, zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 1 pór, mletú rascu, smotanu na varenie, syr s bielou plesňou (encián, camembert...)

Postup: V hrnci roztopíme maslo a najskôr na ňom popražíme najemno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme očistený a nakrájaný petržlen a mrkvu. Keď je zelenina orestovaná, podlejeme ju vývarom, zviažeme petržlenovú vňať a pridáme ju do hrnca. Varíme, kým petržlen a mrkva nezmäknú. Potom vyvarenú vňať vyberieme a polievku rozmixujeme.

SkryťVypnúť reklamu

Prilejeme trochu smoatny, dochutíme soľou, korením aj mletou rascou a necháme prevrieť. Nakoniec do polievky pridáme na malé kocôčky nakrájaný syr a podávame.

Jogurtové kuracie prsia

Potrebujeme: kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 500 g bieleho jogurtu, 1 vajce, karí korenie, lyžičku sušeného cesnaku, olej a maslo

Postup: Jogurt zmiešame so soľou, vajíčkom, štipkou karí korenia aj sušeného cesnaku. Prsia nakrájame a naložíme do jogurtovej marinády. Necháme ich postáť ako dlho budeme môcť a potom ich opečieme na oleji a podávame s ľubovoľnou prílohou. Takto pripravené prsia môžu v jogurte zostať aj do druhého dňa a pripravia sa vždy čerstvé.

Zemiaková kaša s bryndzou

Potrebujeme: ½ kg zemiakov 150 g bryndze, maslo, mlieko, pažítku, soľ

Postup: Očistené zemiaky pokrájame na kocky a v slanej vode uvaríme do mäkka.

SkryťVypnúť reklamu

Keď už budú zemiaky takmer uvarené, dáme si do kastróla zohriať asi 1 dl mlieka s lyžicou masla a potom v ňom rozmiešame bryndzu.

Uvarené zemiaky poriadne popučíme a vmiešame do nich bryndzovú zmes. Poriadne premiešame, dochutíme soľou a pridáme nasekanú pažítku.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu