Korzár logo Korzár
Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom na záhradnú párty: Hamburger, kuracie špízy, rukolový šalát

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Archív fotolia)

Domáci hamburger

Potrebujeme na mäso: 450 g mletého chudého bravčového mäsa, 1 veľké vajce, 1/2 š najemno nasekanej cibule, 1/4 š strúhanky, 1 PL worcesterovej omáčky, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia

Na hamburgery: 4 žemle na hamburgery, asi 1/4 š majonézy, asi 1/4 š kečupu, 4 lístky ľadového šalátu, 1 veľká paradajka nakrájaná na tenšie plátky, 4 tenké plátky červenej cibule

Postup: V miske zmiešame dohromady mleté mäso, vajíčko, cibuľu strúhanku, worcesterovú omáčku, cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých vytvarujeme okrúhle plátky. Gril zahrejeme a postupne ugrilujeme mäso z oboch strán, jeho vnútorná teplota by mala dosiahnuť 70 - 75 stupňov. Po nich dáme na gril aj rozkrojené žemle reznou stranou dole a zľahka ich opečieme dochrumkava. Spodnú stranu žemlí potom podľa chuti natrieme kečupom alebo majonézou, na to navrstvíme ľadový šalát, paradajku, plátok mäsa a cibuľu. Podľa chuti môžeme ešte posoliť alebo okoreniť. Na vrch položíme hornú časť žemle a hamburger cez stred prepichneme drevenou ihlou.

Skryť Vypnúť reklamu

Kuracie špízy v pivovej marináde

Potrebujeme: 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 3/4 š piva, 1/3 š medu, 1 ČL čili, 1 ČL dijonskej horčice, 1/4 š sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 4 kuracie prsia bez kože a kosti nakrájané na kocky, čerstvý koriander na vrch (voliteľné)

Postup: V stredne veľkej miske zmiešame cesnak, med, pivo, čili korenie, horčicu, sójovú omáčku a olivový olej. Do marinády zamiešame nakrájané kuracie mäso, prekryjeme kuchynskou fóliou a dáme na 24 hodín do mrazničky. Po uplynutí času vyberieme mäso z misky a napichneme ho na grilovacie ihly - približne päť kúskov na jednu. Ak používate drevené ihly, treba ich predtým namočiť na niekoľko hodín do studenej vody. Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme kuracie mäso a grilujeme, kým sa mäso neprepečie alebo kým jeho vnútorná teplota nedosiahne 75 stupňov. Hotové mäso posypeme koriandrom. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Skryť Vypnúť reklamu

Rukolový šalát s pomarančmi a kozím syrom

Potrebujeme: 1/2 malej červenej cibule nakrájanej na tenké plátky, 5 PL bieleho vínneho octu, 2 červené pomaranče, 2 veľké oranžové pomaranče, 3 PL čerstvých mätových lístkov nasekaných nadrobno, 3 š mladej rukoly, 2 PL olivového oleja, morská soľ a mleté čierne korenie, 2 - 3 PL rozdrobeného kozieho syra (môže byť aj feta alebo ricotta), 1/4 š opečených mandľových plátkov

Postup: Nakrájanú cibuľu dáme do malej misky, polejeme 3 lyžicami vínneho octu a odložíme bokom. Pomaranče olúpeme, odstránime z nich jemnú kožu a nakrájame na tenké kolieska. Tie rozdelíme na servírovacie taniere alebo ich poukladáme do veľkej misky a posypeme mätou. Z cibule zlejeme ocot a pásiky položíme na pomaranče. Rukolu pokvapkáme olivovým olejom a zvyšnými 2 lyžicami vínneho octu, ochutíme soľou a čiernym korením, dobre premiešame a pridáme k šalátu. Na vrch nakoniec pridáme rozmrvený syr a opečené mandľové plátky.

Skryť Vypnúť reklamu

Zdroje: myrecipes.com, blogchef.net, flavourandsavour.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  2. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  3. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  4. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  5. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  6. Aj matematika sa dá skrotiť
  7. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  6. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  7. Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  10. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 27 442
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 22 001
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 435
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 12 057
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 399
  6. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 369
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 976
  8. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 7 925
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 717
  10. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 614
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Spokojní sú Polaček aj Hreha. Parlament zakázal privatizáciu vodární

Primátor Košíc by privítal i povinné zverejňovanie zmlúv.

O hrozbe skrytej privatizácie VVS debatovali starostovia i primátori na pracovnom stretnutí akcionárov v Košiciach koncom augusta.

Legendárnu kaviareň chceli zrušiť. Po tlaku verejnosti ostáva

Personál však končí. Rozlúčia sa s nimi zapálením sviečok.

Maďarský konzulát potvrdil kúpu budovy pre diplomatov. Informoval, že reštauračné zariadenia zachová.

Polaček stráca podporu poslancov. Odišiel už aj Saxa

Rusnák: Nie sme hlasovacie stroje. Špak nevylučuje nový klub.

Saxa (vľavo) odchádza z klubu Fungujúce Košice, Rusnák (vpravo) hovorí, že poslanci nie sú hlasovacie stroje na želanie.

Alžírčan cestuje do Nemecka už dva roky. Zadržali ho v Stakčíne

Ukrýval sa v nákladiaku. Dostal ročný zákaz vstupu do Únie.

Ilustračné foto.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Stĺpček šéfredaktorky

Jankovská usvedčuje Fica, že vedel o Kočnerovi (stĺpček šéfredaktorky)

Pred Jankovskou navštívil Fica Bödör.

Monika Jankovská.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Za Kollára sa musia hanbiť všetci

Boris Kollár sa nikdy nemal stať predsedom parlamentu.

Peter Tkačenko
Petra Vlhová dnes - paralelný obrovský slalom v Lech Zürs LIVE.
Testovanie na nový koronavírus.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop