Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom rizoto: Bryndzové, s medvedím cesnakom a hubami, cuketové

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Bryndzové rizoto

Potrebujeme: 250 g ryže, maslo, olej, 1 malú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 500 ml vývaru, 200 ml bieleho vína, kocku bryndze, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V hrnci zohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a potom aj cesnak. Nesmie však zhnednúť, aby nezhorkol. Pridáme k nemu ryžu a za stáleho miešania ju opražíme. Kd budú zrnká obalené olejom, prilejeme víno, miešame a necháme ho odpariť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pripravený vývar musí byť teplý a postupne ho po naberačkách pridávame k ryži, pričom stále miešame. Keď je ryža uvarená al dente hrniec odstavíme, vmiešame do nej bryndzu aj maslo, zakryjeme a necháme krátko postáť. Až potom rizoto ochutnáme, okoreníme a podľa potreby dosolíme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Cuketové rizoto s kuracím mäsom

Potrebujeme: 200 g ryže, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olej, 150 g kuracích pŕs, 1 cuketu, 150 ml bieleho vína, parmezán, soľ, mleté čierne korenie, kurací vývar, maslo

Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju v kastróle na horúcom oleji. Prisypeme nepremytú ryžu a premiešame. Ryžu podlejeme bielim vínom a keď sa alkohol odparí, podlejeme ryžu asi dvomi decilitrami vývaru. Priebežne ryžu miešame a keď vstrebe vývar, priebežne ho dopĺňame, kým nebude ryža primerane uvarená.

Zatiaľ si na panvici orestujeme len trošku osolené a okorenené kuracie prsia. Keď budú primerane osmažené, pridáme k nim na malé kocky nakrájanú cuketu a ešte všetko spolu chvíľu podusíme. Cuketa však nesmie byť rozvarená na blato.

Do hotovej ryže pridáme mäso s cuketou, aspoň dve lyžice masla, hrsť strúhaného parmezánu a všetko poriadne premiešame. Ochutnáme a potom dosolíme a dokoreníme.

SkryťVypnúť reklamu

Rizoto s medvedím cesnakom a hubami

Potrebujeme: 250 g ryže, zeleninový vývar, viazaničku medvedieho cesnaku, 150 húb podľa vlastnej chuti (šampiňóny, sušené hríby, hliva...), 2 strúčiky klasického cesnaku, 1 malú cibuľu, maslo, parmezán, soľ, čierne mleté korenie, olej, 2 dl bieleho vína

Postup: Aj prípravu tohto rizota začíname klasicky – horúcim olejom, osmaženou cibuľkou a pretlačenými strúčikmi cesnaku. Potom k cibuli pridáme nakrájané huby, ak používame sušené, musíme ich najskôr namočiť.

Spolu všetko chvíľu restujeme a napokon pridáme nepremytú ryžu. Dôkladne premiešame a potom za priebežného podlievania vývarom rizoto uvaríme.

Medzitým si rozmixujeme medvedí cesnak a na záver ho pridáme k hotovému rizotu, no už ho nevaríme. Prisypeme parmezán, pridáme za lyžicu masla a podľa potreby dochutíme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 11 831
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 464
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 921
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 456
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 524
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 266
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 129
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 062
  1. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho.
  2. Elena Antalová: T.č. majú nielen šancu prejaviť sa konzervatívni liberáli
  3. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  4. Ján Škerko: Slovenský Cirkus Humberto
  5. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  6. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  7. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  8. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 30 483
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 18 783
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 624
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 066
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 948
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 853
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 6 628
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 837
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho.
  2. Elena Antalová: T.č. majú nielen šancu prejaviť sa konzervatívni liberáli
  3. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  4. Ján Škerko: Slovenský Cirkus Humberto
  5. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  6. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  7. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  8. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 30 483
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 18 783
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 624
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 066
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 948
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 853
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 6 628
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 837
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu