Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Domáca nutela, špaldové vafle, nátierka z reďkvičky a mrkvy

Nápady na raňajky pre malých i veľkých.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Špaldové vafle

Potrebujeme: 125 g masla, 100 g hnedého cukru, ½ vanilkového lusku, 3 vajíčka, 250 g špaldovej múky, 100 g müsli, 1 lžičku prášku do pečiva, 100 ml mlieka, rastlinný olej

Postup: Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme vyškriabané semienka vanilkového lusku a napokon postupne primiešame vajíčka. V druhej miske zmiešame múku, müsli, prášok do pečiva a mlieko. Túto zmes primiešame k vajíčkovej pene a necháme chvíľku postáť. Potom si rozohrejeme vaflovač a upečieme v ňom zlatisté vafle, ktoré podávame s obľúbenou náplňou.

SkryťVypnúť reklamu

Domáca nutela

Potrebujeme: 100 g lúpených lieskových orieškov, 1 konzervu Salka, 200 g mliečnej čokolády, 3 PL medu, štipku mletého kardamónu (nemusí byť)

Postup: Oriešky opražíme nasuchu na panvici a ešte teplé ich rozmixujeme. Čokoládu dáme roztopiť do vodného kúpeľa a potom k nej zamiešame kondenzované mlieko a med. Keď získame hladkú hmotu, ochutíme ju štipkou kardamónu a prisypeme rozomleté oriešky a vymixujeme hladkú nutelu.

Nátierka s reďkovkou a mrkvou

Potrebujeme: 1 veľkú mrkvu, cca 5 reďkoviek, 200 g krémového syra (napr. Lučina), 50 g cottage syra, soľ, mleté čierne korenie, pažítku a podľa potreby trochu cukru

Postup: Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Redkvičky umyjeme, osušíme a tiež ju nastrúhame, alebo nakrájame na maličké kúsočky. Zmiešame obidva druhy syra, pridáme nastrúhanú zeleninu, všetko ochutíme soľou a korením a napokon aj nasekanou pažítkou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu