Korzár logo Korzár
Piatok, 3. apríl, 2020 | Meniny má Richard

Varíme s Korzárom: Pohánka s hubami a špenátom, rýchly losos s hráškom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Adobe stock)
Článok pokračuje pod video reklamou

Pohánka s hubami a špenátom

Potrebujeme: 250 g čerstvých húb, 2 menšie cibule, 1 malú šálku lúpanej pohánky, 1,5 šálky vývaru, 2 dl bieleho vína, 200 g čerstvého špenátu, 1 červené jablko, 1 citrón, 1 PL masla, 2 PL masti, 1 ČL tmavej hubovej sójovej omáčky, štipku muškátového kvetu, biele a čierne mleté korenie, soľ

Postup: Pohánku sparíme vriacou vodou, scedíme a krátko ju nasucho urestujeme. Po uvarení zostane pevnejšia a nerozvarí sa. Primiešame lyžicu masla, zalejeme ju vriacim vývarom, osolíme a na miernom ohni povaríme asi päť minút. Prikrytú pohánku necháme dôjsť. Na masti urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané huby, osolíme a postupne podlievame vínom, ktoré vždy necháme vyvariť. Medzitým umyté jablko pokrájame na kocky a prelejeme citrónovou šťavou.

Mäkké huby okoreníme, pridáme sójovú omáčku, krátko prehrejeme s jablkom, pohánkou, na záver pridáme umytý špenát a dobre premiešame.

Rýchly losos s cukrovým hráškom

Potrebujeme: 300 g lososa, 300 g cukrového hrášku, 150 g póru, 1 červenú papriku, 2 – 3 mladé cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL masla, 3 PL olivového oleja, 2 – 3 dl bieleho vína, špagety či iné cestoviny, mleté čierne a biele korenie, soľ.

Postup: Cestoviny uvaríme ešte menej ako al dente. Medzitým umyjeme hrášok, nakrájame papriku, cibuľku a pór, popučíme cesnak. Na horúcom oleji prudko opražíme hrášok, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vyberieme bokom. Z lososa odstránime kožu, pokrájame ho na kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym a bielym korením a krátko opečieme zo všetkých strán spolu s cesnakom. Pridáme maslo, papriku, cibuľku a pór a osmažíme. Podlejeme polovicou vína, ktoré miešaním sčasti odparíme. Pridáme hrášok a prehrejeme. Pridáme cestoviny, podlejeme zvyškom vína a opatrne všetko zmiešame.

Toast s citrusovo-avokádovou nátierkou a reďkovkou

Potrebujeme: 1/2 pomaranča, 1 PL citrónovej šťavy, 1 avokádo, 3 plátky celozrnného toastového chleba, 2 reďkovky, 1/4 Čl soli, 1 Pl konopných alebo sezamových semienok, čerstvá mäta na vrch (voliteľné)

Postup: Toastový chlieb opečieme na panvici alebo v hriankovači dochrumkava. Avokádo prekrojíme a dužinu vydlabeme do misky. Ochutíme ju citrónovou šťavou a soľou a vidličkou roztlačíme na kašu. Reďkovky pokrájame na tenké kolieska a olúpaný pomaranč na malé trojuholníky. Chlieb natrieme avokádovou nátierkou, na vrch poukladáme reďkovku, posypeme semiačkami a ozdobíme mätou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  2. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  3. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  4. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  5. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  6. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami
  10. Bude dobre!
  1. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  4. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  5. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  6. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie
  10. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy 41 074
  2. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší? 22 653
  3. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 17 917
  4. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok 17 218
  5. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami 15 303
  6. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná? 11 957
  7. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 894
  8. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho 10 590
  9. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 10 488
  10. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 963

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Hrozba koronavírusu zmenila pôrody. Sú bez oteckov a väčšina s rúškom

Mamička: Bábätká vidia, až keď im vládzeme poslať fotku.

Katarína Lešková so synčekom.

Pôrod v čase korony: Z nemocnice prišla do iného sveta

Opatrenia nenarušili bezodpadový spôsob života.

Damián prišiel na svet v prešovskom monobloku.

Prešovčanka v New Yorku: Koronavírus mi vzal prácu

Sylvia Novotny Zavacká žije v USA už dvadsať rokov.

Sylvia s kolegom ešte v práci.

Pripravili manuál pre seniorov, ako sa brániť pred podvodníkmi

Vynaliezavci sa prispôsobili, zneužívajú pandémiu.

Ilustračné foto.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jeden deň niečo povie, na druhý to už neplatí. Premiér Igor Matovič

Je to pozostatok jeho opozičnej politiky, vraví Mesežnikov.

Premiér Matovič niekedy odpovedá na otázky novinárov aj dve hodiny.
Podcast Dobré Ráno.
Koronavírus pod mikroskopom.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop