Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom kuracie rýchlovky: Plátky s hruškou, kuracie fašírky, medové kúsky

Jednoduché jedlá, ktoré zachutia aj malým školákom.

(Zdroj: archív fotolia)

Domáca výučba má aj iné úskalia, ako sú počty a písmenká. Žiakov treba každý deň aj nakŕmiť a naservírovať im jedlá, ktoré im budú chutiť, ale zároveň také, aby mamy popri svojich pracovných povinnostiach nestrávili pri hrncoch pol dňa.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plátky s hruškami

Potrebujeme: kuracie prsia, olej, maslo, soľ, 3-4 hrušky, trstinový cukor, grilovacie korenie, horčicu, cca pol deci bieleho vína

Potrebujeme: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici zohrejeme olej a mäso na ňom z oboch strán orestujeme. Potom plátky na chvíľu vyberieme z panvice a dáme do nej na plátky nakrájané očistené hrušky. Podlejeme ich troškou vína a nemusíme sa báť, že jedlo budú jesť, pretože alkohol necháme odpariť. Omáčku dochutíme štipkou cukru a malou lyžičkou horčice, vrátime do panvice mäso a všetko spolu chvíľku podusíme. Na záver pridáme trochu masla na zjemnenie a môžeme servírovať.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie fašírky

Potrebujeme: cca 500 g rôznych odrezkov z kuracích pŕs, prípadne klasické kuracie prsia. 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL sušeného oregana, 1 malú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, ¼ šálky hladkej múky, olej

Postup: Fašírky, ktoré pripomínajú deťmi obľúbené kuracie nugetky pripravíme z mletého mäsa, no nemusí byť úplne nahladko mleté. Mäso dáme do misky a pridáme k nemu vajce, korenie, soľ, bylinky, pretlačený cesnak a nastrúhanú cibuľu- Všetko premiešame a potom prisypeme múku, ešte všetko môžeme rukami premiesiť a tvarujeme fašírky či nugetky, ktoré vypražíme na panvici s horúcim olejom a necháme odsať na papierovej utierke.

Medové kuriatko

Potrebujeme: kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, štipku mletej kurkumy, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL medu, šťavu z polovice pomaranča, maslo, olej

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejme olej a nakrájané prsia na ňom orestujeme. Potom k mäsu pridáme pretlačený cesnak, med, soľ a všetky koreniny. Ak deti znesú výraznejšiu chuť, môžeme pridať aj štipku zázvoru. Mäso dusíme vo vlastnej šťave, ak je to potrebné, podlejeme ho troškou vody. Keď mäso zmäkne prilejeme k nemu pomarančovú šťavu a asi lyžicu masla. Premiešame a servírujeme napríklad s ryžou či kuskusom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu