Omeleta so špenátom a slaninkou
Potrebujeme na 4 porcie: 8 vajec, 50 ml mlieka, hrsť strúhaného syra, 100 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, plátky anglickej slaniny, 100 g listového špenátu, 2 jarné cibuľky, trochu oleja
Postup: Vajcia rozbijeme do misky a vyšľaháme ich metličkou. Pridáme mlieko, syr, smotanu, všetko dobre osolíme a okoreníme a poriadne prešľaháme metličkou. Slaninu opečieme, špenát opláchneme a necháme odkvapkať a cibuľku nakrájame na kolieska.
Na panvici zohrejeme olej a vylejeme do nej štvrtinu z vaječnej zmesi. Poukladáme na ňu štvrtinu špenátu aj cibuľky a keď sa vajíčka zatiahnu, omeletu opatrne otočíme na druhú stranu a dopečieme. Keď je hotová preklopíme ju na tanier a poukladáme na ňu plátky slaniny. Všetko ešte trikrát zopakujeme so zvyškom vajíčok a ostatných surovín.
Tuniaková omeleta
Postup: 6 vajec, 50 ml mlieka, 50g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, olej, konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, 1 menšiu červenú cibuľu, 5 PL hustého bieleho jogurtu, 2 PL citrónovej šťavy
Postup: Vajíčka vyšľaháme s mliekom, syrom, soľou a korením a na panvici z horúcim olejom zo zmesi upečieme 2 omelety.
V miske si zatiaľ zmiešame tuniaka, nasekanú cibuľu, jogurt a citrónovú šťavu a túto tuniakovú zmes navrstvíme na polovicu hotovej omelety a preložíme ju.
Omeleta s medvedím cesnakom
Potrebujeme: 2 vajcia, 3 PL mlieka, soľ, mleté čierne korenie, syr feta, lístky medvedieho cesnaku, maslo
Postup: Vajíčka poriadne vyšľaháme s mliekom a štipkou soli. Na panvici zohrejeme maslo a zmes do nej vylejeme. Keď už sa spodná časť zatiahne, na vrch namrvíme syr a poukladáme natrhané lístky medvedieho cesnaku. Trochu ju môžeme posypať čerstvo namletým čiernym korením, no už ju neotáčame ale iba dopečieme a presunieme na tanier.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.