Korzár logo Korzár
Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Jogurtové palacinky s banánom, dukátové buchtičky bez lepku

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Školáci majú prázdniny, bude ich treba nakŕmiť, takto si zrejme povzdychla nejedna mama či babka. A čím potešiť ratolesti? Nuž, isto ocenia niečo sladké.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bezlepkové dukátové buchtičky

Potrebujeme: Na cesto - 400 g bezlepkovej múky, 1 sušené droždie, 2 PL trstinového cukru, 50 g masla, 300 ml mlieka. Na krém – 800 ml mlieka, 40 g cukru, 1 zlatý klas, vanilkový lusk

Postup: V miske zmiešame múku, droždie a cukor. Potom pridáme vlažné mlieko, rozpustené maslo a vymiešame hladké cesto.

Necháme ho prikryté na teplom mieste kysnúť asi 45 minút. Potom máme dve možnosti ako ho upiecť. Môžeme ho rozvaľkať, uložiť na maslom potretý plech a tam ho pokrájať na malé kocky. Alebo z cesta odoberáme guľôčky a ukladáme ich vedľa seba na plech. Nachystané buchtičky potrieme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre.

Skryť Vypnúť reklamu

Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkovej dužiny uvaríme krém, ktorým budeme polievať upečené buchtičky.

Jogurtové palacinky s banánom

Potrebujeme: 180 g bieleho jogurt, 2 vajíčka, 2PL cukru, 1 vanilkový cukor, cca 100 g hladkej múky, štipku soli, banány a olej, med

Postup: Do misky dáme jogurt a vajíčka a dobre ich vymiešame. Potom postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Množstvo múky prispôsobujeme hustote cesta. To by malo byť o čosi hustejšie, ako pri klasických palacinkách.

Horúcu panvicu potrieme olejom a naberačkou na ňu dáme cesto. Hneď naň poukladáme kolieska banánu. Upečieme z oboch strán a pred podávaním ešte môžeme pokvapkať medom.

Tvarohové šúľance

Potrebujeme: 1 šálku hrudkovitého tvarohu, 1,5 šálky polohrubej múky, 1 vajce, štipku soli, maslo, mak a cukor na posypanie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Tvaroh vymiešame najskôr s vajcom a štipkou soli a potom do zmesi postupne zamiešavame múku, kým nám nevznikne cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky ani na varechu.

Rozdelíme si ho na jednotlivé časti, z nich si vytvarujeme dlhšie a tenšie šúľance, ktoré pokrájame na menšie a uvaríme v osolenej vode.

Ešte teplé ich polejeme roztopeným maslom, posypeme makom a práškovým cukrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  9. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  1. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  4. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  5. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  6. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  7. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  8. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 26 394
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 23 233
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 12 320
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 742
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 629
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 257
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 072
  8. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 558
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 411
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 629
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Palác pri Čiernom mori má podľa Navaľného patriť Putinovi.
Ilustračné foto.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Ako Sulík s Remišovou zle zapli gombík

Didaktická príručka pre budúcich členov koalícií.

Peter Tkačenko
Ilustračná fotografia.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop