Korzár logo Korzár

Grilujeme s Korzárom: Stehná v bryndzovej marináde, kuracie satay, Buffalo krídla

Odštartuje sezónu kuracími pochúťkami.

Dnes je 1. máj, navyše piatok, ideálny čas odštartovať grilovaciu sezónu. Ak by ste pri tejto príležitosti radi skúsili nejaký nový recept, môže ochutnať niektorú z týchto grilovaných kuracích pochúťok.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie satay

Potrebujeme: cca pol kila kuracích prsíčok, soľ a špajdle. Na marinádu: 3 PL trstinového cukru, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 PL limetkovej šťavy, 3 PL sójovej omáčky, 1 čili papričku, 1 ČL mletého koriandra, ½ ČL kurkumy, mleté biele korenie, 1,5 dl kokosového mlieka

Postup: Mäso nakrájame po dĺžke na tenké pásiky a cik-cakovo ich napichneme na špajdle. Ak ich predtým namočíme v studenej vode, mäso sa nám bude napichovať ľahšie.

SkryťVypnúť reklamu

Zmiešame všetky ingrediencie potrebné na marinádu a zalejeme ňou pripravené špajdle s mäsom. Necháme ich marinovať asi pol hodiny a počas tej doby ich otočíme.

Špízy potom necháme odkvapkať a dáme ich na gril, kde ich opečieme asi 3 minúty z každej strany. Potom ich podľa potreby dosolíme.

Buffalo krídelká

Potrebujeme: kuracie krídelká, slnečnicový olej, soľ, mletú pálivú papriku, čili omáčku, maslo, mleté čierne korenie

Postup: Známe Buffalo krídelká milujú všetci tí, ktorí majú radi pikantné jedlá.

Z oleja, soli, mletej papriky, korenia, čili omáčky a roztopeného masla si vymiešame marinádu. Namočíme do nej umyté, očistené a osušené krídelká a necháme ich čo najdlhšie marinovať, pokojne aj celú noc. Potom krídelká sprudka ugrilujeme.

Kuracie v bryndzovej marináde

Potrebujeme: kuracie stehná horné alebo prsia, olivový olej, soľ, plnotučnú horčicu, bryndzu, mletú červenú papriku

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Z olivového oleja, horčice a bryndze vymiešame marinádu. Dosolíme ju až potom, čo bryndzu poriadne rozmiešame, aby sme ju nepresolili. Marinádou natrieme umyté a osušené stehná a necháme postáť. Potom už len mäso ugrilujeme zo všetkých strán a podávame napríklad so zeleninovým šalátom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  3. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  4. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  7. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 892
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 7 476
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 5 971
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 806
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 3 330
  6. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 707
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 517
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 298
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu