Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom z mletého mäsa: Holandský rezeň, rýchle ragú, jarná fašírka

Nové inšpirácie do vašej kuchyne.

Jarná fašírka.Jarná fašírka. (Zdroj: Isifa)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šťavnatý holandský rezeň

Jeho názov je odvodený od holandského syra gouda, ktorý sa do mäsa pridáva a vďaka ktorému je taký rezeň veľmi chutný.

Potrebujeme: 200 g bravčového bôčika a 250 g iného bravčového mäsa, napríklad pliecka, 250 g syra gouda, cca 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 vajcia do mäsa + 2-3 na obaľovanie, 30 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku a strúhanku na obaľovanie, olej a maslo na vyprážanie

Postup: Mleté mäso zmiešame s nahrubo nastrúhaným syrom, nasekanou petržlenovou vňaťou, 2 vajíčkami a smotanou. Dobre ho osolíme aj okoreníme a necháme chvíľu postáť. Potom mäsovú zmes ešte raz premiešame, v prípade potreby dochutíme a vyformujeme z nej hrubšie placky pripomínajúce rezeň. Všetky obalíme tradične v trojobale – hladká múka, rozšľahané osolené vajcia a strúhanka.

SkryťVypnúť reklamu

V panvici s vyššími okrajmi alebo v širokom kastróle rozpustíme dosť masla a zmiešame ho s olejom. Hladina by mala byť taká vysoká, aby rezne plávali. Vkladáme ich do rozpáleného tuku a opekáme z oboch strán asi 8 minút.

Ragú na cestoviny

Potrebujeme: 500 g mletého hovädzieho mäsa, trochu olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 3 PL paradajkového pretlaku, 130 ml bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list

Postup: Ide o suchšie ragú, nie paradajkovú boloňskú omáčku.

Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme mäso a restujeme ho, kým nedostane zlatistú farbu. Pri miešaní nezabúdame vareškou rozbíjať hrudky mäsa, aby bolo pekne rozdrobené. Potom ho osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, pridáme bobkový list a keď sa víno odparí aj paradajkový pretlak. Povaríme, kým mäso nebude hotové a na záver ho ešte podľa potreby dochutíme. Hodí sa k akýmkoľvek cestovinám.

SkryťVypnúť reklamu

Jarná fašírka

Potrebujeme: 1 kg mletého miešaného mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, nasekaný zväzok jarnej cibuľky, nasekaný zväzok medvedieho cesnaku, 3 vajíčka, mletú rascu, soľ, mleté čierne korenie, 1 malú lyžičku horčice. Kto má rád, môže si pridať aj vajíčka uvarené natvrdo.

Postup: Mäso dáme do misky a postupne k nemu primiešame pretlačený cesnak, jarnú cibuľku, medvedí cesnak, vajíčka, rascu, soľ, korenie a horčicu. Všetko premiešame a v prípade potreby dochutíme.

Podlhovastú formu dobre potrieme olejom a uložíme do nej mäsovú zmes. Ak dávame do fašírky vajíčka, dáme len polovicu mäsa, potom poukladáme vajcia a zakyjeme ich druhou polovicou mäsa.

Fašírku dobre pozatláčame, môžeme na vrch poukladať aj plátky anglickej slaniny a dáme piecť do rúry asi na 40 minút.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu