Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom cestoviny: Penne Primavera, šalát s mäsom a pasta s bylinkami

Ideálny obed pre celú rodinu popri home office.

(Zdroj: archív fotolia)

Máte doma veľkú zásobu cestovín a málo času na varenie. Tak to využite a nakŕmte rodinu chutným aj zdravým jedlom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Penne primavera

Potrebujeme: balenie cestovín penne, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 1 brokolicu, 200 g šampiňónov, 1 cuketu, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, čerstvú bazalku, parmezán, maslo, olej

Postup: Cestoviny dáme variť tradičným spôsobom – do vriacej osolenej vody, Zatiaľ si v panvici roztopíme kus masla s trochou oleja, aby sa neprepaľovalo a orestujeme na ňom najskôr najemno nakrájanú cibuľu, potom pridáme na rezance nasekanú mrkvu, malé ružičky brokolice a na plátky nakrájané špamiňóny. Všetko dobre premiešame a chvíľku dusíme. Zeleninu jemne okoreníme a osolíme a podlejeme vývarom. Asi po piatich minútach pridáme nakrájanú cuketu a všetko spolu dusíme ešte ďalších 5-7 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Uvarené cestoviny preložíme z hrnca priamo k zelenine do panvice, všetko jemne premiešame, v prípade potreby dochutíme a podávame s čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom.

Pasta s bylinkami a orieškami

Potrebujeme: krátke cestoviny podľa vlastného výberu, soľ, mleté čierne korenie, 150 g vlašských orechov, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, strúhaný parmezán alebo pecorino a po jednej zarovnanej lyžici nasekaných lístkov čerstvého oregana, rozmarínu a šalvie

Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu a zatiaľ si pripravíme omáčku. Orechy aj bylinky nasekáme buď veľkým nožom alebo v mažiari. Potom k nim pridáme olej, pretlačený cesnak a soľ, aby nám vzniklo ako keby krémové pesto a pridáme k nemu hrsť nastrúhaného syra.

Uvarené cestoviny vyberieme do misy, prilejeme k nim asi naberačku vody, v ktorej sa varili a primiešame bylinkovo-syrové pesto. Ak je to potrebné, vody pridáme viac. Podávame posypané syrom a drvenými orieškami.

SkryťVypnúť reklamu

Cestovinovo-kurací šalát so zeleninou

Potrebujeme: balenie cestovín, kuracie prsia, kúsok anglickej slaniny, maslo, soľ, mleté čierne korenie, 100 g zelených fazuľkových luskov, 100 g hrášku, 1 červenú alebo žltú papriku, 2 jarné cibuľky, 100 g šalátu poľníček. Na zálievku: 5 PL majonézy, 5 PL kyslej smotany, trochu citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, strúhaný pamerzán

Postup: Cestoviny uvaríme štandardným spôsobom a tesne pred koncom k nim pridáme prekrojené fazuľové struky tak, aby sa varili asi 4 minúty. Poslednú minútu pred koncom dáme do vody aj hrášok. Potom všetko spolu scedíme a prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na panvici. Vyberieme ju na tanier a do výpeku pridáme maslo a opečieme na ňom osolené a okorenené kuracie prsia.

SkryťVypnúť reklamu

Do misky dáme cestoviny s hráškom a fazuľkami, pridáme nakrájanú papriku aj jarnú cibuľku, tiež poľníček a na pásiky nakrájané kuracie prsia. Všetko ochutíme zálievku, ktorú si vymiešame z uvedených surovín a posypeme strúhaným syrom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu