Korzár logo Korzár
Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom maškrty pre školákov: Čokotermix, jablkovo-vanilková výživa

Nápady ako potešiť malé i väčšie ratolesti.

Deti sú už doma dosť dlho, čo pre rodičov znamená, že im musia neustále vymýšľať ako ich zabaviť, ale aj ako ich nakŕmiť. Raňajky striedajú obedy a večere, no medzitým príde aj chuť na maškrtu. Podľa možností zdravú, bez konzervantov. Tak skúste napríklad výživu či domáci termix

Jablkovo-vanilková výživa

Potrebujeme: 1 kg jabĺk, 1 veľký banán, ½ vanilkového pudingu v prášku, vanilkový cukor alebo lusk, cca štvrť litra vody, med, citrónovú šťavu

Postup: Jablká očistíme zbavíme jadier, pokrájame a dáme do hrnca. Zalejeme ich vodou a na osladenie pridáme trochu medu alebo cukru.

Skryť Vypnúť reklamu

Pridáme dužinu vanilkového lusku alebo asi polovicu vrecúška vanilkového cukru a varíme, až kým jablká nezmäknú. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a vlejeme k nim pudingový prášok rozmiešaný s trochou vody. Banány nakrájame, pokvapkáme citrónom aby nezhnedli a potom ich pridáme k rozmixovaným jablkám. Všetko spolu necháme prevrieť, pričom banán roztlačíme vidličkou, prípadne ešte všetko spolu rozmixujeme. Potom nadelíme do pohárov a ak si chcem výživu odložiť na dlhší čas, tak ju môžeme sterilizovať.

Tvarohové tiramisu s ovocím v pohári

Potrebujeme: balenie hladkého tvarohu bez hrudiek, med, škoricu, kakao, mäkký zrelý banán, citrón, podlhovasté piškóty, kakao, rôzne ovocie ako jahody, maliny alebo čučoriedky

Postup: Rozmixujeme tvaroh s medom, škoricou a zrelým banánom. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a vymiešame tvarohový krém. Krém rozdelíme na polovice, jednu necháme svetlú a do druhej pridáme kakao.

Skryť Vypnúť reklamu

Do pohára si najskôr dáme vrstvu tvarohového krému, potom poukladáme ovocie a na to nalámeme piškóty. Potom dáme druhú vrstvu krému, opäť ovocie a piškóty a ukončíme to vrstvou krému. Dáme vychladiť a maškrtíme.

Domáci čokotermix

Potrebujeme: 200 ml smotany na šľahanie, 100 g horkej čokolády, 250 g mäkkého tvarohu bez hrudiek, práškový cukor podľa chuti

Postup: Do hrnca nalejeme smotanu, keď začne vrieť stiahneme ju z ohňa a hneď do nej nalámeme čokoládu. Metličkou ju dôkladne rozmiešame na hladký, dobre prepojený krém.

Ešte do horúceho krému metličkou zamiešame tvaroh. Ten nám pomôže tvaroh tepelne upraviť – termizovať a tým dosiahneme žiadanú chuť akú poznáme. Osladíme práškovým cukrom podľa vlastnej chuti, nalejeme do misiek či pohárov a necháme vychladiť.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  3. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  4. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  5. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  6. Aj matematika sa dá skrotiť
  7. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  1. Bývanie v meste predlžuje život
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  4. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  5. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  6. Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"
  7. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  8. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 27 418
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 22 013
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 417
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 12 036
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 397
  6. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 382
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 975
  8. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 7 913
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 713
  10. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 612
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Polaček aj Hreha sú spokojní. Parlament zakázal privatizáciu vodární

Primátor Košíc by privítal i povinné zverejňovanie zmlúv.

O hrozbe skrytej privatizácie VVS debatovali starostovia i primátori na pracovnom stretnutí akcionárov v Košiciach koncom augusta.

Legendárnu kaviareň chceli zrušiť. Po tlaku verejnosti ostáva

Personál však končí. Rozlúčia sa s nimi zapálením sviečok.

Maďarský konzulát potvrdil kúpu budovy pre diplomatov. Informoval, že reštauračné zariadenia zachová.

Polaček stráca podporu poslancov. Odišiel už aj Saxa

Rusnák: Nie sme hlasovacie stroje. Špak nevylučuje nový klub.

Saxa (vľavo) odchádza z klubu Fungujúce Košice, Rusnák (vpravo) hovorí, že poslanci nie sú hlasovacie stroje na želanie.

Alžírčan cestuje do Nemecka už dva roky. Zadržali ho v Stakčíne

Ukrýval sa v nákladiaku. Dostal ročný zákaz vstupu do Únie.

Ilustračné foto.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Stĺpček šéfredaktorky

Jankovská usvedčuje Fica, že vedel o Kočnerovi (stĺpček šéfredaktorky)

Pred Jankovskou navštívil Fica Bödör.

Monika Jankovská.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Za Kollára sa musia hanbiť všetci

Boris Kollár sa nikdy nemal stať predsedom parlamentu.

Peter Tkačenko
Petra Vlhová dnes - paralelný obrovský slalom v Lech Zürs LIVE.
Testovanie na nový koronavírus.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop