Korzár logo Korzár
Piatok, 3. apríl, 2020 | Meniny má Richard

Varíme s Korzárom: Bliny s lososom, bravčové kotlety s krémovou omáčkou

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)
Článok pokračuje pod video reklamou

Slané lievance bliny s kyslou smotanou a lososom

Potrebujeme: 150g hladkej múky, 1 PL cukru, 3 ČL prášku do pečiva, štipka soli, 180 ml mlieka, 1 vajíčka, 50 g roztopeného masla, 250 g údeného lososa pokrájaného na plátky, 250 g kyslej smotany, 1 PL pažítky

Postup: Do veľkej misy preosejeme múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Za stáleho miešania prilievame po častiach mlieko, potom vajíčko a nakoniec polovicu roztopeného masla. Zmes necháme v chladničke 30 minút.

Veľkú panvicu na vyprážanie potrieme trochou zvyšného masla, zahrejeme na stredne veľkom ohni a postupne pridávame po troche schladeného cesta. Bliny opečieme z každej strany dozlatista. Hotové potrieme kyslou smotanou, na vrch poukladáme pásiky lososa a posypeme pažítkou.

Bravčové kotlety s krémovou hubovou omáčkou

Potrebujeme: 8 bravčových kotliet, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 175 ml bieleho vína, 175 ml 48-percentnej smotany, 50 g masla, 225 g nakrájaných šampiňónov

Postup: Na veľkej panvici na vyprážanie roztopíme maslo. Kotlety okoreníme, osolíme a poukladáme ich na panvicu tak, aby sa neprekrývali. Pečieme ich z každej strany asi 2 minúty, potom prilejeme víno a varíme ďalších 6 minút. Mäso z panvice vyberieme, vlejeme do nej smotanu a huby, plameň dáme na maximum a za častého miešania varíme 5 minút. Nakoniec vrátime kotlety do panvice, aby sa zohriali, a podávame.

Čokoládový koláč bez múky s lahodnou polevou

Potrebujeme: 2 š čokoládových kúskov, 1/2 š masla, 1/2 š kryštálového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, štipka soli, 1 ČL instantnej kávy, 3 vajíčka, 1/2 š kakaového prášku, 1/2 š šľahačkovej smotany

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Menší plech dobre vymastíme, vyložíme papierom na pečenie a aj ten dobre vymastíme. Do misky dáme 1 šálku čokoládových kúskov a maslo a dáme zohriať do mikrovlnky na 30 sekúnd. Misku vyberieme, jej obsah premiešame a opäť vložíme na 30 sekúnd do mikrovlnky. Postup opakujeme, kým sa maslo nerozpustí. Potom už len miešame, kým sa neroztopí aj všetka čokoláda a nevznikne jednoliata hmota. Do nej primiešame kryštálový aj vanilkový cukor, soľ a kávu. Do zmesi potom rozbijeme vajíčka a vmiešame ich ručným šľahačom tak, aby cesto zostalo úplne hladké. Na záver ešte prisypeme kakao a opäť prešľaháme.

Cesto prelejeme na plech a pečieme približne 25 minút. Hotové vyberieme z rúry, necháme asi 5 minút vychladnúť. Pomocou tenkého noža opatrne oddelíme kraje cesta od plechu, koláč z neho vytiahneme a položíme na väčšiu dosku na krájanie.

Kým koláč chladne, urobíme si polevu. V miske zmiešame zvyšnú šálku čokoládových kúskov so smotanou na šľahanie a dáme zohriať do mikrovlnky tak, aby šľahačka bola horúca, no nevrela. Zmes miešame dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Hotovou polevou pomaly polejeme celý vrch koláča a necháme dobre zatuhnúť, či už pri izbovej teplote alebo v chladničke.

Zdroj: foodtolove.co.nz, allrecipes.co.uk, lanascooking.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  2. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  3. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  4. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  5. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  6. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami
  10. Bude dobre!
  1. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  4. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  5. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  6. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie
  10. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy 40 987
  2. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší? 22 568
  3. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 17 922
  4. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok 17 229
  5. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami 15 230
  6. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná? 11 881
  7. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 891
  8. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho 10 560
  9. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 10 491
  10. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 959

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Hrozba koronavírusu zmenila pôrody. Sú bez oteckov a väčšina s rúškom

Mamička: Bábätká vidia, až keď im vládzeme poslať fotku.

Katarína Lešková so synčekom.

Pôrod v čase korony: Z nemocnice prišla do iného sveta

Opatrenia nenarušili bezodpadový spôsob života.

Damián prišiel na svet v prešovskom monobloku.

Prešovčanka v New Yorku: Koronavírus mi vzal prácu

Sylvia Novotny Zavacká žije v USA už dvadsať rokov.

Sylvia s kolegom ešte v práci.

Pripravili manuál pre seniorov, ako sa brániť pred podvodníkmi

Vynaliezavci sa prispôsobili, zneužívajú pandémiu.

Ilustračné foto.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jeden deň niečo povie, na druhý to už neplatí. Premiér Igor Matovič

Je to pozostatok jeho opozičnej politiky, vraví Mesežnikov.

Premiér Matovič niekedy odpovedá na otázky novinárov aj dve hodiny.
Podcast Dobré Ráno.
Koronavírus pod mikroskopom.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop