Korzár logo Korzár
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom lievance: Rýchle hrnčekové, zdravé ovsené či s horúcim ovocím

Inšpirácie na pochúťky pre deti i rodičov.

(Zdroj: archív fotolia)

Domáca izolácia kvôli korone trvá už dlho a mnohým rodičom sa už minuli nápady na raňajky, obedy aj večere. A skúsili ste už vašim hladošom napiecť sladké, no pritom aj zdravé lievance? žiadna veda to totiž nie je.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rýchle hrnčekové lievance

Potrebujeme: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 PL kr. cukru, 1 hrnček mlieka, 2 vajíčka, 2 PL oleja a ešte trochu oleja na pečenie

Postup: Misky si nalejeme mlieko, vymiešame ho s vajíčkami, olejom a cukrom a potom za stáleho miešania prisypávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Výsledkom má byť hladké cesto o čosi hustejšie ako na palacinky. Panvicu si potrieme olejom, rozpálime ju a malou naberačkou na ňu lejeme lievance, ktoré upečieme z oboch strán.

Skryť Vypnúť reklamu

Lievance s teplým ovocím

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 25 g droždia, 1 vajce, 20 g kr. cukru, 300 ml mlieka, štipku soli, olej. Na ovocnú náplň: balenie mrazeného ovocia – ideálne mix malín, ríbezlí, čučoriedok, chutné sú aj samé maliny, 50 g kr. cukru, 1 šľahačkovú smotanu,1 ČL mletej škorice

Postup: Do misky si odlejeme asi 1 dl mlieka a zohrejeme ho. Pridáme cukor aj droždie a necháme trochu vzísť kvások. Potom ho zmiešame s mliekom, múkou a vajcom a vymiešame cesto, ktoré necháme pod utierkou asi pol hodiny kysnúť.

Na olejom potretej panvici potom pečieme lievance a zatiaľ si pripravíme ovocnú zmes – v kastróle zohrejeme mrazené ovocie a dochutíme ho cukrom. Šľahačkovú smotanu si vymiešame so škoricou, čím získame chutnú škoricovú šľahačku, ktorá sa k lievancom a ovociu výborne hodí.

Skryť Vypnúť reklamu

Zdravé ovsené lievance

Potrebujeme: 50 g pomletých ovsených vločiek, 50 g celozrnej múky, 150 ml mlieka, 1 PL kakaa, 1 PL medu, 1 vajce, trošku prášku do pečiva. Na náplň: 1 biely jogurt, med podľa chuti

Postup: Mlieko vlejeme do misky, pridáme med aj vajce a vymiešame. Mleté vločky zmiešame s múkou a asi malou lyžičkou prášku do pečiva a primiešame to k mlieku. Vypracujeme primerane husté cesto, z ktorého potom na horúcej panvici potretej napríklad kokosovým olejom pečieme lievance. Podávame si s jogurtom, ktorý sme vymiešali s medom, prípadne aj ovocím či orieškami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  2. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Budovanie zelenej značky
  7. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  8. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 26 238
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 22 189
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 066
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 989
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 611
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 388
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 599
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 480
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 313
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 303
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Kyjovský potok.

Šéf inšpekcie odvolal riaditeľku košického inšpektorátu životného prostredia.

27m
Stromy popadali na koľaje aj budovy.

Dobrovoľníci postupovali v dvoch smeroch, spolu vypili čaj a odfotili sa.

1 h
Hrádzu sa napokon podarilo udržať.

Stavbárov plynovodu zaskočilo počasie a zvýšenie hladiny rieky.

2 h
Riaditeľ ZSS Arcus Juraj Briškár potvrdil ďalších sedem úmrtí.

Infikovaných je 70 klientov a 36 zamestnancov zariadenia.

3 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Plošný skríning sa končí dnes.

Mestá chcú o ďalšom testovaní ešte rokovať.

21 h
Peter Tkačenko

Možno sa ich za tie peniaze aspoň zbavíme.

3 h
Vakcína Comirnaty sa musí skladovať až pri mínus 70 stupňoch Celzia.

Zaočkovať sa môžu seniori nad 75 rokov.

11 h
CYNICKÁ OBLUDA

Vytlačený Uhrík

Kotleba najskôr Uhríka vytlačil z čela strany a teraz už úplne. Aj s Mazurekom a ďalšími Gruppenführermi.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop