Korzár logo Korzár
Nedeľa, 5. december, 2021 | Meniny má OtoKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom na záhradnú párty: Hamburger, kuracie špízy, rukolový šalát

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Archív fotolia)

Domáci hamburger

Potrebujeme na mäso: 450 g mletého chudého bravčového mäsa, 1 veľké vajce, 1/2 š najemno nasekanej cibule, 1/4 š strúhanky, 1 PL worcesterovej omáčky, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na hamburgery: 4 žemle na hamburgery, asi 1/4 š majonézy, asi 1/4 š kečupu, 4 lístky ľadového šalátu, 1 veľká paradajka nakrájaná na tenšie plátky, 4 tenké plátky červenej cibule

Postup: V miske zmiešame dohromady mleté mäso, vajíčko, cibuľu strúhanku, worcesterovú omáčku, cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých vytvarujeme okrúhle plátky. Gril zahrejeme a postupne ugrilujeme mäso z oboch strán, jeho vnútorná teplota by mala dosiahnuť 70 - 75 stupňov. Po nich dáme na gril aj rozkrojené žemle reznou stranou dole a zľahka ich opečieme dochrumkava. Spodnú stranu žemlí potom podľa chuti natrieme kečupom alebo majonézou, na to navrstvíme ľadový šalát, paradajku, plátok mäsa a cibuľu. Podľa chuti môžeme ešte posoliť alebo okoreniť. Na vrch položíme hornú časť žemle a hamburger cez stred prepichneme drevenou ihlou.

Skryť Vypnúť reklamu

Kuracie špízy v pivovej marináde

Potrebujeme: 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 3/4 š piva, 1/3 š medu, 1 ČL čili, 1 ČL dijonskej horčice, 1/4 š sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 4 kuracie prsia bez kože a kosti nakrájané na kocky, čerstvý koriander na vrch (voliteľné)

Postup: V stredne veľkej miske zmiešame cesnak, med, pivo, čili korenie, horčicu, sójovú omáčku a olivový olej. Do marinády zamiešame nakrájané kuracie mäso, prekryjeme kuchynskou fóliou a dáme na 24 hodín do mrazničky. Po uplynutí času vyberieme mäso z misky a napichneme ho na grilovacie ihly - približne päť kúskov na jednu. Ak používate drevené ihly, treba ich predtým namočiť na niekoľko hodín do studenej vody. Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme kuracie mäso a grilujeme, kým sa mäso neprepečie alebo kým jeho vnútorná teplota nedosiahne 75 stupňov. Hotové mäso posypeme koriandrom. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Skryť Vypnúť reklamu

Rukolový šalát s pomarančmi a kozím syrom

Potrebujeme: 1/2 malej červenej cibule nakrájanej na tenké plátky, 5 PL bieleho vínneho octu, 2 červené pomaranče, 2 veľké oranžové pomaranče, 3 PL čerstvých mätových lístkov nasekaných nadrobno, 3 š mladej rukoly, 2 PL olivového oleja, morská soľ a mleté čierne korenie, 2 - 3 PL rozdrobeného kozieho syra (môže byť aj feta alebo ricotta), 1/4 š opečených mandľových plátkov

Postup: Nakrájanú cibuľu dáme do malej misky, polejeme 3 lyžicami vínneho octu a odložíme bokom. Pomaranče olúpeme, odstránime z nich jemnú kožu a nakrájame na tenké kolieska. Tie rozdelíme na servírovacie taniere alebo ich poukladáme do veľkej misky a posypeme mätou. Z cibule zlejeme ocot a pásiky položíme na pomaranče. Rukolu pokvapkáme olivovým olejom a zvyšnými 2 lyžicami vínneho octu, ochutíme soľou a čiernym korením, dobre premiešame a pridáme k šalátu. Na vrch nakoniec pridáme rozmrvený syr a opečené mandľové plátky.

Skryť Vypnúť reklamu

Zdroje: myrecipes.com, blogchef.net, flavourandsavour.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tento rok turizmu neprial
  2. Dobrá receptúra musí mať „oko draka“
  3. Brazílska fintechová banka Nubank vstupuje na Wall Street
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami
  5. Opäť sme na dobrej vlne
  6. Ako sa vyrába nealkoholické pivo? Kvalitou nezaostáva za bežným
  7. So Sovietskym zväzom na večné časy? Pozrite sa ako padá kolos
  8. Petra Vlhová: Prvýkrát v živote som urobila veľké rozhodnutie
  9. Výhody najväčšej obchodnej siete objavuje aj verejný sektor
  10. PRIESKUM: Slováci prezradili, čo by mal spĺňať dokonalý smartfón
  1. Dobrá receptúra musí mať „oko draka“
  2. Ako uľahčiť opatrovanie seniorov doma
  3. Brazílska fintechová banka Nubank vstupuje na Wall Street
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami
  5. Ako sa vyrába nealkoholické pivo? Kvalitou nezaostáva za bežným
  6. Opäť sme na dobrej vlne
  7. Aj mikulášske balíčku môžu byť zdravé. Zistite ako na to.
  8. 365.bank sa stala bankou roka na Slovensku
  9. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  10. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  1. Petra Vlhová: Prvýkrát v živote som urobila veľké rozhodnutie 17 699
  2. Spokojnosť je daná geneticky. Dá sa však zmeniť 17 174
  3. So Sovietskym zväzom na večné časy? Pozrite sa ako padá kolos 9 142
  4. Pohľad do histórie. Kedy sme sa mali lepšie ako dnes? 7 823
  5. Strava ani spánok nie sú dôležité, ak pri tom dýchame zlý vzduch 5 831
  6. 8 skutočných celebrít. Tieto mozgy ovplyvňujú, ako budeme žiť 4 283
  7. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 3 661
  8. Na nové auto sa neoplatí čakať. Trhu kraľujú jazdené 3 097
  9. Odsťahovali sa na lazy i do dodávky. Ako sa tam žije? 2 826
  10. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom? 2 568

Blogy SME

  1. Zuzana Srncová Gajdošova: Máte dosť minerálov v strave? Príčiny nižšej nutričnej hodnoty potravín
  2. Lubomir Zahora: Ohňostroj v hlave - epilepsia
  3. Jozef Sitko: Pred zlým koncom ma zachránili tri vakcíny
  4. Otilia Horrocks: Viete, čo je dobrý nápad?
  5. Ján Šeďo: Šírenie dezinformácií ako trestný čin vs. sedliacky rozum.
  6. Ján Magušin: Decembrové zamyslenie jedného občana
  7. Štefan Vidlár: Aj babkám
  8. Igor Borišek: Island - časť 4. Voda
  1. Pavol Koprda: Očkovacie hoaxy Ľuboša Blahu odstránil Facebook 15 802
  2. Radovan Kazda: TOP 7 dôvodov, prečo 500 miliónov pre seniorov nie je dobrý nápad 5 173
  3. Tomáš Sedliačik: Ako sa baviť s konšpirátorom 4 826
  4. Martin Greguš: Istropolis zbúrajú...starosta Kusý obrátil kabát...Je to vôbec možné? Architekt a primátor Vallo mlčí... 4 678
  5. Zuzana Rattajová: Juraj Droba, dnes si opustil ľudí 4 316
  6. Vanda Tuchyňová: Z POD ZADKU“ NÁM BERÚ VLASTNÉ POZEMKY, ROZOBERAJÚ MAJETOK ŽILINY A MESTO SA LEN PRIZERÁ ! 3 589
  7. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 3 545
  8. Tereza Krajčová: Paríž: Mesto dychberúcej architektúry a nestarnúceho umenia 3 312
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Pavol Koprda: Očkovacie hoaxy Ľuboša Blahu odstránil Facebook
  3. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  4. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  5. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  6. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Zuzana Srncová Gajdošova: Máte dosť minerálov v strave? Príčiny nižšej nutričnej hodnoty potravín
  2. Lubomir Zahora: Ohňostroj v hlave - epilepsia
  3. Jozef Sitko: Pred zlým koncom ma zachránili tri vakcíny
  4. Otilia Horrocks: Viete, čo je dobrý nápad?
  5. Ján Šeďo: Šírenie dezinformácií ako trestný čin vs. sedliacky rozum.
  6. Ján Magušin: Decembrové zamyslenie jedného občana
  7. Štefan Vidlár: Aj babkám
  8. Igor Borišek: Island - časť 4. Voda
  1. Pavol Koprda: Očkovacie hoaxy Ľuboša Blahu odstránil Facebook 15 802
  2. Radovan Kazda: TOP 7 dôvodov, prečo 500 miliónov pre seniorov nie je dobrý nápad 5 173
  3. Tomáš Sedliačik: Ako sa baviť s konšpirátorom 4 826
  4. Martin Greguš: Istropolis zbúrajú...starosta Kusý obrátil kabát...Je to vôbec možné? Architekt a primátor Vallo mlčí... 4 678
  5. Zuzana Rattajová: Juraj Droba, dnes si opustil ľudí 4 316
  6. Vanda Tuchyňová: Z POD ZADKU“ NÁM BERÚ VLASTNÉ POZEMKY, ROZOBERAJÚ MAJETOK ŽILINY A MESTO SA LEN PRIZERÁ ! 3 589
  7. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 3 545
  8. Tereza Krajčová: Paríž: Mesto dychberúcej architektúry a nestarnúceho umenia 3 312
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Pavol Koprda: Očkovacie hoaxy Ľuboša Blahu odstránil Facebook
  3. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  4. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  5. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  6. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu