Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Hovädzie na sušených slivkách, zemiakový šalát s fazuľkami

Inšpirácie na dobroty do kuchyne.

Hovädzie na sušených slivkách

Potrebujeme: 1 kg predného hovädzieho mäsa, 3 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, olej, 2 dl červeného vína, plechovku drvených paradajok, 2 bobkové listy, 1 kúsok celej škorice, 1 lyžička korenia garam masala, 150 g sušených sliviek

Postup: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej a mäso na ňom sprudka opečieme. Potom k nemu pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, na plátky nasekaný cesnak a drvené paradajky, Osolíme, okoreníme a zalejeme vínom. Pridáme bobkové listy, škoricu a korenie.

Skryť Vypnúť reklamu

Keď sa víno odparí môžeme mäso priebežne podlievať vodou a necháme variť. Asi po hodine pridáme sušené slivky a ešte dusíme do zmäknutia. Pred podávaním vyberieme škoricu aj bobkové listy a môžeme servírovať.

Zemiakový šalát so zelenou fazuľkou

Potrebujeme: cca 1 kg šalátových zemiakov, 300 g zelenej fazuľky (ideálne je čerstvá, no môže byť aj mrazená), 2 cibule, soľ, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL octu, 2 PL oleja, 2 dl vody, sterilizovanú kukuricu (nemusí byť)

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, očistíme a nakrájame napríklad na kolieska. Očistenú zelenú fazuľku prekrojíme na menšie časti a krátko ju oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Musí zostať trochu chrumkavá. Potom ju hneď schladíme v ľadovej vode, aby si zachovala farbu.

Skryť Vypnúť reklamu

Očistíme cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme ju na oleji do sklovita. Pridáme cukor a keď sa rozpustí, zalejeme cibuľu 2 lyžicami octu. Pridáme vodu, soľ a necháme prevariť.

Nakrájané zemiaky dáme do misy, pridáme fazuľku a všetko zalejeme cibuľovo-octovým nálevom. Ak chceme, v tejto fáze môžeme pridať kukuricu. Premiešame a necháme vychladiť, pokojne môže postáť aj niekoľko hodín či dlhšie.

Tvarohovo-malinová pena

Potrebujeme: 250 ml smotany na šľahanie, 250 ml tučného hrudkovitého, 2 vaječné bielka, 1 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, kondenzované maliny alebo kvalitný malinový džem, mrazené či čerstvé maliny na ozdobu

Postup: Smotanu vyšľaháme s jednou časťou práškového cukru a bielka poriadne vyšľaháme s druhou časťou práškového cukru. Hotovú šľahačku zmiešame s tvarohom a potom do zmesi pridáme vyšľahané bielka. Potom do zmesi zamiešame malinový džem alebo koncenzované maliny a naservírujeme do pohárov, ktoré ešte môžeme ozdobiť malinami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  2. Nie je to len chlapská záležitosť
  3. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  4. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  5. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  6. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  7. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  8. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  9. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  10. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 899
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 731
  3. Aká je chémia vôní 13 537
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 771
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 660
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 191
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 738
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 297
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 254
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 984
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

OĽaNO: Zvolenie Žilinku je kompromis (reakcie)

Kollár od Žilinku očakáva očistenie prokuratúry.

Ivan Ivanič, šéf SLA.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop