Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom cestoviny a huby: Tagliatelle s kuriatkami, hlivové špagety s prosciuttom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Hlivové špagety

Potrebujeme: balenie cestovín (napríklad špagety či linguine), 500 g hlivy ustricovej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, prosciutto, soľ, mleté čierne korenie, mascarpone, parmezán, bazalku

Postup: Špagety dáme variť do vody so soľou. Zatiaľ si vo väčšej panvici zohrejeme asi dve lyžice oleja a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Asi po dvoch minútach k nim pridáme nakrájanú hlivu a na pásiky nakrájané prosciutto.

Všetko spolu dusíme, kým huby nezmäknú.

Keď sú cestoviny uvarené, z hrnca ich vyberieme priamo do panvice s hubami, prilejeme aj trošku vody, v ktorej sa varili a napokon do omáčky vmiešame aj asi dve – tri lyžice mascarpone. Záleží tiež od toho, ako veľmi krémové cestoviny hcceme.

Skryť Vypnúť reklamu

Za stáleho miešania prevaríme a na záver všetko dochutíme soľou, korením a čerstvou bazalkou. Pred podávaním posypeme parmezánom.

Tagliatelle s kuriatkami

Potrebujeme: balenie cestovín tagliatelle, 150 g kuriatok (môžu byť aj mrazené, len ich treba včas vybrať z mrazničky), 1 menšiu cibuľu, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, hrsť špenátu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, parmezán

Postup: Cestoviny dáme variť tradičným spôsobom – do vriacej osolenej vody.

Kým sa uvaria, zohrejeme v panvici olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme k nej nakrájané kuriatka a spolu podusíme.

Keď budú huby mäkké, pridáme k ním hrsť špenátových listov, pretlačíme cesnak a ak je to potrebné podlejeme trochou vody, v ktorej sa varia cestoviny.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetko premiešame, zmiešame s cestovinami a štedro posypeme petržlenovou vňaťou a syrom.

Penne so sušenými hubami a paradajkami

Potrebujeme: balík cestovín penne, cca 2 väčšie hrste sušených húb, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1 plechovku konzervovaných paradajok, niekoľko sušených paradajok, muškátový oriešok, olivový olej, 2 dl červeného vína, soľ, mleté korenie

Postup: Huby namočíme do vody a necháem postáť. Cestoviny dáme variť.

V panvici zohrejeme trochu oleja, orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme k nim namočené huby a chvíľku ich opekáme. Potom ich podlejeme červeným vínom a pridáme aj trochu vody, v ktorej sa močili. Keď sa tekutina trochu zredukuje, prilejeme konzervované paradajky a nakrájané sušené paradajky.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetko spolu podusíme a potom dochutíme soľou a korením. Napokon omáčku zmiešame s cestovinami a posypeme obľúbeným syrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  6. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  9. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  10. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 563
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 747
  3. Aká je chémia vôní 13 089
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 782
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 662
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 220
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 727
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 423
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 046
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 993
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér obchádza ministerstvo, Gröhling by mohol Matovičov plán blokovať

Do Vianoc by mali otvoriť aj školu, kam chodia Matovičove dcéry.

Lídri strán po rokovaní u prezidentky.
Dobré ráno

Dobré ráno: Zatýkalo sa aj po Mečiarovej vláde, podstatný bude až rozsudok

Čo to vypovedá o štáte v ktorom sme žili?

Prokurátor Maroš Žilinka.

Zostaňte doma, vyzýval americký starosta z dovolenky

Nie je čas na relax, hovoril starosta Austinu počas dovolenky v Mexiku.

Starosta Austinu Steve Adler vyzýval ľudí, aby boli doma, kým bol na dovolenke.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop