Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jarný šalát s pažítkovým dressingom, špenátový s jahodami a syrom

Svieže a rýchle inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát Potpourri

Potrebujeme: 1 hlávkový šalát, cca 5-6 šampiňónov, niekoľko reďkoviek, 2 vajíčka, 1 konzervu mandarínok, maslo, soľ, mleté korenie, buď hotový bylinkový dressing, alebo si ho môžeme pripraviť z jogurtu či kyslej smotany a obľúbených byliniek

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo, šampiňóny nakrájame na plátky a krátko osmažíme na masle. Šalátové listy opláchneme, osušíme a natrháme na taniere. Pridáme k ním nakrájané reďkovky a odkvapkané mandarínky. Uvarené vajíčka nakrájame na väčšie kúsky a šalát nimi „posypeme“. Napokon všetko osolíme, okoreníme a polejeme dressingom.

SkryťVypnúť reklamu

Jarný šalát s pažítkovým dressingom

Potrebujeme: rôzne šalátové listy (napr. lollobiondo, ľadový šalát, či lollo rosso), hrsť rukoly, zväzok reďkoviek, 1 mladý kaleráb, cca 100 cukrového hrášku. Na dressing: hrubší zväzok pažítky, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, 2 PL bieleho vína, 100 g majonézy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Šalátové listy aj rukolu opláchneme, dobre osušíme a potom ich natrháme do misky. Kaleráb očistíme a nakrájame na kocky, reďkovky umyjeme a prekrojíme buď na kolieska, alebo na osminky a všetko dáme k šalátu. Pridáme aj umyté lusky cukrového hrášku.

Pažítku nasekáme nadrobno a zmiešame ju s majonézou, smotanou aj vínom a podľa chuti osolíme a okoreníme. Dressingom polejeme šalát a podávame.

Špenátovo-jahodový šalát so syrom

Potrebujeme: balenie baby špenátu, balenie čerstvých jahôd, cca 100 g syra s modrou plesňou (gorgonzola či niva), ½ červenej cibule, opražené plátky mandlí a kto má rád, môže si pridať aj avokádo. Na dressing: 4 PL olivového oleja, 1 PL jablčného octu, 1 PL medu, 1 ČL dijonskej horčice, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Umyté a dobre odkvapkané listy špenátu dáme do misky a postupne k nim pridávame očistené a nakrájané jahody, avokádo, nasekanú cibuľu a namrvený syr. Zmiešame všetky ingrediencie na dressing a polejeme ním pripravený šalát. Pred podávaním ho posypeme mandľami.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu