Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom gurmánske nátierky: Škvarková s pivom, tuniaková s avokádom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Tuniaková nátierka s avokádom

Potrebujeme: 1 tuniaka vo vlastnej šťave, soľ, 2 jarné cibuľky, ½ avokáda, olivový olej, štipku mletých alebo drvených horčičných semienok, čierne mleté korenie, 1 PL olivového oleja

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Cibuľku nakrájame na menšie kusy a spolu s tuniakom a avokádom ju rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme soľou, korením a štipkou horčičných semienok, premiešame a podávame.

Škvarková nátierka s pivom

Potrebujeme: 250 g slaniny na škvarenie, 250 ml svetlého piva, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Slaninu nakrájame na kocky. Do hrnca s hrubým dnom vylejeme pivo a počkáme kým začne vrieť. Vtedy k nemu pridáme nakrájanú slaninu a na prudšom plameni za stáleho miešania necháme odpariť alkohol. Potom plameň zmiernime a slaninu vyškvaríme. Scedíme masť a škvarky necháme vychladnúť. Potom ich pomelieme alebo rozmixujeme s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Osolíme, okoreníme a dobre vychladíme.

Hermelínová so šunkou

Potrebujeme: 250 g syra hermelínového typu, 1 červenú cibuľu, 100 g dusenej šunky, 1 vajce, 70 g nátierkového masla, 2 PL kvalitnej majonézy, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Najskôr si vajíčko uvaríme natvrdo. Syr nakrájame na malé kúsky, pridáme k nemu na jemnučko nakrájanú cibuľu a kúsky vajíčka.

Vmiešame nátierkové maslo a majonézu, premiešame a chvíľku necháme postáť. Až potom nátierku ochutnáme a dosolíme či dokoreníme, pretože syr aj nátierkové maslo už ochutené sú. Ako poslednú pridáme nakrájanú vňať a môžeme podávať.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu