Korzár logo Korzár
Piatok, 18. september, 2020 | Meniny má EugéniaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom rýchlovky: Paradajková expres polievka, cestoviny podľa Pohlreicha

Nápady, čo uvariť počas home office.

(Zdroj: stock adobe)

Práca doma, teda momentálne veľmi skloňovaný home office, nie je až taká pohodová záležitosť, ako sa niektorým zdá. Popri práci totiž treba zvyčajne aj navariť pre seba či pre rodinu v izolácii. Chce to teda rýchle a pritom chutné jedlá. Napríklad takéto.

Rýchla paradajková polievka

Potrebujeme: cca 4 čerstvé paradajky, 1 konzervu sterilizovaných paradajok, 250 g paradajkového pretlaku, 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, trochu cukru, maslo, 3 PL olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ, bazalku

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Čerstvé paradajky krátko sparíme vriacou vodou, hneď prudko schladíme a ošúpeme. Potom ich nakrájame do mixéra a pridáme prekrojenú cibuľu, cesnak a paradajky z konzervy. Rozmixujeme to na hladkú zmes a vylejeme ju do hrnca, kde si predtým roztopíme maslo s olejom. Necháme variť a keď začne vrieť, dochutíme cukrom, soľou aj korením. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s lístkami bazalky a strúhaným parmezánom.

Kuracie na šošovici

Potrebujeme: 250 g červenej šošovice, bobkový list, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, petržlenovú vňať, vetvičku tymianu, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ, cukor, kuracie prsia, mletú rascu

Postup: Šošovicu dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a polovicu cibule. Uvaríme ju, čo by pri červenej šošovici nemalo trvať viac ako 15-20 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si kuracie prsia očistíme, umyjeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a upečieme vcelku v rúre.

Uvarenú šošovicu scedíme a necháme odkvapkať. Na panvici zohrejeme trochu oleja, orestujeme na ňom druhú polovicu cibule a nasekaný cesnak. Pridáme uvarenú šošovicu, ktorú dochutíme trochou citrónovej šťavy, soľou a korením.

Na taniere naservírujeme šošovicu, na to dáme nakrájané pečené prsia a posypeme petržlenovou vňaťou.

Pohlreichove smotanové cestoviny

Potrebujeme: 500 g cestovín – kolienka, 1 smotanu na šľahanie, 200 g syra ementál či gouda, 1 cibuľka, plátky šunka, hrsť strúhanky, parmezán, soľ, korenie

Postup: Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom v slanej vode al dente. Potom ich zlejeme a necháme odkvapkať.

Do kastróla vlejeme smotanu, nastrúhame do nej syr a uvaríme hladkú syrovú omáčku. Keď prevrie, dáme do nej nakrájanú jarnú cibuľku a uvarené cestoviny a kúsky šunky.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetko ochutíme soľou a korením a prelejeme do zapekacej misky. Posypeme strúhankou a parmezánom a dáme krátko zapiecť do rúry.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie
  2. Osud našich riek máme vo svojich rukách, nenechajme to plávať
  3. Pomohli sme tým, ktorí pomáhali
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  6. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % až do 8,25 %
  7. Home (ale aj) Office
  8. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu?
  9. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte
  1. Foreigners will be centre stage in Bratislava for the whole week
  2. Poznanie
  3. Lákajú vás benefity poisťovní? Pri zmene si všímajte podmienky
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Osud našich riek máme vo svojich rukách, nenechajme to plávať
  6. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  7. Pomohli sme tým, ktorí pomáhali
  8. Cenovo dostupná autokamera Mio a pritom sa skvelými funkciami
  9. Nová služba v Prešove – celoročný bezplatný zber elektroodpadu
  10. Prečo sa kanalizácia v našich mestách upcháva, keď prší?
  1. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií 28 867
  2. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie 26 003
  3. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 20 837
  4. Užite si čarovnú jeseň na horách: Tipy na výlety pre celú rodinu 14 910
  5. Unikátny zážitok na Muránskej planine. Uvíta vás tisícka sysľov 13 169
  6. 5 digitálnych vychytávok, ktoré vám uľahčia štúdium 11 685
  7. Zažite liečivú silu minerálnych vôd. Obľubovali ich aj králi 10 177
  8. Fantastická pomôcka pre deti – zábavný a náučný pracovný zošit 10 165
  9. Školský rozvrh s kalendárom prázdnin v denníku SME 9 921
  10. Edícia autorov denníka SME: Malá kniha o zvieratách 3 8 347
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Šéfka hokejových klubov bola konateľkou firmy, ktorú zakladal Vadala

Aneta Büdi mala v minulosti aj politické ambície.

Aneta Büdi sa stala riaditeľkou Asociácie profesionálnych hokejových klubov.
Rozhovor

Ostrožovičovci: Neriešte suché či sladké víno, ale pocit, či chutí alebo nechutí

V dome vinárskej rodiny z Tokaja fľašu vína nenájdete.

Manželia Ostrožovičovci sú rozdielne osobnosti, ale vďaka tomu podľa nich napredujú tak v súkromí, ako aj vo firme.

Obchvat Košíc má stavebné povolenie od júna. Proces zabrzdil vlastník pozemku

Ak výstavbu nestihnú začať do zimy, projekt rozdelia.

Nový úsek rýchlostnej cesty sa bude napájať na diaľnicu D1 v križovatke pri Hrašovíku.

Loď Bohemia bude na Domaši premávať až do zimy

Previezla 38-tisíc ľudí. Záujem o plavby neutícha.

Loď Bohemia. Brázdi vody nádrže Veľká Domaša.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Profesor a odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry.
Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch.
Komentár Petra Schutza

Deklarácia na uhoľ

Česko-slovenská hranica je dokladom, že na prvej konfrontácii s domácimi pandemikmi deklarácia zhorela na uhoľ.

Peter Schutz
Sam Bennett (vľavo) a Peter Sagan v závere 19. etapy na Tour de France 2020.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop