Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom cestoviny a huby: Tagliatelle s kuriatkami, hlivové špagety s prosciuttom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hlivové špagety

Potrebujeme: balenie cestovín (napríklad špagety či linguine), 500 g hlivy ustricovej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, prosciutto, soľ, mleté čierne korenie, mascarpone, parmezán, bazalku

Postup: Špagety dáme variť do vody so soľou. Zatiaľ si vo väčšej panvici zohrejeme asi dve lyžice oleja a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Asi po dvoch minútach k nim pridáme nakrájanú hlivu a na pásiky nakrájané prosciutto.

Všetko spolu dusíme, kým huby nezmäknú.

Keď sú cestoviny uvarené, z hrnca ich vyberieme priamo do panvice s hubami, prilejeme aj trošku vody, v ktorej sa varili a napokon do omáčky vmiešame aj asi dve – tri lyžice mascarpone. Záleží tiež od toho, ako veľmi krémové cestoviny hcceme.

SkryťVypnúť reklamu

Za stáleho miešania prevaríme a na záver všetko dochutíme soľou, korením a čerstvou bazalkou. Pred podávaním posypeme parmezánom.

Tagliatelle s kuriatkami

Potrebujeme: balenie cestovín tagliatelle, 150 g kuriatok (môžu byť aj mrazené, len ich treba včas vybrať z mrazničky), 1 menšiu cibuľu, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, hrsť špenátu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, parmezán

Postup: Cestoviny dáme variť tradičným spôsobom – do vriacej osolenej vody.

Kým sa uvaria, zohrejeme v panvici olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme k nej nakrájané kuriatka a spolu podusíme.

Keď budú huby mäkké, pridáme k ním hrsť špenátových listov, pretlačíme cesnak a ak je to potrebné podlejeme trochou vody, v ktorej sa varia cestoviny.

SkryťVypnúť reklamu

Všetko premiešame, zmiešame s cestovinami a štedro posypeme petržlenovou vňaťou a syrom.

Penne so sušenými hubami a paradajkami

Potrebujeme: balík cestovín penne, cca 2 väčšie hrste sušených húb, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1 plechovku konzervovaných paradajok, niekoľko sušených paradajok, muškátový oriešok, olivový olej, 2 dl červeného vína, soľ, mleté korenie

Postup: Huby namočíme do vody a necháem postáť. Cestoviny dáme variť.

V panvici zohrejeme trochu oleja, orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme k nim namočené huby a chvíľku ich opekáme. Potom ich podlejeme červeným vínom a pridáme aj trochu vody, v ktorej sa močili. Keď sa tekutina trochu zredukuje, prilejeme konzervované paradajky a nakrájané sušené paradajky.

SkryťVypnúť reklamu

Všetko spolu podusíme a potom dochutíme soľou a korením. Napokon omáčku zmiešame s cestovinami a posypeme obľúbeným syrom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 612
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 252
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 887
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 599
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu