Korzár logo Korzár

Veľkonočné pečenie s Korzárom: Vegánske hniezda, čokoládové oreo vajíčka

Ďalšie inšpirácie pre všetky maškrtné jazýčky.

Keď sa na sviatky zíde celá rodina, niekedy je ťažké vyhovieť každej chuti. Babička by chcela niečo tradičné, otec by rád pre zmenu vyskúšal niečo nové a mama len aby to bolo rýchlo hotové. Tí najmenší budú isto bojovať za veselé koláčiky s hŕbou čokolády a tínedžerka nedá do úst nič, čo nie je stopercentne vegánske. Ak aj vy neraz riešite, čo upiecť, aby si každý v sladkej ponuke našiel to svoje, nech vám je na pomoci táto škála veľkonočných receptov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre vegánov: Kokosové hniezda

Potrebujeme: 1/3 šálky (š) a 2 PL agáve sirupu, 1/2 š kokosového mlieka, 3 PL kokosovej múky, 1 a 1/4 š strúhaného kokosu, 2 PL sladkých veľkých kokosových vločiek alebo viac strúhaného kokosu, štipka soli, 1 ČL vanilkového extraktu alebo arómy, štipka škorice, 1/2 dozretého avokáda, 1 PL roztopeného kokosového oleja, 1/4 š kakaa, malé vegánske vajíčka na ozdobu

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a plech vyložíme papierom alebo silikónovou podložkou na pečenie. V miske zmiešame tretinu šálky agáve sirupu, kokosové mlieko a kokosovú múku. Pridáme strúhaný kokos, soľ, vanilku a škoricu a dobre zamiešame. Zmes rozdelíme na sedem až desať častí, z ktorých vyformujeme guľôčky. Poukladáme ich na pripravený plech, mierne sploštíme dlaňou a do ich stredu urobíme malú jamku. Pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút, potom ich vyberieme schladiť.

Medzitým dohladka vymiešame avokádo s kakaom, dvoma lyžicami agáve sirupu a kokosovým olejom. Týmto krémom naplníme jamky v hniezdach a na vrch poukladáme malé vajíčka.

Pre cestovateľov: Venezuelské papitas de leche

Potrebujeme: 2 šálky (š) sušeného plnotučného mlieka, 3 a 1/4 práškového cukru, 400 ml sladeného kondenzovaneho mlieka, 55 - 60 klinčekov

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V miske zmiešame cukor a sušené mlieko, pridáme kondenzované mlieko a vareškou zmiešame dohladka. Rukami zo zmesi vytvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme do papierových košíkov. Na vrch môžeme ozdobiť klinčekmi po jednom v každej guľôčke.

Pre tých, čo nechcú piecť: Čokoládové vajíčka s krémovou oreo plnkou

Potrebujeme: Približne 45 keksov typu oreo, 225 g zmäknutého krémového syra, 225 g roztopenej horkej čokolády alebo čokolády na varenie, 500 g roztopenej bielej čokolády

Postup: Keksy najemno rozmixujeme v kuchynskom robote, prípadne ich ručne rozdrvíme. Pridáme krémový syr a miešame, kým nie je zmes hladká. Z nej potom odoberáme kúsky veľké asi štvrť šálky a formujeme ich do tvaru vajíčok. Tie potom ukladáme na tácku alebo podložku vyloženú papierom na pečenie a necháme ich stuhnúť v chladničke.

SkryťVypnúť reklamu

Medzitým roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli čokoládu, do ktorej postupne namáčame stuhnuté vajíčka. Opäť ich dáme na papier na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť.

Bielu čokoládu si taktiež roztopíme a pokvapkáme alebo cukrárenským vreckom vyzdobíme stuhnuté vajíčka. Hotový dezert skladujeme v chladničke.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Veľká noc 2025

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 610
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 256
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 885
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 602
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu