Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom jedlá z reďkovky: Krémová polievka, nátierka s mrkvou, svieži šalát

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Polievka z bielej reďkovky

Potrebujeme: 3 guľaté biele reďkovky, 1 väčší zemiak, 1 cibuľu, maslo, olej, 1 bobkový list, sladkú smotanu, kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, štipku kardamómu

Postup: V hrnci zohrejeme asi 2 lyžice masla s trochou oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď bude osmažená dosklovita, pridáme k nej na kocky nakrájnú reďkovku a zemiak a všetko chvíľu opekáme. Zeleninu zalejeme vodou, pridáme koreniny a varíme, kým zelenina nezmäkne. Potom vyberieme bobkový list a všetko rozmixujeme ponorným mixérom.

SkryťVypnúť reklamu

Do polievky vlejeme asi dve deci mlieka a necháme ju povariť. Ochutíme kardamómom a na záver chuť doladíme kyslou smotanou – odoberieme trochu polievky a rozmiešame v nej asi dve lyžice smotany. Vlejeme naspäť, premiešame a už nevaríme.

Šalát z bielej reďkovky so zelerom

Potrebujeme: 1 veľkú podlhovastú bielu reďkovku, 2 mrkvy, cca 5 stoniek zeleru, olivový olej, soľ, mleté korenie, citrón

Postup: Reďkovku a mrkvu ošúpeme a pomocou škrabky na zemiaky ju nastrúhame na dlhé plátky. Zeler očistíme a nakrájame. Všetko spolu dáme do misky, pokvapkáme olejom aj citrónoovou šťavou, osolíme, okoreníme a podávame.

Reďkovková nátierka s mrkvou

Potrebujeme: 1 bielu reďkovku (prípadne môže byť aj viazanička červenej), 2 mrkvy, 2 vajíčka, 100 tvarohu, 50 masla alebo taveného syra, pažítku, soľ, korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Očistenú reďkovku a mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle. Vajíčka si uvaríme natvrdo a keď vychladnú, nastrúhame ich nahrubo a pridáme k zelenine. Tvaroh vymiešame s maslom alebo syrom a pridáme k reďkovke. Prisypeme nasekanú pažítku, všetko ochutíme soľou a korením a dobre vymiešame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu