Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Omeleta s medvedím cesnakom, ryba na zelenej perinke

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Omeleta plnená medvedím cesnakom

Potrebujeme: 10 g masla, 40 g medvedieho cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, štipka olivového oleja, 2 vajíčka, 50 g ľubovoľného syra

Postup: Medvedí cesnak umyjeme a nakrájame nahrubo. Na panvici roztopíme maslo a keď sa začne tvoriť pena, vhodíme k nej medvedí cesnak, osolíme ho, okoreníme a necháme zvädnúť. Potom ho premiestnime na tanier, do panvice pridáme troška olivového oleja a necháme ho zohriať. Medzitým do menšej misky rozbijeme vajíčka, ochutíme ich soľou a korením, zľahka rozšľaháme a vylejeme na panvicu. Kým nestuhnú, vareškou poťahujeme kraje omelety smerom k stredu a tekuté vajíčka prelievame ku krajom. Keď všetko stuhne, na jednu polovicu pridáme syr a medvedí cesnak, plnku preložíme čistou polovicou omelety a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Ryba na zelenej perinke

Potrebujeme: 400 g filetov sumčeka afrického či inej ryby, 150 g mrazeného hrášku, 200 g brokolice, 300 g póru bez listov, 1 šálku ryže na rizoto, 4 PL kapár, 4 mladé cibuľky, 5 strúčikov cesnaku, 2,5 dl veltlínu (zeleného), 2 dl vývaru, 2 dl kokosového mlieka, 1 dl olivového oleja, 2 PL masla, pretržlenovú vňať, 2 g šafranu, mleté biele korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2 – 3 cm kúsky. Maslo roztopíme pridáme olivový olej a krátko na ňom opražíme polovicu cesnaku pokrájaného na plátky.

Pridáme osolenú a okorenenú rybu, na prudkom plameni ju opražíme z oboch strán a vyberieme bokom. Do tuku pridáme zvyšný cesnak, pokrájanú cibuľku, surovú ryžu a krátko opražíme.

Pridáme kapary, šafran, osolíme a podlejeme kokosovým mliekom. Rizoto pravidelne miešame, podlievame horúcim vývarom a vínom a postupne pridávame jednotlivé zeleniny: hrášok, pokrájaný pór a nakoniec brokolicu. Na záver vmiešame pokrájanú petržlenovú vňatku a štipku mletého bieleho korenia.

SkryťVypnúť reklamu

Lobodové lazane

Loboda záhradná je, v súčasnosti, už pomerne málo známy druh špenátu, no kedysi bola hojne využívaná. Zvykne sa volať aj červený špenát a je plná prospešných látok, rovnako ako jej zelený súrodenec.

Potrebujeme: 200 g lazaní, 500 g lobody a špenátu (prípadne môže byť len klasický špenát), 2 strúčiky cesnaku, 1 paradajku, 200 ml paradajkového pyré, 120 g syra lučina, 200 g cottage syra, 200 ml kyslej smotany, parmezán, oregano, soľ

Postup: Smotanu zmiešame s lučinou a cottage syrom. Do paradajkového pyré pridáme soľ a oregano. Obvarenú a scedenú lobodu aj špenát rozmixujeme s cesnakom a osolíme. Do zapekacej misky vlejeme polovicu pyré a ukladáme naň postupne cestovinu, ktorú striedavo potierame syrovou zmesou a špenátovou kašou. V strede urobíme vrstvu s natenko nakrájanou paradajkou a paradajkovým pyré. Vrch môžeme posypať parmezánom. Pečieme prikryté 50 minút pri 205 °C a následne zapečieme päť minút pri 225 °C.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 437
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 613
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 394
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 443
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 039
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 627
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 074
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu