Korzár logo Korzár
Piatok, 3. apríl, 2020 | Meniny má Richard

Varíme s Korzárom: Omeleta s medvedím cesnakom, ryba na zelenej perinke

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Adobe Stock)
Článok pokračuje pod video reklamou

Omeleta plnená medvedím cesnakom

Potrebujeme: 10 g masla, 40 g medvedieho cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, štipka olivového oleja, 2 vajíčka, 50 g ľubovoľného syra

Postup: Medvedí cesnak umyjeme a nakrájame nahrubo. Na panvici roztopíme maslo a keď sa začne tvoriť pena, vhodíme k nej medvedí cesnak, osolíme ho, okoreníme a necháme zvädnúť. Potom ho premiestnime na tanier, do panvice pridáme troška olivového oleja a necháme ho zohriať. Medzitým do menšej misky rozbijeme vajíčka, ochutíme ich soľou a korením, zľahka rozšľaháme a vylejeme na panvicu. Kým nestuhnú, vareškou poťahujeme kraje omelety smerom k stredu a tekuté vajíčka prelievame ku krajom. Keď všetko stuhne, na jednu polovicu pridáme syr a medvedí cesnak, plnku preložíme čistou polovicou omelety a podávame.

Ryba na zelenej perinke

Potrebujeme: 400 g filetov sumčeka afrického či inej ryby, 150 g mrazeného hrášku, 200 g brokolice, 300 g póru bez listov, 1 šálku ryže na rizoto, 4 PL kapár, 4 mladé cibuľky, 5 strúčikov cesnaku, 2,5 dl veltlínu (zeleného), 2 dl vývaru, 2 dl kokosového mlieka, 1 dl olivového oleja, 2 PL masla, pretržlenovú vňať, 2 g šafranu, mleté biele korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2 – 3 cm kúsky. Maslo roztopíme pridáme olivový olej a krátko na ňom opražíme polovicu cesnaku pokrájaného na plátky.

Pridáme osolenú a okorenenú rybu, na prudkom plameni ju opražíme z oboch strán a vyberieme bokom. Do tuku pridáme zvyšný cesnak, pokrájanú cibuľku, surovú ryžu a krátko opražíme.

Pridáme kapary, šafran, osolíme a podlejeme kokosovým mliekom. Rizoto pravidelne miešame, podlievame horúcim vývarom a vínom a postupne pridávame jednotlivé zeleniny: hrášok, pokrájaný pór a nakoniec brokolicu. Na záver vmiešame pokrájanú petržlenovú vňatku a štipku mletého bieleho korenia.

Lobodové lazane

Loboda záhradná je, v súčasnosti, už pomerne málo známy druh špenátu, no kedysi bola hojne využívaná. Zvykne sa volať aj červený špenát a je plná prospešných látok, rovnako ako jej zelený súrodenec.

Potrebujeme: 200 g lazaní, 500 g lobody a špenátu (prípadne môže byť len klasický špenát), 2 strúčiky cesnaku, 1 paradajku, 200 ml paradajkového pyré, 120 g syra lučina, 200 g cottage syra, 200 ml kyslej smotany, parmezán, oregano, soľ

Postup: Smotanu zmiešame s lučinou a cottage syrom. Do paradajkového pyré pridáme soľ a oregano. Obvarenú a scedenú lobodu aj špenát rozmixujeme s cesnakom a osolíme. Do zapekacej misky vlejeme polovicu pyré a ukladáme naň postupne cestovinu, ktorú striedavo potierame syrovou zmesou a špenátovou kašou. V strede urobíme vrstvu s natenko nakrájanou paradajkou a paradajkovým pyré. Vrch môžeme posypať parmezánom. Pečieme prikryté 50 minút pri 205 °C a následne zapečieme päť minút pri 225 °C.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  2. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  3. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  4. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  5. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  6. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami
  10. Bude dobre!
  1. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  4. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  5. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  6. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie
  10. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy 41 074
  2. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší? 22 653
  3. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 17 917
  4. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok 17 218
  5. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami 15 303
  6. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná? 11 957
  7. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 894
  8. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho 10 590
  9. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 10 488
  10. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 963

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Hrozba koronavírusu zmenila pôrody. Sú bez oteckov a väčšina s rúškom

Mamička: Bábätká vidia, až keď im vládzeme poslať fotku.

Katarína Lešková so synčekom.

Pôrod v čase korony: Z nemocnice prišla do iného sveta

Opatrenia nenarušili bezodpadový spôsob života.

Damián prišiel na svet v prešovskom monobloku.

Prešovčanka v New Yorku: Koronavírus mi vzal prácu

Sylvia Novotny Zavacká žije v USA už dvadsať rokov.

Sylvia s kolegom ešte v práci.

Pripravili manuál pre seniorov, ako sa brániť pred podvodníkmi

Vynaliezavci sa prispôsobili, zneužívajú pandémiu.

Ilustračné foto.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jeden deň niečo povie, na druhý to už neplatí. Premiér Igor Matovič

Je to pozostatok jeho opozičnej politiky, vraví Mesežnikov.

Premiér Matovič niekedy odpovedá na otázky novinárov aj dve hodiny.
Podcast Dobré Ráno.
Koronavírus pod mikroskopom.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop