Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom jarne: Pizza s reďkovkou, koláč s medvedím cesnakom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pizza s reďkovkou, listovou zeleninou a kozím syrom

Potrebujeme: 450 g obľúbeného cesta na pizzu, 1/2 š ricotty alebo podobného krémového syra, 1/8 ČL pálivej aj sladkej papriky, štipka soli, mleté čierne korenie, 120 g kozieho syra, 2 š mixu listovej zeleniny, prípadne mladej rukoly, 5 - 6 reďkoviek nakrájaných na plátky, strúhaný parmezán, 1 š uvareného kuracieho mäsa (voliteľné)

Na dresing: 2 PL olivového oleja, 1 PL bieleho vínneho octu, 1/2 ČL dijonskej horčice, 1 malý strúčik cesnaku, štipka soli a mletého čierneho korenia

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V malej miske vymiešame dohromady všetky suroviny na dresing a dáme bokom.

Rúru predhrejeme na 230 stupňov. Cesto na pizzu rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 centimetrov a premiestnime na múkou vysypaný plech. Vrch cesta potrieme ricottou tak, aby sme nechali od okraja priestor asi 1 až 1,5 centimetra. Vrch posypeme paprikou, soľou, mletým čiernym korením, pridáme rozmrvený kozí syr a kuracie mäso, ak ho chceme použiť. Pizzu pečieme asi 10 až 12 minút alebo kým nie je úplne hotová. Medzitým pridáme listovú zeleninu a reďkovky do veľkej misky, prelejeme dresingom a premiešame. Na vrch hotovej pizze pridáme zeleninový šalát, posypeme strúhaným parmezánom a nakrájanú podávame.

Slaný koláč s medvedím cesnakom

Potrebujeme: 500 g chlebovej múky, 1 PL morskej soli, 300 ml vlažnej vody, 7 g sušeného aktívneho droždia, 40 g medvedieho cesnaku, 1 ČL celého čierneho korenia 1 PL olivového oleja, 1 PL strúhanky alebo semolinovej múky

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V kuchynskom robote s hákovým nadstavcom zmiešame múku so soľou. V malom hrnčeku spravíme z vody a droždia kvások a postupne ho pridáme pri stále zapnutom robote k slanej múke. Pokračujeme v miešaní na nízkych otáčkach, kým sa nezačne tvoriť cesto.

To potom vyberieme do olejom vymastenej väčšej misky, prikryjeme ju teplou kuchynskou utierkou a necháme asi hodinu odstáť, kým cesto nezväčší svoj objem dvojnásobne. Z medvedieho cesnaku odložíme zopár lístkov. Zvyšok nahrubo nasekáme a premiestnime ho do mažiara alebo stredne veľkej misky. Pridáme čierne korenie a olivový olej a spolu všetko rozdrvíme.

Obdĺžnikový plech s vyššími okrajmi potrieme olejom a posypeme strúhankou alebo semolinovou múkou. Naolejovanými rukami roztlačíme cesto na dno plechu, naň poukladáme rozdrvené lístky cesnaku a posypeme morskou soľou. Zvyšné listy cesnaku zrolujeme a vtlačíme do cesta. Špičkami prstov cesto pozatláčame do formy, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme podkysnúť ešte asi hodinu. Rúru zahrejeme na 220 stupňov a pečieme asi 20 minút alebo kým koláč nie je zlatohnedý.

SkryťVypnúť reklamu

Cícerový šalát s mladým kelom

Potrebujeme: 2 šálky cíceru, 8 – 10 ks listového kelu, 12 menších šalotiek, 6 strúčikov cesnaku, 1 dl bieleho vína alebo vývaru, maslo, čili, celé a mleté čierne korenie, soľ

Postup: Cícer necháme napučať cez noc, vodu zlejeme a prepláchneme. Uvaríme ho takmer do mäkka v osolenej vode s celým čiernym korením, čili a štyrmi strúčikmi cesnaku.

Zohrejeme asi dve lyžice masla a poukladáme doň olúpané rozkrojené šalotky – reznou stranou dolu. Prikryté ich pomaly pečieme, až kým nebudú na reze opečené do hneda. Medzitým sparíme kel a pokrájame ho na menšie kusy. Cibuľu vyberieme z výpeku a sprudka opražíme dva strúčiky posekaného cesnaku, pridáme kel a krátko opečieme.

Podlejeme vínom alebo vývarom, pridáme cícer, okoreníme, necháme prejsť varom a na záver pridáme maslo.

Zdroj: kitchentreaty.com, annabanana.co

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 149
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 121
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 921
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 994
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 694
  6. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 5 059
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 052
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 538
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu