Korzár logo Korzár
Piatok, 3. apríl, 2020 | Meniny má Richard

Varíme s Korzárom: Kuracie s citrónom a reďkovkami, šošovicový šalát s kelom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)

Toast so šunkovou nátierkou

Potrebujeme: 60 g krémového syra, 1/3 š majonézy, 1/4 š najmeno nakrájanej sladkej cibule, 1 ČL horčice, 1/2 - 1 ČL pálivej omáčky, 1/4 ČL bieleho korenia, 1/4 ČL sušeného cesnaku, 2 š najemno nakrájanej šunky, 1/2 ČL worchesterovej omáčky (voliteľné)

Postup: Krémový syr, cibuľu a majonézu dáme do kuchynského robota a na pulznom stupni premiešame asi 4 alebo 5 ráz. Potom pridáme aj zvyšné suroviny a mixujeme, kým nie je šunka nakrájaná najemno. Skladujeme v chladničke.

Článok pokračuje pod video reklamou

Citrónovo-medové kuracie mäso s reďkovkou

Potrebujeme: 4 kuracie stehná s kosťou a kožou, 2 zväzky reďkovky s listami, 1 PL medu, kôra z polovice citróna, štipka citrónovej kôry, olivový olej

Postup: Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Reďkovky prekrojíme na polovicu a listy odložíme bokom. Kuracie stehná umyjeme, dobre osušíme papierovou utierkou a osolíme. Liatinovú panvicu (alebo inú vhodnú aj do rúry) zahrejeme s tenkou vrstvou olivového oleja, pridáme kuracie stehná kožou dole a prudko opečieme, kým koža nezhnedne, asi 6 až 8 minút. Mäso otočíme a dve minúty opekáme aj druhú stranu. Potom panvicu odstavíme, stehná vyberieme a z jej dna poutierame takmer všetok tuk, necháme len veľmi tenkú vrstvu. Pridáme reďkovky reznou stranou dole, posolíme ich a na vrch položíme mäso kožou hore.

V malej miske zmiešame med a citrónovou kôru a asi polovicou zmesi potrieme vrch kuracieho mäsa. Panvicu premiestnime do rúry a pečieme asi 15 minút. Potom mäso potrieme zvyšným citrónovým medom a pečieme ďalších 15 minút. Hotové mäso a reďkovky preložíme na tanier, do panvice dáme reďkovkové listy a necháme ich trochu zvädnúť. Pokvapkáme ich troškou citrónovej šťavy, osolíme a okoreníme, ak je to potrebné. Pridáme k mäsu a reďkovkám a podávame.

Šošovicový šalát s kelom a hubami

Potrebujeme: 300 g kelu, 200 g čerstvých húb, 2 šálky ružovej šošovice, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 mladé cibuľky, petržlenovú vňať aj so stonkami, vývar, 3 PL oleja, 1 PL masla, 1 ČL štipľavej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme ju na oleji, pridáme pokrájané huby a chvíľu dusíme.

Pridáme popučený cesnak, opražíme, zalejeme vývarom, necháme zovrieť a nasypeme prepláchnutú šošovicu. Varíme prikryté maximálne 5 – 6 minút. Pridáme nakrájanú cibuľka u petržlenovú vňať a necháme povariť. Zatiaľ krátko povaríme kel v osolenej, okorenenej vode s maslom a hneď potom ho vyberieme do ľadovej vody.

V zohriatom oleji rozpustíme papriku a pridáme ružičky kelu rozkrojené na polovice. Krátko opečieme a pridáme šošovicu s hubami.

Zdroj: spicysouthernkitchen.com, strawberryplum.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  2. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  3. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  4. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  5. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  6. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami
  10. Bude dobre!
  1. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  4. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  5. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  6. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie
  10. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy 41 011
  2. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší? 22 595
  3. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 17 919
  4. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok 17 229
  5. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami 15 250
  6. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná? 11 899
  7. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 892
  8. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho 10 565
  9. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 10 490
  10. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 962

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Hrozba koronavírusu zmenila pôrody. Sú bez oteckov a väčšina s rúškom

Mamička: Bábätká vidia, až keď im vládzeme poslať fotku.

Katarína Lešková so synčekom.

Pôrod v čase korony: Z nemocnice prišla do iného sveta

Opatrenia nenarušili bezodpadový spôsob života.

Damián prišiel na svet v prešovskom monobloku.

Prešovčanka v New Yorku: Koronavírus mi vzal prácu

Sylvia Novotny Zavacká žije v USA už dvadsať rokov.

Sylvia s kolegom ešte v práci.

Pripravili manuál pre seniorov, ako sa brániť pred podvodníkmi

Vynaliezavci sa prispôsobili, zneužívajú pandémiu.

Ilustračné foto.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jeden deň niečo povie, na druhý to už neplatí. Premiér Igor Matovič

Je to pozostatok jeho opozičnej politiky, vraví Mesežnikov.

Premiér Matovič niekedy odpovedá na otázky novinárov aj dve hodiny.
Podcast Dobré Ráno.
Koronavírus pod mikroskopom.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop