Korzár logo Korzár
Piatok, 22. január, 2021 | Meniny má ZoraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Ragú na pive, cviklový šalát so syrom, placky s glazovanými hubami

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Placky s glazovanými šampiňónmi

Potrebujeme: zemiaky, soľ, 2 PL Solamylu, olej, mleté čierne korenie, rozmarín, pohár červeného vína, zopár malých cibuliek, šampiňóny, balzamikový ocot, cukor,

Postup: Zemiaky nastrúhame na takom strúhadle ako na syr. Trochu ich osolíme a necháme postáť. Potom z nich scedíme vodu, ktorú pustili, prisypeme Solamyl, korenie a ešte trochu soli.

Cesto naberáme lyžicou, tvarujeme placky a vysmažíme ich na panvici z oboch strán.

Očistené huby nakrájame a orestujeme ich v panvici na troche oleja. Potom ich vyberieme a na chvíľu ich necháme bokom.

Skryť Vypnúť reklamu

Do výpeku dáme očistené cibuľky (ak sú väčšie, prekrojíme ich na štvrtiny. Osolíme ich, okoreníme a chvíľku dusíme. Potom k cibuľkám pridáme huby a všetko podlejeme vínom. Chuť vyladíme balzamikovým octom a štipkou cukru a na záver ich prevoniame lístkami rozmarínu.

Huby vrstvíme na placky a podávame.

Cviklový šalát s cottage syrom

Potrebujeme: 500 g cvikly, balenie cottage syra, 1 strúčik cesnaku, tymian, soľ, 4 PL olivový olej, 2 PL medu, 4 PL červeného vinného octu, mleté čierne korenie, 2 hrste rukoly, šťavu z 1/2 citróna, parmezán

Postup: Neošúpanú cviklu uvaríme s 1 strúčikom cesnaku a zväzkom tymianu v osolenej vode. Keď bude mäkká, ošúpeme ju, nakrájame na malé kocky a dáme do misky. Z olivového oleja, medu, octu a lyžice nasekaného tymianu urobíme zálievku, ktorú pridáme k cvikle. Šalát osolíme aj okoreníme, posypeme cottage syrom a necháme odstáť.

Skryť Vypnúť reklamu

V druhej miske zmiešame rukolu s citrónovou šťavou, korením a niekoľkými kvapkami olivového oleja.

Servírujeme tak, že najskôr dáme na tanier „hniezdo“ z rukoly a na to navrstvíme cviklový šalát, ktorý ešte posypeme hoblinkami parmezánu.

Ragú na pive

Potrebujeme: Bravčové pliecko, rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie, kúsok slaniny, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, 2 PL paradajkového pretlaku,

500 ml tmavého piva, bobkový list, trochu tymianu, 1 PL hladkej múky, mletú červenú papriku

Postup: Mäso si nakrájame na kocky, ktoré dáme do misky, osolíme ich, okoreníme a potom ich orestujeme v hrnci na horúcom oleji. Kúsky mäsa vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú slaninu, potom k nej pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný cesnak kocky mrkvy, petržlenu a zeleru.

Skryť Vypnúť reklamu

Po chvíli pridáme paradajkový pretlak a zeleninu podlejeme pivom. Do hrnca vrátime mäso, podlejeme ho trochou vody a zakryté dusíme domäkka. Z lyžice oleja a lyžice múky a červenej papriky si urobíme zápražku, ktorú na záver vmiešame do ragú, ešte asi 15 minút podusíme a môžeme podávať.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 34 657
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 33 669
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 12 978
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 903
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 644
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 471
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 860
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 596
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 543
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 4 465
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Po nehode.

Zo šiestich účastníkov nehody sú dvaja zranení.

37m
Ilustračné foto.

Umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje 322 pacientov.

1 h
Ľubomír Šarník, nový riaditeľ prešovskej nemocnice.

Súdia ho za nezaplatené dane a odvody.

12 h
Finančník Dávid Gedeon si na slobodu musí počkať.

Najvyšší súd predĺžil košickému podnikateľovi väzbu o ďalšie mesiace.

12 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop