Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Omelety s medvedím cesnakom a syrom, tuniakom, špenátom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Omeleta so špenátom a slaninkou

Potrebujeme na 4 porcie: 8 vajec, 50 ml mlieka, hrsť strúhaného syra, 100 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, plátky anglickej slaniny, 100 g listového špenátu, 2 jarné cibuľky, trochu oleja

Postup: Vajcia rozbijeme do misky a vyšľaháme ich metličkou. Pridáme mlieko, syr, smotanu, všetko dobre osolíme a okoreníme a poriadne prešľaháme metličkou. Slaninu opečieme, špenát opláchneme a necháme odkvapkať a cibuľku nakrájame na kolieska.

Na panvici zohrejeme olej a vylejeme do nej štvrtinu z vaječnej zmesi. Poukladáme na ňu štvrtinu špenátu aj cibuľky a keď sa vajíčka zatiahnu, omeletu opatrne otočíme na druhú stranu a dopečieme. Keď je hotová preklopíme ju na tanier a poukladáme na ňu plátky slaniny. Všetko ešte trikrát zopakujeme so zvyškom vajíčok a ostatných surovín.

SkryťVypnúť reklamu

Tuniaková omeleta

Postup: 6 vajec, 50 ml mlieka, 50g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, olej, konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, 1 menšiu červenú cibuľu, 5 PL hustého bieleho jogurtu, 2 PL citrónovej šťavy

Postup: Vajíčka vyšľaháme s mliekom, syrom, soľou a korením a na panvici z horúcim olejom zo zmesi upečieme 2 omelety.

V miske si zatiaľ zmiešame tuniaka, nasekanú cibuľu, jogurt a citrónovú šťavu a túto tuniakovú zmes navrstvíme na polovicu hotovej omelety a preložíme ju.

Omeleta s medvedím cesnakom

Potrebujeme: 2 vajcia, 3 PL mlieka, soľ, mleté čierne korenie, syr feta, lístky medvedieho cesnaku, maslo

Postup: Vajíčka poriadne vyšľaháme s mliekom a štipkou soli. Na panvici zohrejeme maslo a zmes do nej vylejeme. Keď už sa spodná časť zatiahne, na vrch namrvíme syr a poukladáme natrhané lístky medvedieho cesnaku. Trochu ju môžeme posypať čerstvo namletým čiernym korením, no už ju neotáčame ale iba dopečieme a presunieme na tanier.

SkryťVypnúť reklamu

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu