Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jogurtové palacinky s banánom, dukátové buchtičky bez lepku

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Školáci majú prázdniny, bude ich treba nakŕmiť, takto si zrejme povzdychla nejedna mama či babka. A čím potešiť ratolesti? Nuž, isto ocenia niečo sladké.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bezlepkové dukátové buchtičky

Potrebujeme: Na cesto - 400 g bezlepkovej múky, 1 sušené droždie, 2 PL trstinového cukru, 50 g masla, 300 ml mlieka. Na krém – 800 ml mlieka, 40 g cukru, 1 zlatý klas, vanilkový lusk

Postup: V miske zmiešame múku, droždie a cukor. Potom pridáme vlažné mlieko, rozpustené maslo a vymiešame hladké cesto.

Necháme ho prikryté na teplom mieste kysnúť asi 45 minút. Potom máme dve možnosti ako ho upiecť. Môžeme ho rozvaľkať, uložiť na maslom potretý plech a tam ho pokrájať na malé kocky. Alebo z cesta odoberáme guľôčky a ukladáme ich vedľa seba na plech. Nachystané buchtičky potrieme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre.

SkryťVypnúť reklamu

Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkovej dužiny uvaríme krém, ktorým budeme polievať upečené buchtičky.

Jogurtové palacinky s banánom

Potrebujeme: 180 g bieleho jogurt, 2 vajíčka, 2PL cukru, 1 vanilkový cukor, cca 100 g hladkej múky, štipku soli, banány a olej, med

Postup: Do misky dáme jogurt a vajíčka a dobre ich vymiešame. Potom postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Množstvo múky prispôsobujeme hustote cesta. To by malo byť o čosi hustejšie, ako pri klasických palacinkách.

Horúcu panvicu potrieme olejom a naberačkou na ňu dáme cesto. Hneď naň poukladáme kolieska banánu. Upečieme z oboch strán a pred podávaním ešte môžeme pokvapkať medom.

Tvarohové šúľance

Potrebujeme: 1 šálku hrudkovitého tvarohu, 1,5 šálky polohrubej múky, 1 vajce, štipku soli, maslo, mak a cukor na posypanie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Tvaroh vymiešame najskôr s vajcom a štipkou soli a potom do zmesi postupne zamiešavame múku, kým nám nevznikne cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky ani na varechu.

Rozdelíme si ho na jednotlivé časti, z nich si vytvarujeme dlhšie a tenšie šúľance, ktoré pokrájame na menšie a uvaríme v osolenej vode.

Ešte teplé ich polejeme roztopeným maslom, posypeme makom a práškovým cukrom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 581
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu