Korzár logo Korzár
Piatok, 22. január, 2021 | Meniny má ZoraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pstruh plnený medvedím cesnakom, mrkva na cesnakovom masle

Sezóna zeleného pokladu je v plnom prúde, využite ju.

(Zdroj: fotolia)

Ryby so zemiakmi na medveďom cesnaku

Potrebujeme: celé pstruhy, zväzok medvedieho cesnaku, 2 stonky zeleru, čerstvú šalviu, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej. Na prílohu: malé (baby) zemiaky, zväzok medvedieho cesnaku, rascu, soľ, korenie, olej

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Zemiaky umyjeme aj so šupkou, menšie necháme vcelku, väčšie prekrojíme na polovice a dáme ich do pekáča. Pokvapkáme ich olejom, osolíme a okoreníme a premiešame. Potrháme k nim medvedí cesnak, posypeme rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme ryby, ktoré zbavíme prípadných šupniek, umyjeme a osušíme ich. Boky párkrát jemne narežeme a ryby zvonku i zvnútra osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Do vnútra každej ryby dáme niekoľko lístkov medvedieho cesnaku, trochu šalvie a prekrojený stonkový zeler. Každú rybu zabalíme do alobalu a keď budú zemiaky hotové, vyberieme ich a na pol hodiny dáme do rúry upiecť ryby. Potom ich spoločne servírujeme.

Zabalte každou rybu zvlášť do alobalu a přendejte na plech. Pečte je v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Rozevřete alobal a zkontrolujte, jestli je siven hotový. V alobalu zůstane šťáva a ryba bude pěkně šťavnatá. Upečené siveny podávejte s bramborami.

Cesnakovo maslové mrkvičky

Potrebujeme: zväzok mladej mrkvy, olivový olej, balzamikový ocot, malú lyžičku cukru, soľ, mleté čierne korenie, niekoľko lístkov medvedieho cesnaku, cca 100 g masla, štipku kurkumy

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu z olivového oleja, balzamika, cukru a štipky soli. Dobre ju vymiešame a potom k nej do misky dáme očistené a v prípade potreby aj prekrojené mladé mrkvičky. Premiešame ich tak, aby sa marinádou dobre obalili a potom ich rozložíme na plech alebo na gril a upečieme ich.

Zatiaľ zmäknuté maslo poriadne vymiešame so štipkou kurkumy, soli a nasekaným medvedím cesnakom. Sformujeme ho napríklad do valčeka a dáme stuhnúť do chladničky.

Keď bude mrkva upečená vysypeme ju do misky, v ktorej sa marinovala, osolíme ju, premiešame, naservírujeme na veľký tanier a na to poukladáme plátky cesnakového masla.

Bravčové plátky na cesnaku

Potrebujeme: plátky bravčového stehna, prípadne iného chutného mäsa, zväzok cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, štipku muškátového orieška, maslo, olej, vývar, hladkú múku

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oleja, nasekaného cesnaku, soli a korenia vymiešame marinádu, ktorou potrieme jednotlivé plátky mäsa, poukladáme ich do misky a dáme odstáť do chladničky, pokojne aj do druhého dňa.

Potom nasekáme cibuľu najemno a opražíme ju na troche oleja. Mäso vyberieme, jemne obalíme v hladkej múke a orestujeme na panvici s roztopeným maslom a poukladáme k opraženej cibuli. Do hrnca pridáme zvyšok marinády a dusíme. Podľa potreby priebežne podlievame vývarom a dochutíme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Hygge ako životný štýl
  4. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  5. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  6. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  7. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  8. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  9. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  10. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 34 168
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 33 163
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 13 878
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 10 268
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 10 251
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 707
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 045
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 781
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 733
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 4 585
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Šarník, nový riaditeľ prešovskej nemocnice.

Súdia ho za nezaplatené dane a odvody.

7 h
Finančník Dávid Gedeon si na slobodu musí počkať.

Najvyšší súd predĺžil košickému podnikateľovi väzbu o ďalšie mesiace.

7 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Miroslav Marček na hlavnom pojednávaní v prípade obžaloby za vraždu Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a Petra Molnára začiatkom roka 2020.

Miroslav Marček si odpykáva trest 25 rokov za tri vraždy.

9 h

Už stihol vydať zásadné nariadenia.

7 h
Marcel Slávik

Sulík naňho podal trestné oznámenie.

13 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop