Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom na záhradnú párty: Hamburger, kuracie špízy, rukolový šalát

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Archív fotolia)

Domáci hamburger

Potrebujeme na mäso: 450 g mletého chudého bravčového mäsa, 1 veľké vajce, 1/2 š najemno nasekanej cibule, 1/4 š strúhanky, 1 PL worcesterovej omáčky, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na hamburgery: 4 žemle na hamburgery, asi 1/4 š majonézy, asi 1/4 š kečupu, 4 lístky ľadového šalátu, 1 veľká paradajka nakrájaná na tenšie plátky, 4 tenké plátky červenej cibule

Postup: V miske zmiešame dohromady mleté mäso, vajíčko, cibuľu strúhanku, worcesterovú omáčku, cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých vytvarujeme okrúhle plátky. Gril zahrejeme a postupne ugrilujeme mäso z oboch strán, jeho vnútorná teplota by mala dosiahnuť 70 - 75 stupňov. Po nich dáme na gril aj rozkrojené žemle reznou stranou dole a zľahka ich opečieme dochrumkava. Spodnú stranu žemlí potom podľa chuti natrieme kečupom alebo majonézou, na to navrstvíme ľadový šalát, paradajku, plátok mäsa a cibuľu. Podľa chuti môžeme ešte posoliť alebo okoreniť. Na vrch položíme hornú časť žemle a hamburger cez stred prepichneme drevenou ihlou.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie špízy v pivovej marináde

Potrebujeme: 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 3/4 š piva, 1/3 š medu, 1 ČL čili, 1 ČL dijonskej horčice, 1/4 š sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 4 kuracie prsia bez kože a kosti nakrájané na kocky, čerstvý koriander na vrch (voliteľné)

Postup: V stredne veľkej miske zmiešame cesnak, med, pivo, čili korenie, horčicu, sójovú omáčku a olivový olej. Do marinády zamiešame nakrájané kuracie mäso, prekryjeme kuchynskou fóliou a dáme na 24 hodín do mrazničky. Po uplynutí času vyberieme mäso z misky a napichneme ho na grilovacie ihly - približne päť kúskov na jednu. Ak používate drevené ihly, treba ich predtým namočiť na niekoľko hodín do studenej vody. Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme kuracie mäso a grilujeme, kým sa mäso neprepečie alebo kým jeho vnútorná teplota nedosiahne 75 stupňov. Hotové mäso posypeme koriandrom. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

SkryťVypnúť reklamu

Rukolový šalát s pomarančmi a kozím syrom

Potrebujeme: 1/2 malej červenej cibule nakrájanej na tenké plátky, 5 PL bieleho vínneho octu, 2 červené pomaranče, 2 veľké oranžové pomaranče, 3 PL čerstvých mätových lístkov nasekaných nadrobno, 3 š mladej rukoly, 2 PL olivového oleja, morská soľ a mleté čierne korenie, 2 - 3 PL rozdrobeného kozieho syra (môže byť aj feta alebo ricotta), 1/4 š opečených mandľových plátkov

Postup: Nakrájanú cibuľu dáme do malej misky, polejeme 3 lyžicami vínneho octu a odložíme bokom. Pomaranče olúpeme, odstránime z nich jemnú kožu a nakrájame na tenké kolieska. Tie rozdelíme na servírovacie taniere alebo ich poukladáme do veľkej misky a posypeme mätou. Z cibule zlejeme ocot a pásiky položíme na pomaranče. Rukolu pokvapkáme olivovým olejom a zvyšnými 2 lyžicami vínneho octu, ochutíme soľou a čiernym korením, dobre premiešame a pridáme k šalátu. Na vrch nakoniec pridáme rozmrvený syr a opečené mandľové plátky.

SkryťVypnúť reklamu

Zdroje: myrecipes.com, blogchef.net, flavourandsavour.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu