Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pečený syr, sýty fazuľový šalát, guľky z brokolice s parmezánom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Brokolicovo-parmezánové guľky

Potrebujeme: 1 hlávku brokolice, ½ hrnčeka strúhaného parmezánu, ½ hrnčeka rozmixovaných mandlí, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Očistenú brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a tie potom dôkladne rozmixujeme.

Pridáme k nej strúhaný parmezán, rozmixované mandle, vajíčka, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Zmes poriadne premiešame, aby sa všetky súčasti navzájom dobre prepojili.

Potom z nej tvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom. Miesta, kam dáme guľky, je dobré vopred potrieť olejom.

Skryť Vypnúť reklamu

Plech dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov asi na 20 minút. Ako príloha sa hodí jogurtový dip či paradajková salsa.

Pečený syr s cibuľou a vínom

Na toto jedlo v podstate môžeme zúžitkovať rôzne syry, ktoré sa nám zvýšili v chladničke.

Potrebujeme: 1 cibuľu, rovnaké množstvo (napr. 150 g) syrov eidam, gouda, parmezán, 100 g krémového syra, 0,5 dl bieleho vína, muškátový oriešok, olej, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky a dáme ju do misky. K cibuli pridáme nahrubo nastrúhanú goudu, eidam, parmezán a krémový syr. Ochutíme muškátovým orieškom a prilejeme víno. Všetko premiešame a ochutnáme, aby sme mohli podľa potreby osoliť. Nezabúdame však, že syry sú slané, nesmieme to prehnať.

Zapekaciu misku potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rovnomerne naplníme dobre vymiešanou syrovou zmesou. Použiť môžeme aj niekoľko menších zapekacích misiek aby sme mali pre každého stravníka zvlášť.

Skryť Vypnúť reklamu

Nachystané syry dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 20 minút. Podávame so zeleninou a čerstvým pečivom.

Sýty fazuľový šalát

Potrebujeme: 300 g sterilizovanej červenej fazule, 300 g sterilizovanej bielej fazule, 100 g čiernych olív, 2 jarné cibuľky, 5 väčších paradajok, 1 červenú papriku, rôzne bylinky. Na zálievku: 4 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového krému, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Fazule aj s nálevom dáme do kastróla a zohrejeme. Pozor, nevaríme! Keď sú teplé, scedíme ich a dáme do misky. Pridáme k nim nakrájané cibuľky, olivy, paradajky a papriku.

Z uvedených ingrediencií metličkou vyšľaháme zálievku a polejeme ňou pripravenú zmes v miske. Na záver posypeme sušenými bylinkami, ktoré máme radi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  2. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  3. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  4. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  5. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  6. Nie je to len chlapská záležitosť
  7. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  8. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  9. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  10. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 823
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 699
  3. Aká je chémia vôní 13 463
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 743
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 627
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 161
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 719
  8. Bývanie v meste predlžuje život 8 258
  9. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 186
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 957
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Ivan Ivanič, šéf SLA.
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop