Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Pstruh plnený medvedím cesnakom, mrkva na cesnakovom masle

Sezóna zeleného pokladu je v plnom prúde, využite ju.

(Zdroj: fotolia)

Ryby so zemiakmi na medveďom cesnaku

Potrebujeme: celé pstruhy, zväzok medvedieho cesnaku, 2 stonky zeleru, čerstvú šalviu, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej. Na prílohu: malé (baby) zemiaky, zväzok medvedieho cesnaku, rascu, soľ, korenie, olej

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Zemiaky umyjeme aj so šupkou, menšie necháme vcelku, väčšie prekrojíme na polovice a dáme ich do pekáča. Pokvapkáme ich olejom, osolíme a okoreníme a premiešame. Potrháme k nim medvedí cesnak, posypeme rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme ryby, ktoré zbavíme prípadných šupniek, umyjeme a osušíme ich. Boky párkrát jemne narežeme a ryby zvonku i zvnútra osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Do vnútra každej ryby dáme niekoľko lístkov medvedieho cesnaku, trochu šalvie a prekrojený stonkový zeler. Každú rybu zabalíme do alobalu a keď budú zemiaky hotové, vyberieme ich a na pol hodiny dáme do rúry upiecť ryby. Potom ich spoločne servírujeme.

Cesnakovo maslové mrkvičky

Potrebujeme: zväzok mladej mrkvy, olivový olej, balzamikový ocot, malú lyžičku cukru, soľ, mleté čierne korenie, niekoľko lístkov medvedieho cesnaku, cca 100 g masla, štipku kurkumy

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu z olivového oleja, balzamika, cukru a štipky soli. Dobre ju vymiešame a potom k nej do misky dáme očistené a v prípade potreby aj prekrojené mladé mrkvičky. Premiešame ich tak, aby sa marinádou dobre obalili a potom ich rozložíme na plech alebo na gril a upečieme ich.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ zmäknuté maslo poriadne vymiešame so štipkou kurkumy, soli a nasekaným medvedím cesnakom. Sformujeme ho napríklad do valčeka a dáme stuhnúť do chladničky.

Keď bude mrkva upečená vysypeme ju do misky, v ktorej sa marinovala, osolíme ju, premiešame, naservírujeme na veľký tanier a na to poukladáme plátky cesnakového masla.

Bravčové plátky na cesnaku

Potrebujeme: plátky bravčového stehna, prípadne iného chutného mäsa, zväzok cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, štipku muškátového orieška, maslo, olej, vývar, hladkú múku

Postup: Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oleja, nasekaného cesnaku, soli a korenia vymiešame marinádu, ktorou potrieme jednotlivé plátky mäsa, poukladáme ich do misky a dáme odstáť do chladničky, pokojne aj do druhého dňa.

SkryťVypnúť reklamu

Potom nasekáme cibuľu najemno a opražíme ju na troche oleja. Mäso vyberieme, jemne obalíme v hladkej múke a orestujeme na panvici s roztopeným maslom a poukladáme k opraženej cibuli. Do hrnca pridáme zvyšok marinády a dusíme. Podľa potreby priebežne podlievame vývarom a dochutíme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu